Nå enda mer inkonsekvent

Norwegia Obscura #2

10) Living in your Slipstream – Barbie Bones (1992)

Barbie Bones het først Mona Lisa Overdrive, var fra Bergen og var et av de norske bandene som en liten stund så ut til å være det Neste Store. Interesserte kan lese om dem her. Jeg var aldri noen enorm fan, men denne låta har holdt seg godt og får bli minne om hva som kunne vært. Plata den kommer fra, Death in the Rocking-Horse Factory, har en skikkelig tøff versjon av Sgt. Pepper´s Lonely Heart Club Band også.

09) Nederst på Karl Johan –  Åge Aleksandersen (1997)

Siden det omsider begynner å bli greit å like Åge igjen og Desolation Row er min favorittlåt av Dylan kan det være greit å minne om denne. En solid fornorsking av teksten, med opptredener både fra Titten Tei og Johann Galtung. Fabelaktig.

08) Summernight in June – Sister Rain (1992)

Fra det aldeles fabelaktige soundtracket til Thomas Robsahms Svarte Pantere (som du fortsatt kan finne i billigkasser i enkelte platebutikker, en hel Norwegia Obscura – liste på CD den der). Jeg vet ikke noe spesielt om Sister Rain, men likte dem godt nok til å kjøpe skiva denne hører hjemme på. Den er fin den også.

07) Feeling of Flying – The September When (1989)

Før Morten Abel fikk stjernenykker og såre nesebor spilte han i the September When. Nå er de visst gjenforent. Denne søte lille saken var B-siden på gjennombruddssingelen Mortal.

06) Den Ensomme Obdusenten – Sterk Naken & Biltyvene (1990)

SNoB holdt det gående overraskende lenge, men ble vel aldri kjent for noe særlig annet en den forbudte sommerhiten Sommerlykke. Denne forferdelig triste kjærlighetssangen er hentet fra samme plate.

05) Strange Noises – Anja Garbarek (1996)

Etter å ha gitt ut en ren popskive på norsk tidligere på nittitallet fant Anja Garbarek, før dette mest kjent som datteren til Jan, formen på den fantastiske plata Balloon Moods, en sterk kandidat til beste skive av en norsk artist noensinne. Denne sangen er høydepunktet, et lite eventyr satt til musikk som burde hatt en musikkvideo laget av Dave McKean. Og for et refreng!

04) Soajit/Wings -Niko Valkeapää

Litt samisk denne gangen også. Tror ikke jeg har så mye annet å si enn at vinger er en tittel som passer. Også er det rart hvor universell musikk kan være. I USA låter Mazzy Star litt likt. I Uganda ligner Geoffrey Oryema litt. Noe som minner meg på at jeg må lage en liste som dette med afrikansk musikk en gang, der er det mye spennende.

03) Barbie Wire (live)- Backstreet Girls (2002).

Nå er vel Judaskollega Vidar inhabil i dette spørsmålet siden han kjenner hr. Baarlie, men dette er bortimot det tøffeste gitarriffet han vet om tror jeg. Ikke vanskelig å være enig. BG-toget bare går og går.

02) Mother´s Little Soldier (renmix) – Fra Lippo Lippi (1989 originalt)

Fra Lippo Lippi var gigantiske på Filippinene, noe som kanskje forklarer bruken av den pentatone skalaen (musikknolduser kan spille BARE på de svarte tangentene på et piano så forstår de hva jeg mener). The Colour Album, som originalversjonen av denne sangen ligger på, er vanskelig å få tak i, så vi får nøye oss med denne remixen fra 1995s greatest hits-plate.

01) Watermelon Man – Karin Krog & the Public Enemies (1966?)

Jeg sleit fælt med å komme opp med en rosin i pølsa, men denne godbiten er i hvert fall kul nok. Karin Krog er enda en sånn dame som ingen hører på her hjemme, enda hun kanskje er den aller største stemmen vår.

SPOTIFY

Reklamer

One response

  1. Tilbaketråkk: Norwegia Obscura #3 « Fred Ut, Sønn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s