Nå enda mer inkonsekvent

Tikk.Tikk. Drrrrrrrr! Watchmen er her

human-bean-juice

Eller i hvert fall nesten. Om bare et par dager får også vi i utkantstrøk se om Zack Snyder har klart å filmatisere det største litterære verket i verdenshistorien uten å drite seg ut. Som alltid når  Hollywood slår på stortromma følger det masse merchandise med, også når det som pushes er en gigantisk blodig meditasjon over menneskets eksistens. Med superhelter. På en måte.  Noe fantes det fra før også, så her følger:

De Fem morsomste Watchmen-greiene

Du har selvfølgelig lest tegneserien alt, du er jo ingen ignoramus (eller Fru Ut) heller. Men du har muligens ikke investert i

1) ABSOLUTE WATCHMEN

Hele serien med nyrestaurert fargelegging, forstørret slik at du kan se hver eneste detaljer (og Watchmen handler først og fremst om detaljer) og masse bonusmateriale. Du kan lett servere kaffe for to på den og den tilfredsstiller Neil Gaimans definisjon på kvalitetslitteratur (at den skal kunne brukes til å stoppe en innbruddstyv i et knipetak) med glans. Dave Gibbons´Watching the Watchmen anbefales også.

Hvis du derimot ikke har tålmodighet (eller mavemuskler, Watchmen absolute edition veier flere kilo, så den er noe dritt å lese på senga) til å gjøre noe så tjuende århundre som å lese en tegneserie kan jeg anbefale .

2) WATCHMEN THE COMPLETE MOTION COMIC

Dave Gibbons tegninger animeres forsiktig mens en fyr jeg ikke husker navnet på leser historien for deg. Dette fungerer faktisk overraskende bra, og er selvfølgelig det nærmeste du kommer en bilde-for-bilde-filmatisering. Amazon UK har denne for omtrent en hundrelapp inkludert frakt, og det er et røverkjøp for nær fem timer med nobelprisverdig kunst.  Ikke tenk på det som en tegnefilm, bare. Trenger du å få forklart hva alt betyr uten å ha tatt i selve tegneserien kan du jo jobbe deg gjennom Comic Geek Speaks tolv timer med fotnoter etterpå.

Enda litt billigere er

3) MINUTEMEN ARCADE GAME

En virtuell spilleautomat fra Vekternes 1976 der DU (ja DU ja, kanskje ikke DEG, men i hvert fall DEG) kan være Hollis Mason eller Sally Jupiter som bekjemper skurker den gangen det fortsatt var tøft å bruke hette. Biff! Pow!

Det er jo ikke alt man får plass til i en film på to og en halv time, så Snyder så seg nødt til å slippe

4) UNDER THE HOOD / TALES OF THE BLACK FREIGHTER

På DVD for seg selv. Under the Hood er Hollis Masons beretning om de første minuttmennene, mens Tales of the Black Freighter er den skikkelig fæle tegneserien guttungen som lener seg mot hydranten leser (for i en verden med en slags superhelter handler tegneseriene om pirater). Hvis Snyder får lage den fireognoen timer lange drømmeversjonen sin skal dette integreres i selve filmen.

Og etter alt dette kan det være på sin plass med litt

5) NIGHT OWL DARK ROAST COFFEE

Produsert av Veidt Enterprises. Sikkert veldig bra for deg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s