Nå enda mer inkonsekvent

Sommer?

Jepp, det drar seg til. Er det ikke sol der du er kan du høre på denne muxtapen, det hjelper. Sleevenotes følger.

01) Sympathy for the almighty – the Kleptones
En åndelig oppfriskende intro. Spiritisten Doris Stokes lagt oppå the Flaming lips. Fra det fine mashupalbumet Yoshimi Battles the Hiphop Robots, som du kan laste ned her.

02) Bredäng Centrum- Doktor Kosmos

Skandinavias kanskje aller mest underkjente band. En gjeng gladsosialister med primærfargede klær og gilde synther, mest kjente for den lille radiohiten «Jag låg med henne i Tsjekkoslovakien». Ofte mye morsommere og mer politiske enn dette, men sjelden finere.

03) Gently Johnny – Magnet

Dette er en låt fra soundtracket til the Wicker Man, men du finner den bare i den forlengede versjonen av filmen. Men vi har jo youtube. Dere som har sett filmen før kan sikkert se hvor scenen hører hjemme.

04) Jonathan´s  a junkie – Neperud

Neperud har vært Scheens beste band med noen mil i mange år nå, her er de på sitt mest solfylte. Alle innenfor mils omkrets må komme til Scheen og se dem spille akustisk på SittNed 30. mai. Mer Neperud finner du blant annet her.

05) Yellow – Ken Nordine

Det hele begynte som en serie reklamesnutter for maling, og endte opp som et av de fineste rare albumene noen gang, Ken Nordines Colors. Herr Nordine prater seg gjennom de fleste fargene du kan tenke deg, og dette er altså gul. Yellow got lemon, Green got lime.

06) Flying – Living Colour
Living Colour er et av de beste rockeband i musikkhistorien, og stod for den definitivt tøffeste konserten jeg noensinne har vært på,  på Sentrum Scene en gang på nittitallet. Her de tilsynelatende snillere enn tidligere, helt til noen forteller deg at sangen faktisk handler om en manns flytur mot asfalten den ellevte september to tusen og en.

07) I Fly – Angelica Lee
Angelica Lee er mest kjent som skuespiller (det er hun lille søte som har hovderollen i originalversjonen av the Eye, for eksempel), men før det var hun som mange Hong Kong-stjerner popstjerne. Denne sangen er hentet fra en aldeles nydelig liten film som heter Princess-D som jeg har mast om her før, tilsynelatende til ingen nytte.

08) We seem to Vanish – Matchstick Sun

Norges beste band noensinne. Låt to fra en av de fineste platene jeg vet om (selv om andreplata, som meg bekjent aldri kom på CD, er enda finere).  Miljøvernteksten føles sannere i all sin søte bitterhet enn noensinne.

09) Stormy Weather – Billy Holiday
Mange har sagt så mye vakkert om Lady Day at jeg skal holde kjeft. Kurt Weill har skrevet låta.

10) Speak to me / Breathe – East All Stars
Fra den herlige skiva Dub Side of the Moon, som er akkurat det det høres ut som.

11) The soul of the people –  Bread & butter feat. Dana Bryant.
Dette er ikke den første mixtapen jeg avslutter med denne vakre lille saken. Ut i det grønne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s