Nå enda mer inkonsekvent

Fem ting om et dårlig bilde av en fin ting

1) Noen har tegnet et monster i på forsiden av denne utgaven av the Zombies that Ate Pittsburgh.

2) Her har vi stempelet fra Lincoln Park Public Library, som etter tjue år eller så (boka kom ut i 1987) har kassert den. Den ble kjøpt opp av en antikvar med god nese i New York, som solgte den til en svært blid mann fra Scheen.

3 A-C) Boka er i dårlig forfatning, noe som sikkert var en medvirkende årsak til at den ikke kostet mer enn rundt tredve dollar (omtrent 150.- da den ble bestilt og 210.- da den kom fram. Valutakursene er forholdsvis uberegnlige for tiden). De billigste utgavene av boka gikk for en stund siden for hundre dollar og oppover, den har vært ute av trykk i tjue år.

4) Boka er den definitive fortellingen av historien om George A. Romeros karriere, i hvert fall de første tjue årene. Ingen har til nå dekket de neste tjue (Fra Monkey Shines til Diary of the Dead og videre) på samme måte. Spesielt interessant er det at de mer obskure filmene hans dekkes i detalj med stor entusiasme; psykedeliakomedien There´s Always Vanilla aka the Affair, Bergmannheksefilmen Season of the Witch aka Jack´s Wife og de glemte klassikerne Martin, the Crazies og Knightriders. Alle andre bøker om Romero er stort gjort av akademikerklyser med ambisjoner om å analysere Romeros karriere i en eller annen sosiopolitisk/kunstnerisk kontekst. Når de en sjelden gang nedlater seg til å gjengi faktainformasjon har de hentet den herfra.

5) Fred Uts grådige fingre som lett skjelvende knuger seg fast til en skatt av en bok som han har ønsket seg i nesten femten år. Endelig. Endelig. Endelig. Den skal plasseres ved siden av den like sjeldne men mindre ettertraktede romanversjonen av Martin. I neste tiår trenger jeg romanversjonen av Dawn of the Dead og John Russos the Complete Night of the Living Dead Filmbook. Kanskje må jeg spore opp piratversjoner av Romeros sportsdokumentarer fra midten av søttitallet også, de har jeg ikke sett. Men nå skal det leses.

Reklamer

One response

  1. Tilbaketråkk: Filmer siden sist: Mannen som elsket markjordbær « Fred Ut, Sønn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s