Nå enda mer inkonsekvent

Filmer siden sist: Thisiswhatyouwant / Thisiswhatyouget

HARDWARE

Moe kommer hjem fra den radioaktive sonen med bitene av en topphemmelig drapsrobot i sekken. Jill, hans sporadiske kjæreste, bruker den som juledekorasjon. Damer ´ass. Så bryter helvetet løs i en orgie av jernvarer og psykotropiske giftsprøyter. I en leilighet på omtrent seksti kvadratmeter. Ikke engang nachspielene til Fylleangst-Marchus var så grisete som dette.

At Richard Stanley (som sist gjestet FU,S da jeg anmeldte Dust Devil for en stund siden) ikke greide å få en karriere etter denne debuten skyldes delvis uflaks, men også det faktum at han muligens er noe av en kødd å ha med å gjøre. På kommentarsporet forteller han at når filmen var ferdig tok han den med rundt til de store filmselskapene (også konkurrentene til de som produserte den) og lot dem ta en kikk, sånn for fremtidens skyld. Dette medførte at negativet var borte da filmen skulle pressevises. Og siden gikk det slag i slag: Hardware forsvant uten et spor (muligens takket være Harvey Weinstein, som gjerne begraver filmer hvis han føler for det), Dust Devil gikk det om mulig enda verre med, og Stanley ble sparket fra the Island of Doctor Moreau (uten at det hjalp stort).

Men ingen kan ta fra ham denne sinte lille jævelen av en film; en del Argento, en del Terminator, en del Blade Runner og to deler Richard Stanley. Et beskjedent budsjett og en relativt klisjefylt historie tatt i betraktning er dette sf/skrekk slik det må være; skingrende metallisk, blodig og ikke så rent lite vakkert i all sin nihilisme. Her går det meste til helvete. Myndighetene skriver ut marihuana for at folk skal røyke seg så steine at de ikke merker at det eneste som går er på TV er nyfacister, snuff og Gwar-konserter. På radioen hyler Angry Bob: «And the good news are…there are NO FUCKING GOOD NEW!». Lemmy er drosjesjåfør og han slemme hobbiten fra Willow selger skrap.

Og mens Jill har sex med Moe og vi skjønner at de, som alle andre, er på vei dit pepperen gror (eller hadde grodd hvis ikke tredje verdenskrig hadde sørget for at den var utryddet) sitter en feit, ekkel kikker og ser på.

Og det er stort sett bare den første halvtimen. Så begynner sirkelsaga å gå.

Det fins sikkert mer underholdende filmer enn Hardware, det fins noen mer svartsynte også. Men ikke så mange som er begge deler på en gang. For en stusselig fyr jeg var som la min elsk på denne for snart tjue år siden. Men det er sikkkert flere enn meg, så vel bekomme. Den er endelig ute på DVD og blu-ray.

LISTEN UP: THE LIVES OF QUINCY JONES

(Dette klippet er ikke fra filmen, men er bare et skamløst forsøk på å få deg interessert. Sorry. Traileren finner du hvis du trykker på tittelen)

Da Michael Jackson døde uttalte en engelsk komiker at det var trist at Quincy Jones´ beste musikkinstrument hadde gått i stykker. Det var morsomt der og da, men litt urettferdig både mot Jackson og spesielt mot Jones. Listen up forsøker å dekke over noen av bedriftene hans, men siden de er så mange og så store at Jackson, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Miles Davis OG Flava Flav (for å nevne noen) dukker opp for å lovprise ham er det ikke rart at vi såvidt rekker å bryte overflaten på drøye to timer.

Det er vanskelig å lage en dokumentar som dette filmatisk interessant, men det velges en del spenstige løsninger her (spesielt klippingen er tøffere enn den har noen rett til å være), og selv om man ikke rekker å snakke i detalj om We Are the World eller samarbeidet med Jackson eller filmmusikken hans eller noe av det andre får vi vite mye om forholdet hans til kvinner, til moren sin, til barna sine og til livet generelt. Og det er kanskje mer interessant i en film som dette. Så får noen lage en TV-serie på en 10-12 episoder senere (Edit: BBC har laget en på 7 episoder, den er sikkert bra).

Det eneste som trekker ned erammen for filmen er inspillingen av Back On the Block – plata fra 1989. Jones så denne som en viktig hjørnestein i livet sitt, men verken kommersielt eller kunstnerisk er dette noen klassiker. Det gjør lite. Dette er en viktig musikkhistorietime.

K MINUS 11 DAGER

26.9.09

26.9.09

Hvis det er noen som vil ha filmer inn i programmet må de forte seg, for nå er det ikke så lenge til. Så får vi se om jeg får være med eller ikke. Siste nytt er at Marchus og Allis har prestert å overta sin nye leilighet den helga, så de kommer ikke. Og familien Ut har et akutt barnevaktproblem, så det er ikke sikkert at Fru Ut kommer til å være noe særlig til stede enten Frk. Ut har poppet ut eller ikke. Men vi andre sees. Håper jeg.

Reklamer

14 responses

 1. Jeg klarer altså ikke å spekulere meg frem til noen Katakombe-verdige forslag, så det blir bare quiz og eventuell arrangørhjelp fra Ivers i år. Æ glær mæ!

  Håper dere får årna barnevakt.

  september 15, 2009, kl. 18:52

 2. Anne

  Hmmm… Allis sa til meg i går at de skal på katakombene. Hva skjer a?

  september 15, 2009, kl. 19:31

 3. Hmmmmm….Marchus har jo sverget på å bruke flyttebyrå, så kanskje de ikke har tenkt å være hjemme likevel? Ingenting ville glede meg mer.

  september 15, 2009, kl. 20:10

 4. Jeg tar med Sonja (hun med den ordentlige bloggen), jeg!

  september 16, 2009, kl. 20:31

 5. anne

  De mottar bare nøklene den lørdagen, flytting skjer seinere…

  september 16, 2009, kl. 20:38

 6. Da ble vi litt flere. Det er bra! Jeg kan love minst en Pterodactyl, et sangnummer, en hijab, en stjålet superhelt, en trafikkulykke, en quinde og en fyr som ikke vender det andre kinnet til.

  september 17, 2009, kl. 13:03

 7. Allis Pallis

  Jess, me har storeplaner om å komma :))) Og flyttebyrå e bestilt! Men eg tror at Marchus ikkje når fysste filmen, men mulig eg gjør det 🙂 Og me glede oss!!

  september 18, 2009, kl. 06:03

 8. hjorthen

  Og jeg har fått fri, så jeg er nå offisielt i farta.

  Er det min trafikkulykke?

  september 19, 2009, kl. 20:37

 9. Jepp! Og Tor Andres quinde hvis han leser dette. Nils har også et kortere forslag inne som ikke er med i hintingen over fordi jeg ikke har den fjerneste anelse om hva den handler om. Skal ta ordentligere kontakt med alle som har ting på programmet i løpet av uka.

  Plutselig er det under en uke til! Og den der babyen kan snart ikke komme nærmere utgangen uten å ville ut. Det blir mye neglbiting de neste dagene.

  september 19, 2009, kl. 20:51

 10. Vi blir selvfølgelig med på sykehuset alle sammen om det skulle skje på lørdag. Regner med at Nils filmer det hele, så da har vi allerede en film på programmet i 2010.

  september 19, 2009, kl. 22:56

 11. Fin plan, men svineinfluensaen gjør at det bare er meg og kanskje Peder som får lov til å komme på sykehuset.

  september 20, 2009, kl. 14:12

 12. Fru Ut

  Og det er vel kanskje like greit;) Selv om det selvfølgelig hadde vært veldig koselig med en stor heiagjeng og dokumentarfilm… Eller kanskje ikke… Takk for omtanken i hvert fall;)

  september 21, 2009, kl. 09:05

 13. Anne

  Sykehus… Fødsel… Film….

  Vi har vel alle sett Riget. Jeg holder meg til Katakombene, kan være åndelig støtte på telefon eller no’

  september 21, 2009, kl. 15:25

 14. Minst en film på årets program egner seg veldig dårlig for fødende. Ellers er vel nyversjonen av Dawn of the Dead ganske heftig på det området. Det er jo skremmende når Udo Kier kommer ut av mammaen sin i Riget, men han viser seg jo å være bare grei og snill.

  september 21, 2009, kl. 17:22

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s