Nå enda mer inkonsekvent

Filmer sett siden sist: Russisk Fantasi. Sokkedukker. Annet.

Wolfhound

volkodav

Det er så sjeldent med rene fantasyfilmer at de alltid starter med bonuspoeng hos meg, men altfor ofte viser det seg at de henfaller til å fortelle den samme historien om og om igjen. Ingen har helt klart å få til fantasy siden Lord of the Rings. Det går ikke denne gangen heller, til tross for mye fint på den tekniske sida. Det er først og fremst manus og regi det skorter på her. Den stereotyp handling rotes unødig til; det er direkte imponerende å fortelle et helteepos, en av menneskehetens eldste historier, på en slik måte at det er vanskelig å få tak i hvem som er hvem, spesielt på skurkesida. Er du sulteforet på filmer med magi, svære sverd, snertne prinsesser og vakre landskaper kan du med fordel se denne før drit som Eragon. Minuspoeng for skikkelig ufin behandling av høygravide i åpningssekvensen, det der var ufint og veldig unødvendig.

The Muppet Show (Sesong 1)

Er det sånn nå at folk ikke kjenner til the Muppet Show? Jeg tror jeg skal gå ut i fra at dere vet hvem Kermit, Fozzy, Miss Piggy og co er og bare informere om at sesong en nok er mest for hardbarkede fans. Konseptet er liksom ikke helt spikret, mange av de beste sketsjene (Piiigs iiiin Spaaaaaaace!) er ikke på plass ennå, og mye av humoren er forferdelig platt. Omtrent en gang per episode skjer det likevel noe litt magisk, enten det er favoritter som finner plassen sin (svenskekokken er og blir genial) eller overraskende fine øyeblikk fra (stort sett, Vincent Price er jo med) b-listerne på gjestelista. Hvem hadde trodd at det skulle være så søtt å se Twiggy synge Beatles´ In my life, eller at Sveitsiske mimeartister var så kule? Også har vi jo denne. Og denne. Og selvfølgelig denne .

Tror jeg våger meg på sesong to også. Blir humoren for tørr er det bare å slå på det veldigfine triviatekstsporet.

Dessuten:

Star Wars Episode III, for å teste ut ny TV og oppskalerende DVD-spiller. Gud som Hayden Christensen suger. TekkonKinkreet, som jeg tøtsjet innpå her. Fido, med helt ålreit kommentarspor. Tre kortfilmer av Werner Herzog. The Great Ecstasy of the Sculptor Steiner er en nydelig liten sak om skiflygeren Rudolf Steiner, som var så god at han trynet i overgangen rundt 180 meter annenhver gang han hoppet. La Soufrière er et stilig portrett av øya Guadaloupe etter at befolkningen har blitt evakuert på grunn av et nært forestående vulkanutbrudd, så Herzog som det går an. How Much Wood Would a Woodchuck chuck er et alt for langt portrett av kvegauksjonariuser og deres tungegymnastikk.

Og No Country for Old men, som mye alt er sagt om. Coenbrødrene starter på mange måter på nytt her, med sin mest modne film, der eksentrisitetene fra mange av deres beste og verste tidligere filmer er erstattet med vakre bilder og tredimensjonale hovedpersoner. Det blir nesten litt som med Nick Cave; det er godt å se sine idoler finne nye sider av seg selv, men gamle fans vil alltid ha noen eldre favoritter. Forsiktig overhypet?

Reklamer

7 responses

 1. Ma na ma na er litt skummel, ikkje sånn at eg blir redd, men det frå barndommen av har det vore enkelte muppetfigurar som har skremt meg.

  mars 21, 2008, kl. 21:57

 2. Du vet sikkert allerede at Mah na Mahn na er hentet fra myporno-filmen «Sweden – Heaven and hell». Der blitt den brukt for å illustrere saunabading…

  mars 23, 2008, kl. 16:09

 3. Jepp, du hadde en fin post om det en gang, så vidt jeg husker. Hadde et håp om å få deg og den filmen i katakombene i 2006. Vi har jammen hold på med dette en stund etterhvert!

  mars 23, 2008, kl. 16:33

 4. Hehehe. Jepp. Begynner å bli gamle 🙂 Vi gjør et nytt forsøk med katakombene til sommeren da vel 🙂

  mars 23, 2008, kl. 23:43

 5. Det er ikke umulig. Første helg i oktober kommer fortere enn en tror, snart på tide å begynne å tenke katakomber igjen.

  mars 24, 2008, kl. 06:09

 6. Åja, tenk katakomber igjen. I år skal jeg komme med filmforslag til og med!

  mars 24, 2008, kl. 17:32

 7. Har en del på blokka alt, faktisk. Særlig på kortfilmsida sitter jeg på en del spennende. Og jeg har et par filmer som såvidt har falt ut av programmet begge de to siste årene, i tillegg til at det jo var et par filmer vi ble snytt for i fjor, så vi hadde nok hatt et greit katakombeprogram til helga om det så skulle være. Det skal skje mye rart om ikke det blir samme sted til samme tid i år også.

  mars 24, 2008, kl. 18:28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s