Nå enda mer inkonsekvent

Kakerlakk-jihad-blues

Siden Sandman og Preacher kom i mål har jeg gått litt lei av såkalte tegneserier for voksne. Hverken Fables, Y:the Last man eller the Walking Dead har gitt meg ståpels. Enkelte kritikerroste serier, som American Virgin, har vært ordentlig dårlige. De siste årene har helt klart tilhørt den typiske amerikanske superheltserien; de beste historiene, tegnerne og forfatterne holder seg der.

Men det finnes unntak, Exterminators for eksempel:

Henry James (han til venstre) har akkurat sluppet ut av fengsel, og får jobb hos Bug-Be-Gone, et skadedyrutryddingsfirma litt utenom det vanlige. Ikke bare er gutta på golvet seriøst føkka opp, de har et geni i kjelleren og en sjef med aner fra Grimstad. Det nye pulveret de bruker viser seg å ha enkelte leie bivirkninger, som at Kakerlakkene blir smarte og starter Irakinspirert geriljakrigføring mot menneskeheten. At en av gutta dør og blir besatt av en eldgammel kakerlakkgud gjør ikke ting lettere. Og det er bare begynnelsen, det er jo alltid det.

Exterminators er en deilig/ekkel blanding av humor og speisa figurer fra noe som Preacher (Tony Moores tegningestil ligner også litt på Steve Dillons), paranoiaen til Phillip K. Dick og dialog fra f.eks Clerks. Sleng på litt Naked Lunch også, så er du der. Det var ikke overraskende å oppdage at Simon Oliver egentlig tenkte seg dette som en TV-serie, for balansen mellom avsluttede episoder og pågående episk fortelling er perfekt. Som mange tilsvarende serier er starten litt forsiktig, men allerede rundt #5/6 (slutten av første og begynnelsen av andre boksamling) drar ting seg fryktelig til. Har foreløpig lest de ti første av totalt 30 kapitler og er med til slutten nå. Det burde du også være. Spesielt hvis du er fra Grimstad.

Reklamer

2 responses

  1. Eg har lese meg opp på Y: The Last Man, så langt serien er komme, må innrømme at den var i sløvaste laget dei to første nummera, men tok sjansen vidare i mangel på anna, og synst det blei ganske så morsomt og underholdande etterkvart.

    Kor du har kjøpt Externimantors? Virka interessant.

    mai 2, 2008, kl. 20:37

  2. Exterminators gis ut av DC/Vertigo, så det er bra sjanse for at de har dem på f.eks Outland i Trondheim. Jeg handler mesteparten av tegneseriene mine på http://www.dcbservice.com fordi det er skikkelig billig der. De sender bare en gang i måneden, så de anbefales bare hvis man har god tid.

    mai 2, 2008, kl. 20:51

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s