Nå enda mer inkonsekvent

TD5: Første runde, første pulje

TD5logomikset.pb1RBXUdtH8A.jpg

Tradisjonen tro er vi i gang litegrann før tiden, for nå rekker jeg desverre ikke å se Gonzo som jeg kjøpte i går. Og da er filmåret 09 slutt for min del.

Som alltid: hvis du lurer på hva dette er kan du lese om det her, husk dobbeltstemme for (godt) begrunnede stemmer. I år kan du også stemme på Twitter, hvis du følger Tordendomen der. Det betyr at de mer teknologisk anlagte av dere kan skaffe favorittfilmene deres ytterligere en stemme (eller to hvis dere orker å komme opp med to begrunnelser. Tweeet kampnummer, filmen du stemmer på og eventuell begrunnelse, merk tweeten med @tordendomen. Og det er lov å stemme på filmer du ikke har sett.

01) JCVD vs. ONCE
Van Damme mot sentimentale (men veldig søte musikere) kan bli spennende. Min stemme går nok til Jean Claude, fordi jeg har mer lyst til å se den igjen. Men Once er en skikkelig fin film

02) THE KID STAYS IN THE PICTURE vs. WATCHMEN
Dokumentaren om Robert Evans er en finere film enn Vekterne i min bok, tross alt. Men jeg gleder meg til å se den superduperlange versjonen av Watchmen.

03) DONNIE BRASCO vs. PIRANHA II: THE SPAWNING
Ikke helt klassisk gangsterfilm mot den James Cameron- filmen i årets Dom som ikke kostet et par milliarder. Pacino får min stemme.

04) BORN TO FIGHT vs. Q: THE WINGED SERPENT
Thailandsk stuntporno fra Katakombene mot nydelig Larry Cohen – film som sikkert blir å se der et annet år. Klar stemme til Q.

05) SNØHVIT OG DE SYV DVERGER vs. FLUSHED AWAY aka NEDENOM OG HJEM IGJEN
Aldeles klassisk animasjon mot hårfint over middels animasjon. Klar disneystemme.

06) 2001 vs. MONSTERS VS. ALIENS
Det er ikke tre filmer med i denne kampen, det bare ser slik ut. Fred Uts første bud: Filmen som refereres er bedre enn filmen som refererer. 2001 er en av årets store favoritter.

07) ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD vs. AVATAR
Cameron og Herzog har rimelig ulike syn på hvordan film skal lages, hver har sin styrke. Her klarer jeg ikke å bestemme meg, så jeg stemmer blankt inntil det står likt.

08) FUTURAMA: BENDER´S GAME vs. DIE HARD
Yipeekaiaymotherfucker.

Let the gammmmessss… beginnnnnn!

Reklamer

17 responses

 1. Jeg får stemme på de jeg har sett:

  Donnie Brasco – Camerons «debut» har jeg ikke sett, men jeg innbiller meg at DB må være en klassiker i forhold.

  Snøhvit – igjen tror jeg Disney-prinsessen holder høyere klassikerstatus enn CG-animert Aardman.

  Monsters vs. Aliens – mye morsommere og mye mer substans enn Emmerichs CG-oppgulp. Hva har Emmerich imot verden egentlig? Hvor mange ganger skal han knuse den?

  Die Hard – knepen seier. Futurama har høy kurs her på ranchen, men Die Hard er noen hakk vassere. 😉

  desember 31, 2009, kl. 12:23

 2. Det var sikkert min skyld som kalte den en av ÅRETS favoritter, men da mente jeg her i Tordendomen. Det er 2001, ikke 2012. Den har jeg ikke sett.

  desember 31, 2009, kl. 12:51

 3. Ah, jeg som leste feil, jo. Hmm … Da må jeg jo gå for 2001, methinks.

  desember 31, 2009, kl. 12:56

 4. 01) JCVD vs. ONCE
  Det kan godt hende Once er fin, men jeg ser bare ikke for meg at den er mer severdig enn JCVD. For meg er kanskje JCVD blant årets topp 5-opplevelser på heimeskjermen, brillefin film og soleklar stemme.

  02) THE KID STAYS IN THE PICTURE vs. WATCHMEN
  Watchmen.

  03) DONNIE BRASCO vs. PIRANHA II: THE SPAWNING
  Piranha 2 er dritfestlig, men det hjelper å være brisen. Donnie Brasco er severdig uansett, så den får en velfortjent stemme.

  04) BORN TO FIGHT vs. Q: THE WINGED SERPENT
  Åååå… En go’ing fra Katakombene mot en film jeg skulle ønske jeg hadde sett, det blir rett og slett umulig. Det er litt rettferd igjen i meg. Uavgjort.

  05) SNØHVIT OG DE SYV DVERGER vs. FLUSHED AWAY aka NEDENOM OG HJEM IGJEN
  Jeg syns Flushed Away var finfin, jeg! Stemmer på den, men det hjalp jo ikke at Madammen fant det for godt å se Snøhvit i går mens jeg var opptatt med noe annet, slik at jeg ikke har fått en påminnelse om hvor bra den er. Mwaahhahah!

  06) 2001 vs. MONSTERS VS. ALIENS
  2001 som i romodysseen? Da får den stemmen, altså. Jeg har ikke sett den andre, men den ser ikke fristende ut heller. Kanskje når jeg får unger, etter at de har fått sett 2001.

  07) ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD vs. AVATAR
  Ok, denne er tøffere enn den gjengse «har ikke sett noen av dem»-duellen. Litt fordi Herzog egentlig ikke har noen stor stjerne i boka mi og litt fordi Cameron heller ikke har det. Jeg vedder imidlertid en hundrelapp på at Herzog ikke har laget verdensromversjon av en klassiker med Kevin Costner, så han får integritetsstemme. Jeg driter i hvor lekker Avatar sikkert er å se på, så får jeg heller angre når jeg har fått sett den og blitt forelska. Det er litt sårt å stemme mot Zoe Saldana da.

  08) FUTURAMA: BENDER´S GAME vs. DIE HARD
  Easy peasy, lemon squeesy! Die Hard er tidenes beste amerikanske actionfilm, det er såpass enkelt. Jeg ser ikke at det skal være nødvendig å begrunne mer enn det for at denne stemmen skal stemme trippelt?

  desember 31, 2009, kl. 14:25

 5. netcomrintrah

  Dette var storveis oppvarming til nyttårsfesten!

  1. Once er en film jeg liker veldig godt og kan se mange ganger (har allerede gjort det). Kan neppe tenke meg at en lett preteniøs van Damme-film kan måle seg med denne fantastiske oppdateringen av musikal-genren. Musikk jeg vanligvis ikke ville synes var så veldig bra blir verdt å lytte til.

  2. Kids stays in the picture er en morsom liten dokumentar, men Watchmen får min stemme. Stoler så mye på at den går videre at jeg gjemmer engasjementet mitt til senere omganger.

  3. Måtte sjekke litt, men har ikke sett Donnie Brasco. Er nok den jeg ville sett først om DVDene lå foran meg.

  4. Har ikke sett Q, men sympati-stemme til Born to fight.

  5. Snøhvit

  6. 2001

  7. Avatar, det er bare å gi seg for overmakten.

  8. Die hard

  desember 31, 2009, kl. 14:35

  • netcomrintrah

   Burde vel kanskje brukt norserintrah, men skitt au.

   desember 31, 2009, kl. 14:35

 6. Game on!

  1: JCVD vs.Once: Jeg har ikke sett JCVD, har selvfølgelig veldig lyst til å se den, og stemmer gjerne på den usett ved neste anledning. Men Once er veldig søt og fin, og alt for god til å stemme i mot på mistanke. Stemme til den bittersøte melankoli her altså.

  2: Har ikke sett noen av dem, men siden jeg ikke fikk Watchmen til jul så kommer jeg til å kjøpe den selv en av dagene. Da blir det nok den jeg stemmer på her.

  3: Her ble jeg plutselig veldig i stuss for jeg hadde tenkt å gi stemme til Donnie Brasco bare for sveisen til Sean Penn, men så begynte jeg å lure på om ikke jeg nå blander sammen med en annen gangsterfilm?!? Stemme til Piranha altså.

  4: Syntes Born to Fight var litt kjedelig jeg, så da blir det en stemme på mistanke til det derre greiene med vinger.

  5: Flushed Away var overraskende bra, og selv om Snøhvit jo er knallfin, en klassiker, en viktig film i filmhistorien og det ene med det andre, så synes jeg den er litt for trøtt til å se igjen med jevne mellomrom. Stemme under tvil til Flushed Away her altså.

  6: Vettafaen, har ikke sett 2001, har sett Monsters vs.Alien og likte den sånn passe. Jaja, går for 2001 på sterk mistanke.

  7: Har ikke sett noen av disse heller, men har en mistanke om at jeg ville sett Avatar først. Går for den. Alltid gøy å stemme motsatt av Ivers.

  8: Futurama er ikke så verst i små doser altså, men Die Hard skal vel hele veien inn Hall of Fame i år skal den ikke? Die Hard ja.

  desember 31, 2009, kl. 15:00

 7. Game on, Hjorthen. Game on!

  😀

  desember 31, 2009, kl. 15:42

 8. 1. Once
  2. The Kid Stay in the Picture
  3. Donnie Brasco
  4. Q: The Winged Serpent
  5. Flushed Away
  6. 2001
  7. Avatar
  8. Die Hard

  desember 31, 2009, kl. 19:53

 9. Anne

  Godt nytt år godtfolk!

  1) ?
  2) WATCHMEN
  3) DONNIE BRASCO
  4) ? fikk ikke sett BORN TO FIGHT i katakombene, blei en tidlig kveld på meg i år. Sterkere tilbake neste år!!!
  5) SNØHVIT OG DE SYV DVERGER
  6) ?
  7) AVATAR
  8) DIE HARD

  Kjekt å være i gang:)

  januar 1, 2010, kl. 12:15

 10. Kamp 2: Watchmen. Superhelter er alltid moro. Når de er mørke så blir det bare enda bedre.

  Kamp3: Donnie Brasco. Jeg tror jeg likte den. Kanskje jeg kjedet meg litt underveis, eller kanskje jeg bare blander med Scarface eller Donnie Darco nå? Tydeligvis ikke noen film som har gjort særlig inntrykk på meg, men jeg tror likevel jeg likte den bedre enn hva jeg bare kan anta er en oppfølgerfilm om små morderfisk.

  Kamp 4: Born to fight. Ikke en sånn type film som jeg setter meg ned og ser en lørdagskveld for å kose meg, men når jeg først så den så ble jeg litt fasinert av de der slåssegreiene. Dessuten har jeg ikke sett den andre.

  Kamp 5: Snøhvit. Endelig en kamp hvor det er sannsynlig at jeg har sett begge filmene, men jeg har ikke rukket å se Nedenom og hjem, så da blir det stemme på Snøhvit, som jo er en fin film, selv om Snøhvit gjør at jeg får vondt i feministen min. Herregud for et nek!

  Kamp 6: Monsters vs Aliens. 2001 var en sånn film jeg så bare sånn at folk som dere i kommentarfeltet her skal synes jeg er kul og har peiling. Men jeg likte den bare sånn passe, og jeg skjønte ikke slutten. Monster vs Aliens derimot, der skjønte jeg alt og frydet meg stort over alle filmreferansene.

  Kamp 8: Futurama: Bender’s game. Jeg er nå en gang Futuramafan.

  Jeg ser jeg har vært litt negativ i stemmegivingen. Det er ikke meningen. Jeg er egentlig veldig glad i film.

  januar 1, 2010, kl. 12:25

 11. Årets første mellomtelling: merk at twitterstemmene legges til til slutt, så de teller jeg ikke her. Neste runde begynner ikke før i morgen ettermiddag, så disse her er åpne til da.

  01) 4-6 Once, Jean Claude er i trøbbel.

  02) 2-6 Watchmen, som får overraskende mye kjærleik.

  03) 8-2 Donnie, nok mest fordi det er den folk har sett tror jeg.

  04) 3-4 Born to Fight og fortsatt spenning her.

  05) 6-5 Snøhvit, rottene i kloakken slår overraskende godt fra seg.

  06) 6-2 2001, bare Sonja stemmer mot Kubrick foreløpig, men hun argumenterer til gjengjeld godt.

  07) 2-4 Avatar. Dårlig gjort av Iversen å nevne vår kjære Zoe, nå ble det skikkelig vanskelig å telle.

  08) 1-8 Die Hard, som nok må få mye kraftigere motstand for å stoppes.

  januar 1, 2010, kl. 12:49

 12. Hail to the king, folkens.

  The king i dette tilfelle er FredUt. Bare sånn at ingen tror jeg lider av megalomania(hvordan skrives dette på norsk?). For et fint ord. Lærte det første gang på 90-tallet da en rollespill karakter med navn Judas tok en litt for rask sving i hjernebarken.
  Men over til filmene. _Jeg må dessverre innrømme at her hadde jeg sett litt få. Så svarene kommer som ………

  3) Det må være han Donnie
  5) Alt som har med dasser å gjøre er topp. Spyl når du er ferdig
  6) Her vil jeg egentlig gi til 2001, men da jeg ikke har sett den andre så burde min stemme bare telle et 1/2 poeng
  8)Ho Ho Ho, now i have a machinegun

  Toddeldo alle sammen og godt nytt år.

  januar 1, 2010, kl. 13:04

 13. 1) Once. Likte den kjempegodt og den frister til gjensyn 🙂
  2) The kid. Klarer ikke å falle for Watchmen… Beklager Thomas!
  3) Donnie
  4) Born to fight. Har ikke sett den andre…
  5) Snøhvit
  6) 2001
  7) Avatar usett. Gleder meg!
  8) Die hard!

  januar 1, 2010, kl. 15:58

 14. 1 ) JVCD. Once er fin den, men ikkje nok.
  2 ) Blank. Har berre sett Watchmen, The Kid … verkar for interessant til å bli stemt over.
  3 ) Blank. Begge usett.
  4 ) Blank. Begge usett.
  5 ) Flushed Away. Meir futt i, fall meir i smak. Men Snøhvit er så close.
  6 ) 2001. Trur denne kan gå langt, eg stemmer for den i denne runden, men berre på grunnlag av mistanke om at Monsters vs. Aliens er like tullete som Shrek.
  7 ) Encounters at the end of the world. Har ikkje sett Avatar, men Herzog er den overlegne mannen bak filmen. Har trua på at Encounters (som eg har sett) står for meir enn Avatar vil – sjølv om Avatar sikkert er knall.
  8 ) Die Hard. Hadde det derimot vore Bender’s Big Score… men Die Hard er betre enn Bender’s Game.

  januar 1, 2010, kl. 16:16

 15. Jeg må bytte stemme på nr. 4! Blandet med en annen film… Jeg stemmer på Q etter å ha sett traileren. Synes Born to fight var langtekkelig.

  januar 1, 2010, kl. 18:28

 16. ENDELIG TELLING FØRSTE PULJE, FØRSTE RUNDE

  (Med Twitterstemmer)

  01) 6-8 Og Once er videre

  02) 3-7 og Watchmen danker ut Robert Evans litt overraskende.

  03) 10-3 til Donnie Brasco

  04) 4-5 og de Thailandske ekvilibristene i Born to Fight dasker seg videre

  05) 7-9 og i en av de største skrellene i domens historie er Snøhvit ute Flushed Away FTW

  06) 9-2 2001 fiker Monstere og Aliens.

  07) 4-6 Blå smurfer denger en blåfrossen Werner Herzog. Har sikkert noe med temperaturen ute å gjøre.

  08) 1-13, den klareste seieren i tordendomens historie til Bruce Willis.

  januar 2, 2010, kl. 14:46

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s