Nå enda mer inkonsekvent

Om å snakke til jenter

Maren fortalte (på sedvanlig søtvakkert vis; et lys i høstmørket hun der) her om dagen om en gutt hun kjenner. Han er forelsket i en jente han bare nesten tør å ta kontakt med. Her er jeg i kjent territorium, derfor dette (jeg mener, det var enten dette eller polar havbunn som fjerter metan, presidentvalgkampen eller verdens nært forestående økonomiske kollaps):

Jeg var gudenes gave til kvinnen i min ungdom, i bokstavelig betydning. De som ville ha meg kunne få meg.  Problemet var at ingen ville ha meg. Delvis fordi jeg aldri var gudenes gave til kvinnen i overført betydning, delvis fordi desperasjon er noe av det mer usexy som finnes. Særlig når du er elleve.

Da jeg var søtten hadde jeg vært sammen med to jenter over noe tid, og en av dem var i første klasse på barneskolen. Selv jentene jeg hadde kyssa fikk jeg plass til på en hånd (tror jeg, i hvert fall hvis vi i vitenskapens navn bare regner tunge). Og da hadde jeg vært full og de fullere mesteparten av gangene.

Jeg gikk i  andre gym og hadde akkurat vært bortimot suicidalt forelsket i ei jente i over et år. Hun hadde skjønt det i lang tid, men holdt klokelig en viss distanse. Hun hadde ikke noe spesielt i mot meg ,  men en kombinasjon av sen modning, depresjoner og en overdose Shakespeare hadde gjort meg til en slags psykoromantikerhormonpudding, som enhver jente med litt mellom ørene (og jeg liker ikke jenter uten noe mellom ørene) holder seg unna.

Hvis du er jente kan du forestille deg hvordan det måtte være å bli forsøkt sjekket opp av en litt furten Hamlet (den vindskeive versjonen fra andre akt og utover) som griner mye i fylla. Med hockeysveis. Hun var for snill til å be meg dra til helvete, og det var nok bra for da hadde jeg kanskje forsøkt å gjøre det.

Etter noen måneder var jeg i en slags mental balanse igjen og begynte å bli ordentlig opptatt av ei jente jeg gikk i parallellklassen til både på ungdomsskolen og på videregående. Jeg hadde alltid likt henne, og nå begynte vi å utveksle meningsløsheter når vi traff hverandre (dette var før alle hadde mobiltelefon og internett, barn, så vi måtte faktisk snakke sammen). Jeg husker at hun gikk mye med en mørk sommerkjole. Jeg husker at  hun slet litt med den i vinden i blant. Jeg husker at det var veldig søtt.

At folk blir sammen er for meg et mysterium. At man er full og våkner opp nakne i en seng sammen er forståelig. Arrangerte ekteskap er forståelig. Dyr som samles på en slette for å bringe arten videre er forståelig. Men at det skal være mulig å bruke ord til å få noen til å ville være med på noe så skummelt som å gå på kino er et mirakel på linje med the Big Bang og Asia Argento. Men jeg klarte det. Til og med jeg.

«Eh…vil du være med og gå en tur eller på kino eller å gå tur med bikkja eller noe sånt?»

Teit. Jeg klarte ikke å få det fram med noe særlig innlevelse en gang, jeg var altfor sikker på at hun ikke ville ha noe med meg å gjøre. Ikke på den måten. Hun var for pen, for smart, for ordentlig og for sjenert.

Men joda.

Det som fulgte den kvelden kan du lese om hvis du finner fram Lillebjørn Nilsens Crescendo i Gågata, på mystisk vis skrevet lenge før. Nilsen er i kontakt med makter hinsides oss vanlige dødelige tror jeg, han er sikkert i et hemmelig brorskap sammen med Alan Moore og spøkelset til Hunter S. Thompson. Men uansett.

Jeg, jeg ble stum som en liten kanin
	som været mot skosnuten din.
	Jeg tenkte: "Nå løper jeg..."
	Men det var noe som holdt meg igjen.
	For gutter skal en gang bli menn!
	Og denne gang ble det meg.

Og Beethovens Niendes kor stemte opp!
Sola på himmelen gjorde et hopp.
Et neonlys blunka to ganger til meg
da du sa: "Jeg tror jeg elsker deg..."

Jeg skriver dette femten år senere og hun er fortsatt jævlig deilig i kjole. Jeg har fortsatt litt vanskelig for å skjønne hva hun har bruk for meg til. Hun er ikke så sjenert lenger, så det hender hun forklarer meg det.

Moralen: lurer du på om du skal snakke til en jente (eller en gutt) så gjør du det. Ellers slutter jorda å snurre. Rett og slett. Oppfør deg ordentlig, bare.

(Heh, litt mer sex og en katt eller to i poster som denne så tenker jeg besøkstallene stiger….)

Reklamer

15 responses

 1. Søren og, Thomas, nå begynte jeg å grine!

  september 27, 2008, kl. 06:47

 2. Og det var selvfølgelig Fru Ut som begynte å grine…

  september 27, 2008, kl. 06:48

 3. Men det er morsommere at du griner av dette enn at jeg griner av drivhuseffekt og børskrakk. Særlig for meg:)

  september 27, 2008, kl. 08:14

 4. Fin post. Fine folk. Men femten år siden? Sjekka du opp Fru Ut på barneskolen eller? Hun kan da ikke være en dag over 25;-)

  september 27, 2008, kl. 19:16

 5. Passe seg nå. Vi vil ikke at hun skal skjønne sånt. Tror du må sitte langt unna henne den ellevte.

  september 27, 2008, kl. 21:18

 6. Ja det er nok best. Ihvertfall hvis hun har på seg kjole:-O

  september 27, 2008, kl. 21:42

 7. Fin post. Fin post.

  september 27, 2008, kl. 21:52

 8. H@@kon

  🙂 herlig!

  september 28, 2008, kl. 08:43

 9. Du skriver utrolig bra! 🙂

  september 28, 2008, kl. 20:49

 10. å. så skjønn post! utrolig søt – den tror jeg sørenmeg jeg skal vise vennen min;)

  (og tusen takk!)

  september 28, 2008, kl. 21:31

 11. Så mye skryt på en gang gjør meg flau (ikke at det ikke er verdt det).

  september 28, 2008, kl. 22:16

 12. Anne

  Åååå, søt historie med perfekt slutt

  oktober 2, 2008, kl. 11:21

 13. Svigerfar

  Åja, var det sånn det gikk for seg…… 🙂

  oktober 2, 2008, kl. 18:07

 14. Du burde brukt svigerfar Ut som login 🙂

  november 24, 2008, kl. 19:17

 15. Tilbaketråkk: Heisann… « Fred Ut, Sønn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s