Nå enda mer inkonsekvent

Spennende i 09

Tradisjonen tro avslutter vi 2009 med å se forover og bakover samtidig, forhåpentligvis uten å få kink. I morgen starter Tordendomen. Så får jeg vel også benytte anledningen til å ønske alle lesere, venner, allierte, groupies og familiemedlemmer som hver på sitt vis bidrar til Fred Ut Sønns kontinuerlige eksistens et godt nytt år. Ikke pompøs i det hele tatt, jeg.

DISSE SLAPP UNNA I 2009
Burn After Reading, Wanted, Hellboy II og Tropic thunder var vel de viktigste. Man on Wire kom på DVD i romjula, så den rekker jeg ikke. Futurama: Bender´s Game har jeg ikke fått skaffet enda, ei heller Hamlet 2. Werner Herzogs siste dokumentar, Encounters at the end of the World gikk meg fullstendig hus forbi enda den formelt sett kom ut i 07. Son of Rambow har også akkurat kommet på DVD, men lommeboka er såpass tom at jeg må vente til neste år.

ETTERLENGTET I 2009

Jeg oppdaget i går at det var en viktig film jeg hadde glemt, men i dag husker jeg ikke hvilken det var. Det jeg prøver å si er at dett er ikke spesielt nøyaktig vitenskap. Og jeg gleder meg til for eksempel Transformers 2, Nollywood Babylon,  Giallo (mot bedre vitende) og Miikes og Herzogs neste også. Hvis jeg plutselig kommer på flere legger jeg dem i kommentarfeltet. Det er lenker til trailere og sånt i titlene.


17) Pontypool

En radiostasjon dekker verdens undergang, denne gangen på grunn av et SPRÅKvirus. Den siste i en solid rekke zombiefilmer, jeg må få sett the Zombie Diaries og [rec] også.

16) JCVD

Festivalfavoritt der Jean Claude Van Damme gjør en Being John Malkovich via Dog Day Afternoon. Kan ikke vente.

15) Ichi
Fuhumiko Sori debuterte som regissør med den aldeles nydelige Ping Pong i 2002, en av de aller beste filmene jeg vet om. Dette er hans første live-action film som regissør siden det. Den handler om en kvinnlig versjon av Zatoichi.

14) Notorious
Livshistorien til the Notorious B.I.G er interessant og danker ut Eddie the Eagle og Amelia Earhart som den mest lovende biografilmen i 09.

13) The Brothers Bloom
Brick var en fantastisk debutfilm for regissør Rian Johnson, og jeg har bare hørt godt om denne også.

12) Repo! The Genetic Opera
Når Anthony Stewart Head (Giles) tar en trall er det alltid lurt å være i nærheten. Særlig når han spiller en fyr som avkrever folk for de kunstige organene de ikke kan betale for! Saftig.

11) Chadni Chowk to China
Den eneste bollywoodfilmen på lista er en komedie av det bløtere slaget. Kombinasjonen Bollywood og Kung Fu Hustle kan umulig mislykkes.

10) Inglorious Bastards (eller er det BastErds?)
Tarantino bommet stygt med Death Proof (hele Grindhouse-prosjektet forsvant i grunnen opp i sin egen rumpe), men selv på en dårlig dag er han bedre en de aller fleste. Krigsfilm er ikke min sjanger, men jeg stoler på Quentin.

09) The Fantastic Mr. Fox
Eller den Fantastiske Mikkel Rev om du vil. Wes Anderson regisserer sin første animasjonsfilm (stop motion) basert på Roald Dahls morsomme bok (som jeg husker at jeg leste på en dag da jeg var ti år gammel).

08) The Wrestler
Jeg liker Darren Aronofsky. Jeg liker Mickey Rourke. Jeg liker til og med wrestling. Dette ser ut til å være en litt mer poetisk versjon av det samme materialet som behandles i den flotte dokumentaren Beyond the Mat, med skyhøy kvalitet i alle ledd.

07) Son of Man
Jeg var mektig imponert over den sørafrikanske filmen Karmen EKhayelitsha, og denne gangen har de samme filmskaperne plassert historien om jesu liv i en sørafrikansk Township. Dette blir mye, mye mer spennende en Passion of the Christ.

06) Slumdog Millionaire
Jeg har ikke sett mange tegn til at det kommer mange lovende bollywoodfilmer neste år, men Danny Boyles film om en slumgutt som ender opp på den indiske versjonen av vil du bli millionær har har lånt mye fra mumbai, ikke bare skuespillere og lokasjoner.Årets Oscarfavoritt også.

05) Star Trek
Jeg er ikke noen utpreget Trekkie, men jeg har likt det lille jeg har sett av den originale serien svært godt. J.J. Abrahams er en mann som vet hva han driver med, og traileren er fenomenal. Romopera av det store slaget er det altfor lite av på kino.

04) Coraline
Var på lista mi i fjor også, men i løpet av våren er den endelig ute. Henry (Nightmare Before Christmas) Selick regisserer Stop-motion basert på Neil Gaimans herlige bok.

03) …of the Dead
Selvfølgelig må denne helt oppi her, selv om forventningene til en ny zombiefilm fra Romeros hånd ble en god del lavere av Diary of the Dead. Denne ser friskere ut.

02) King Shot


Jodorowsky påstår at det i det minste kommer en trailer i 09, men kommer denne på kino i løpet av året lover jeg å gå på den barbent (jeg er ikke tøff nok til å gå på den naken og hadde neppe sluppet inn heller). Nevergonnahappen. Men etterlengtet er den. i 2009 også.

01) Watchmen
Jeg og alle andre. Kan de klare det? Kan de virkelig klare det? Blir den utsatt?

Vodpod-videoer er ikke lenger tilgjengelig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s