Nå enda mer inkonsekvent

Gjør deg klar / for flammene

Sju år ut i tredje verdenskrig og i startfasen på den menneskeskapte miljøapokalypsen er det ikke helt irrasjonelt å tenke seg at dommedag nærmer seg, men det er likevel grunn til å hevde at Pyotr Kuznetsov har tatt det hele litt lenger enn oss andre pessimister når han fastslår at det hele tar slutt i April/Mai i år.

I November forseglet et tredvetall av  disiplene hans seg i en bunker gravd ut i en åskam like ved bedehuset sitt i den russiske landsbyen Nikolskoye for å vente på dommedag. De tok med seg rikelig med forsyninger i tilfelle de måtte vente en stund. Prester, psykologer og andre forhandlere klarte ikke å få dem ut av fjellet. De truet med å begå kollektivt selvmord hvis det ble forsøkt å bruke makt.

Myndighetene sendte Pyotr til psykiatrisk behandling. Månedene gikk. I slutten av Januar ble han etter sigende banket opp på sykehuset. Etterhvert ble det besluttet å tiltale ham for å oppfordre til vold i bøkene han hadde skrevet. Hele tiden satt disiplene der inne i fjellet og ventet.

I forrige uke ble Pyotr utskrevet og bistod i forhandlingene for å få folk ut av hulen. Samtidig raste deler av hulen sammen. Hvordan han forklarte dette rent teologisk vites ikke, men snøsmeltingen antas å være den fysiske årsaken. Syv kvinner forlot hulen, og slo seg ned sammen med Pyotr i bedehuset. Politiet sperret av området så de kunne få være i fred der. Vitner sa at kvinnene ikke så spesielt medtatte ut.

Denne uka har fler kommet ut, og mer av hulen har kollapset. En av disiplene skal ha uttalt at det var som om Gud åpnet hulen for dem.  I går ble Pyotr innlagt på sykehus med hodeskader, han skal ha forsøkt å begå selvmord ved å slå seg selv i hodet med et trestykke. Tidligere på dagen hadde det blitt hevdet at skadene hans skyldtes et slagsmål med disiplene, men det var nok først og fremst et forsøk på å få inn litt poetisk rettferdighet i denne historien.

I går satt fortsatt 11 mennesker i hulen og ventet på dommedag.  Kommer de ikke ut snart trenger de neppe å vente lenge. At de tror at strekkoder er onde, kun drikker melk rett fra kua, nekter å se TV og er overbevist om at de får dømme levende og døde når det endelig blåses i basunene er, når jeg tenker meg om, egentlig ikke så morsomt likevel.

En lokal bonde uttrykte forundring over disiplenes iver etter å komme under jorda. Han sa at dit kommer vi alle uansett, men det er en del å ta tak i her oppe først. Bra mann.

Reklamer

9 responses

 1. Anne

  Heheh… å så lurer folk på hvorfor jeg har studert religionshistorie?

  april 4, 2008, kl. 19:38

 2. Fascinerande historie. Kanskje litt komisk i det absurde, sett frå vår synsvinkel? Reknar då med at dei fleste av «oss utanforståande» deler synspunkt om at dette slettes ikkje er ein bra ting å bruke livet sitt på.

  april 5, 2008, kl. 11:01

 3. Forholdsvis sikker på at det er en dårlig ide å sitte til knes i søla og be mens man venter på å få taket i hodet, ja. Fanget opp denne historien i forrige uke en gang på nintendos nyhetskanal og bestemte meg for å forsøke å skrive om den. Var usikker på hvordan jeg skulle angripe den, men endte opp med mer eller mindre å gjengi hendelsene, det var jo nok.

  Og jeg flirer litt for meg selv av det mentale bildet av profeten som forsøker å begå selvmord ved å slå seg selv i hodet med en kubbe, selv om det ikke er pent. Og av de onde strekkodene.

  april 5, 2008, kl. 12:14

 4. Chan Wook-Park er min kandidat til å filmatisere dette.

  april 5, 2008, kl. 12:15

 5. jah! et ragasitat i overskriften!

  det varmer å se for en mann som har ragasitat nederst på alle sidene i bloggen sin.

  april 5, 2008, kl. 15:19

 6. Det er rett og slett ikke nok Raga i verden.

  april 5, 2008, kl. 16:50

 7. http://www.religionnewsblog.com/21075/heavenly-jerusalem

  Ikke noe nytt, men politiet har fjernet seg fra Bedehuset. Saken er helt borte fra medieradaren inntil de gjenværende medlemmene kommer ut eller drukner.

  april 11, 2008, kl. 16:27

 8. Ser ut til at Pyotre skadet hodet sitt skikkelig, og at to av de elleve som var igjen i hulen er døde, en av kreft og en som følge av en sultestreik. Se blant annet her.

  http://www.religionnewsblog.com/21142/pyotr-kuznetsov-4

  april 15, 2008, kl. 16:30

 9. Tilbaketråkk: Heisann… « Fred Ut, Sønn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s