Nå enda mer inkonsekvent

I babyland

I babyland lukter det nytt og melk og varmt og godt. Der er alt stille, bare avbrutt av et og annet grynt fra en sovende hund eller fra ei lita jente som er like snill som hun er vakker. Du kan sette på en kaffekopp, spille litt Xbox eller simpelthen skrive om alt og ingenting i vissheten om at alle som trenger deg, alle som du har ansvar for er varme og trygge og tatt hånd om. Du kan glemme alt annet, for det eneste som forventes av deg er bleieskift, kos og en og annen runde med støvsugeren. Du kjenner at hjernen din sakte klapper sammen, at den delen av kortidsminnet ditt som du vanligvis bruker til å stresse simpelthen slår seg av og du slapper av for første gang på så lenge du kan huske.

Og all ventinga, alle de søvnløse nettene, alle spontanabortene og vanngang og rier og veer og blod og smerte er bare borte, uten å sette særlige spor etter seg, ikke på mamma engang. Du tar en slurk kaffe, muter Bono som synger Stuck In a Moment på Rosebowl og er i ferd med å bli litt irriterende og du tenker at dette kan ikke vare evig og du tenker at neste uke må du forsøke å gjøre noe for resten av verden igjen.

do-not-disturb-4779.gJ2eO5f8IwXo.jpg

Men det er heldigvis ganske lenge til.

Reklamer

2 responses

  1. Veldig fin post! Er visst litt full av hormoner enda, kjenner jeg… Snufs…

    oktober 27, 2009, kl. 09:08

  2. Dette var en fin post! Som far og en til på vei er jeg muligens ekstra utsatt, men slike poster gjør absolutt inntrykk.

    oktober 27, 2009, kl. 09:43

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s