Nå enda mer inkonsekvent

Ja til Døde Politikere

Norsk politikk har aldri vært tristere. Vi har det bedre  enn de fleste på kloden, men lederne våre er redusert til pengeknugende skrivebordsryttere uten andre visjoner enn å sørge for at lønnsøkning og renter utligner hverandre sånn noenlunde. De minner meg om Dilbert-stripa der Dilbert synes han friker skikkelig ut fordi han går med to penner i steden for to i skjortelomma.

Makta ligger hos sentralbanksjefen, hos rikingene politikerne mer enn gjerne henger sammen med og hos tabloidhorene i Akersgata, som skyter ned en statsråd nå og da for å lure oss til å tro at de passer på . Det er sørgelig å måtte konstatere at det  mest epokegjørende politiske grepet siste tiår kom fra en bedehusmullah som syntes det var dumt at folk skulle få lov til å røyke inne. Mye tyder på at neste gang får vi en Frp-regjering, for nå er alle politikerne like og det er de blåbrune som ikke har fått prøve seg. For å sitere Alan Moore, som selvfølgelig snakket om England: «It´s cold and it´s scary and I don´t like it anymore.»

Heldigvis har det dukket opp et interessant alternativ, i form av en nyskapende tolkning av demokratiet. I  byen Voinesti i Romania hadde man valg på ordfører forleden, og Neculai Ivascu ble gjenvalgt. Det var bare det at Neculai Ivascu døde av leversvikt i inngangen til valgkampen, 63 år gammel. En av velgerne hans fortalte rumensk TV: «Jeg vet han er død, men jeg vil ikke at ting skal forandre seg.»

Det å gjenvelge den sittende borgermesteren til tross for at han har tatt kvelden er vel noe av det mer  konservative man kan foreta seg. Han som ble nummer to (og til slutt ble utpekt til ordfører) kan neppe ha vært spesielt populær, selv om han tapte med bare et tjuetalls stemmer. Men mon tro om ikke dette er noe å begynne med her oppe også. Herved diskuteres noen av medlemmene i regjeringsalternativet til Post Mortem Samlingsparti (PMS). Fordi vi vil at ting skal forandre seg.

STATSMINISTER
Gerhardsen var jo trivelig, men jeg foreslår Henrik Wergeland. Han hadde visjoner, var sikkert en dugelig leder og en mann for de store anledninger. Trontalene hans hadde sikkert blitt minneverdige.

UTENRIKSMINISTER
Litt i overkant å gi dem forsvarsdepartementet,  men det er naturlig å se til vikingtiden. Håkon den Gode som utenriksminister kanskje?

UTDANNINGS-, FORSKNINGS- OG HVAFAENDETNÅHETERMINISTER
Ivar Aasen. Dermed ble vi kvitt det brysomme andre skriftspråket vårt.

FINANSMINISTER
Plenty med lokale onkel Skruer som har tatt kvelden. Fred Olsen kunne sikkert ha gjort en god jobb.

KOMMUNALMINISTER
Jeg likte alltid Hanna Kvanmo, hun kødda man ikke med. Hun kan få kommunaldepartementet. For øvrig er det et problem at svært mange av de aller mest kompetente kvinnene fortsatt er i live.

KULTURMINISTER
Jokke. Eller Alf Prøysen, kanskje?

Nomineringsprosessen fortsetter i kommentarfeltet, forhåpentligvis.  Kabalen er ikke helt lagt ennå, så gode forslag mottas med takk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s