Nå enda mer inkonsekvent

Balladen om TorpedoJudas – Første Kapittel

For en stund siden, da jeg syslet med norskspråklig elektronika som C-Delta, begynte jeg på en låt som skulle handle om en slags superhelt som het TorpedoJudas. Refrenget (som skulle synges av en flokk med fjortisjenter a la Faith No Mores Be Aggressive) gikk sånn som det her:

Gå Gå Judas

Du er vår gud ´ass

Så fikk jeg en mail fra Steinar, hedersmann fra Heistad med ett og annet bandprosjekt på samvittigheten. Jeg hadde fått være med ham før, og nå var han spillesugen igjen. Med seg hadde han Neri, Jarle og Vidar (Rugset, mest kjent fra Valentourettes). Planen var vel i utgangspunktet å spille coverlåter, men jeg hadde akkurat sluttet å røyke og hadde skrevet en del musikk for å døyve de verste abstinensene, så vi bestemte oss for å gjøre en blanding av covere og egenskrevet materiale. Steinar hadde også endel saker på lur, så etterhvert ble det mest egenmekka.

Jeg hadde med to låter til den første øvinga (hvor trommeJarle ikke var med); Jeg Fikk Deg til Å Grine i Går var egentlig skrevet til fjorårets skoleavslutning for tiendeklasse, og handlet om hvor mange ganger man sårer folk uten å ville det (spesielt som ungdomsskolelærer). TorpedoJudas i endelig versjon handlet om en rånegangsterpimpklisje som «Gjør horene fromme / har sex i førtiåttetimer uten å komme». Vi fant fort ut at hvis man ikke har skam i livet er det ikke så vanskelig å skrive på norsk. Det handler om å slippe klisjeene fri. De ble klisjeer i utgangspunktet fordi de har noe sant ved seg.

Nå har vi holdt på i snart et år, og fordi nesten hele bandet er satte familiefedre får vi ikke øvd så ofte som vi vil. Det er en reell mulighet at framdriften vår er for langsom og at hele greia kollapser før vi har et dusin låter som sitter. Men glimtvis er vi faktisk ganske bra. Her er Kråkene, fortsatt litt rufsete, fra øvinga på mandag. Jeg synger og spiller snasent gitarkeyboard, Neri spiller bass, Vidar er gitaristen foran og Steinar gitaristen bak.

Kråkene handler om en dame som havner utpå, enda det er midt i uka og greier.

Det lukter asfalt og nikotin / Og du er deilig og jeg er din / Og vi flyr med de andre kråkene / Dit alle vi kjenner er våkne / Og vi griner litt for de som forsvant / De som gnistra men aldri brant / Ja det var tider det / Vi flyr videre.

Vidar er mannen som må stelle hjemme når kona mister kontrollen:

Hva vil du at jeg skal svare / Hva vil du at de skal tro / Når nøkkelen er lagt under matta / og jeg skal på jobb klokka fem / og kråkene flakser om natta / og allting begynner igjen…

Mer om TorpedoJudas finner du i Facebook-gruppa vår. Fortsettelse følger forhåpentligvis.

Reklame

3 responses

 1. Karl Ruben

  Artig! Er det en sjanse for at du kan overbevises om å poste hele teksten?

  mai 23, 2008, kl. 02:03

 2. Kan sikkert legge den her, men heg hadde ikke tid til å lete etter den da jeg postet dette. Jeg husker ikke hele Vidars del i hodet.

  mai 23, 2008, kl. 04:24

 3. Har postet en del andre tekster på fjasebokgruppa, men kråkene fant jeg ikke. Poster den her når jeg finner den igjen.

  mai 24, 2008, kl. 20:06

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s