Nå enda mer inkonsekvent

Alt henger sammen / Ingenting henger sammen

FILMER SETT SIDEN SIST:

I ♥ Huckabees

Hvorfor likte jeg denne filmen? Var det fordi jeg tiltrekkes i like stor grad av den spirituelle enhetstanken forfektet av de åndelige detektivene Dustin Hoffman og Lily Tomlin som av den nytelsessyke nihilismen personifisert ved deres nemesis Isabelle Huppert? Var det rett og slett fordi det er en fryd å se så gode skuespillere (la oss ta med Mark Wahlberg, Jason Schwartzmann, Naomi Watts og Jude Law også) leke seg med et så ukonvensjonellt og lett pretensiøst manus? Var det fordi Naomi var søt i kyse? Var det fordi jeg hadde spist godt og hadde en harmonisk aften? Var det fordi det fryder meg å gi gode kritikker til en film som både har fått liten oppmerksomhet og splittet de ordentlige kritikerne? Var det fordi jeg rett og slett er for usikker på meg selv til å avfeie de metafysiske betraktningene som lett sludder? Var det fordi jeg lo? Har det rett og slett med med å at mitt filosofiske verdensbilde gjør det enkelt å forene de to filosofiene som slåss gjennom hele filmen? Var det fordi jeg på et tidspunkt lignet litt på Schwartzmanns lett patetiske idealist og at jeg i likhet med ham har brukt mer tid enn det som sunt er på å skrive dårlig poesi mens jeg beskuer min egen navle? Var det fordi følelsene jeg fikk ved å beglo min vakre kone spredte seg til filmen? Var det fordi kvarkene i atmosfæren her i bunkersen bestemte seg for å vibrere på akkurat en slik frekvens at de rette sektorene i hjernen min ble tilstrekkelig stimulert? Var det fordi bildet av Jude Law som ammer Schwartzmann var akkurat så sprøtt at det minte meg om ville asiatiske filmer som for eksempel Takashi Miike sine? Eller har jeg rett og slett bare lyst til å gi etter for mine dyriske sider og ta Isabelle Huppert hardt bakfra i søla? Var det for å kunne skrive en anmeldelse kun inneholdende retoriske spørsmål? Var det fordi filmen fikk meg til å tenke på hvor dårlig filmatiseringen av Sofies Verden var? Var det fordi Shania Twains cameo var like morsom som den var forutsigbar?

Akkurat så slitsom var I ♥ Huckabees, men en god del morsommere.

_______________________

TORDENDOMEN – FINALE

SEMIRESULTATER
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring – Miller’s Crossing: 5-5
Voldsomt overraskende for meg; Miller’s er i finalen på min dobbeltstemme!

Serenity – My Neighbour Totoro: 6-4
Totoro grynter, snufser og faller om. Serenitys mannskap er løv på vinden.

63) SERENITY eller MILLER’S CROSSING?

Dere avgjør.

Reklamer

22 responses

 1. Tor Andre

  Morsomme finaledeltakere. Da må det bli Serenity. Jeg tror faktisk til og med jeg hadde valgt denne i en finale med Ringenes Herre. Solid og upretensiøs underholdning.

  januar 20, 2007, kl. 15:06

 2. asbjørn

  Serenity herjar i draumane mine og pressar meg til å sjå den igjen. På dagtid tenker eg at det kan vere greitt å vente litt til, for at det skal bli nærmare opplevelsa å sjå den som «ny».

  Serenity!

  januar 20, 2007, kl. 18:57

 3. gbang

  I aim to misbehave.

  januar 20, 2007, kl. 23:03

 4. Hjorthen

  Jeg må gå for Miller’s Crossing her altså. Under tvil…

  januar 21, 2007, kl. 05:10

 5. Anonymous

  Har ikke rukket å sett Serenity og tipper den er langt dårligere enn Millers Crossing.

  H@@kon

  januar 21, 2007, kl. 09:42

 6. Iversen

  Cup er fremdeles cup, ja? 😀

  Jeg stemmer på MIller’s Crossing fordi det er en fantastisk underholdende film til å være så forjæklig treig.

  januar 21, 2007, kl. 11:59

 7. Fru Ut

  Bra anmeldelse!

  Går for Millers crossing. Stemte nesten på den i forrige runde, så da får jeg i hvert fall stemme på den nå:)

  januar 21, 2007, kl. 14:36

 8. Nils

  Miller’s Crossing er i det minste sporadisk en bra film.

  januar 21, 2007, kl. 22:45

 9. Marchus

  Goram

  Serenity

  Skål

  januar 22, 2007, kl. 11:18

 10. Anonymous

  Synes både Iversen og Nils’ begrunnelser fortjener en plass på Millers’ DVD-cover.

  -Fred Ut

  januar 22, 2007, kl. 11:18

 11. Jacob

  Først kudos til deg fordi at du gang etter gang klarer å skrive helt spesielle – og gode – anmeldelser.

  Så til finalen. Dette var i beste fall en… rar finale. Var ikke Sunset Blvd og HGF med en stund? Hehe, litt morsomt er det jo selvsagt at underdogene vinner, for begge disse må regnes som det. Når det er sagt, så er begge disse filmer jeg liker. Jeg prøver å analysere meg fram – skrive mens jeg tenker. Jeg så MC først av disse, og det var også min første Coenfilm. På dette stadiet hadde Coenbrødrene befestet sin posisjon som de man *måtte* legge merke til. Filmen parodiserer noirfilmen til en viss grad, men først og fremst er det en hyllest. På samme måte kan man si at Serenity stikker seg ut i scifiverdenen med sitt slitne skip og mangslungne mannskap.Jeg elsker Coenbrødrenes mangfoldighet og Serenitycrewets persongalleri. Det er flere likhetstrekk mellom Tom Reagan og kaptein Mal. Marcia Gay Harden er dødssexy, det samme er Morena Baccarin (kommer jeg nærmere en løsning her? nei…)

  Skal vi se…andre veien. Serenity er vel ingen gigantfilm uten bakgrunn fra tv-serien. Miller’s Crossing har rykket nedover på Coenlisten min. Likevel står vel sistnevnte kanskje sterkere på egne ben. Uff, jeg føler meg som en reaver i det jeg stemmer Miller’s Crossing. Aarghh!

  januar 23, 2007, kl. 07:44

 12. Anonymous

  greier ikke bestemme meg…
  anne

  januar 23, 2007, kl. 09:28

 13. Fred Ut

  Jeg stemmer Miller’s, men gir ingen begrunnelse.

  Dermed er stillingen 11-7 til Miller’s (fortsatt dobbeltpoeng for gode begrunnelser), og egentlig skulle jeg stengt stemmelokalet nå, men jeg er i dritthumør og gidder ikke blogge i dag, så da blir det ikke noe før Torsdag, mer enn nok til at Whedongroupiene kan mobilisere et motangrep.

  januar 23, 2007, kl. 16:57

 14. Jacob

  11-7, hvordan i allverden får du til det? Får alle dobbeltstemmer har det vel liten hensikt? Spesielt lurer jeg på 7-ern til Serenity, i og med at kun tre har stemt på den så vidt jeg kan se.

  januar 23, 2007, kl. 22:48

 15. Anonymous

  miller’s

  anne

  januar 24, 2007, kl. 10:43

 16. Fred Ut

  TordenDommerens veier er uransakelige…

  Serenity skal ha sju, den. Gbang og Marchus’ velvalgte sitater er ikke akkurat grunngivelse for stemmen, men godt nok til at de får et ekstrapoeng på deling. Derimot var det vel en tellefeil på Miller’s, som nå er oppe i totalt tretten poeng, og skulle hatt tolv ved siste telling.

  Dobbeltpoenget er først og fremst der for at folk skal si noe om hvorfor de stemmer som de gjør, det er nemlig mye morsommere lesning enn bare lister. Begrunnelsen trenger ikke være god, selv om det jo er en fordel.

  Hjorthen, Anne og meg selv skaffet bare et poeng hver til Miller’s, mens Gunnar og Marchus altså skaffet et halvt ekstrapoeng hver, mens resten hadde grunngitt stemmene sine og dermed utløste to poeng hver.

  januar 24, 2007, kl. 10:59

 17. Karl Ruben

  Førstegangs-kommentør her. Bloggen er rasende bra til tider, selv om liste-skrivinga av og til tar overhånd. Anmeldelsene (som den rett over) er fanden døtte meg noe av det beste i sitt slag jeg har lest på norsk. Kudos.

  Kommer lovlig sent inn i avstemninga, og etter som jeg ikke har sett Miller’s Crossing (jeg vet, fyyy), kan stemmen min bare gå en vei. Serenity lider til tider litt for mye av det faktum at det egentlig skulle vært tolv timer lang, men den siste halvtimen er noe av det aller beste Joss Whedon har gjort. Jada, han er oppskrytt, men når han er på, så er han .

  januar 25, 2007, kl. 02:34

 18. Anonymous

  Øy! jeg vil også ha to poeng!!!
  miller’s er rett og slett best i dag, hæææ. jepp, best i dag, super argument det der. karen her hjelper ikke, hun har ikke sett den på seks år. tror ikke jeg har det heller, kanskje den ikke er så bra som jeg husker? joa cohen brødrene er jo alltid bra, fine helter. så miller’s blir det. får jeg to poeng ekstra for at karen også stemmer miller’s? men fikk litt lyst til å se serenity nå, så det er planen; se den igjen når jeg er våken.
  anne

  januar 25, 2007, kl. 09:22

 19. Fred Ut

  Anne: Jeg trodde ikke dere pleide å være fulle SÅ tidlig på dagen?

  -Fred Ut i spisefri

  januar 25, 2007, kl. 11:10

 20. Anonymous

  hehhe… neida, posten er skrevet tors kveld. Hadde problemer med å poste i går kveld. Det at vi akkurat hadde sett david bowie i
  inside the labyrinth har trolig påvirket huene våre, særlig synth musikken fra 80-tallet er klassisk…

  http://www.imdb.com/title/tt0137841/
  anne

  januar 25, 2007, kl. 15:20

 21. Anonymous

  http://us.imdb.com/title/tt0091369/
  denne var det. hue virker ikke ennå…
  anne

  januar 25, 2007, kl. 15:25

 22. Nils

  Forresten. Bra Huckabees-anmeldelse. Tror jeg liker den best av de jeg har lest her.

  januar 25, 2007, kl. 22:29

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s