Nå enda mer inkonsekvent

Fra Eplehore til Spammer

macheist

Folka bak Macheist er geniale. Hvert år lager de et slags rebusløp på nett der du kan vinne diverse gratis programvare. Så kjører de en to uker lang kampanje der du kan betale $39 og få diverse glimrende programvare. 25% av spenna går til veledige formål. Jo fler som kjøper jo mer får du for pengene, og hvis du har brukt for en 2-3 av programmene er prisen latterlig lav. I år hadde jeg  brukt for fotoredigeringsprogrammene Acorn og Picturesque, lydrøskeren Wiretap Studio, skjermdumperen Little Snapper, kokebokprogrammet SousChef og det übertøffe programmet Boinx TV (som endelig ble åpnet i går), som du kan bruke til å leke TV-studio i sanntid. Kongespillet World of Goo hadde jeg på Wii fra før, men å kunne ha det på laptopen også er jo fint.

Macheist gir altså penger til veledige formål, skaper blest om programmer som ellers ikke hadde  solgt på langt nær like mye (nær 50 000 Macheistpakker er solgt når dette skrives),  bremser piratkopiering og gir oss sjansen til å leke med kvalitetsvarer til under en tjuendedel av originalprisen. Så hva er bakdelen?

Vel, disse folka er som sagt geniale, så mens Macheist pågår gjør de lettpåvirkelige folk som meg til hjerneløse roboter, en slags JehovasVitneEpleHoreSekt som sender mail til venner og kjente (da får vi den sikkert ikke så veldig nyttige Koingo Utility Package), spammer Twitter (da får vi lekre Delicious Library 2 og det sinnsykt kule rts-spillet Multiwinia) og i det hele tatt oppfører oss slik vi ofte kritiserer våre medmennesker for å gjøre.

Spesielt Twitter-spammingen har fått enkelte til å se rødt. Peter Cohen i Macworld mener Macheist har gått langt over streken, men møter kraftig motbør blant leserne sine. Windowszombiene der ute rister sikkert på hodet og lurer på hvorfor de lett arrogante men likevel forholdsvis balanserte macbrukerne plutselig ligner minstepensjonister på polet i Strømstad.

Slapp av, folkens. To dager til så er det hele over. Unnskyld.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s