Nå enda mer inkonsekvent

I was here but now I´ve disappeared

Rope
Skuffende tørr, treg og tannløs Hitch der selv ikke «filmet-i-en-tagning-liksom»-gimmicken gjør den verdt å bruke tida på. Forutsigbar, uforløst og kjedelig.

The Harder they Come
Herlig reggaesploitationfilm fra søttitallet som virkelig fortjener kultstempelet sitt. Denne fikk meg til å tenke på både City of God og Hustle & Flow. En sånn film som alle må se før de dauer. Litt vanskeliger å skjønne jamaikanerne her enn japanerne i Sukiyaki Western Django når de snakker engelsk.

Hellboy: Director´s cut
Hellboy er en hårsbredd fra å være en genuin klassiker (ting tar litt brått slutt blant annet), men er likevel en av de aller beste tegneseriefilmatiseringene jeg vet om. Ekstramaterialet på denne 3diskversjonen er strålende.

Star Trek Fan Collective: Klingon
Er en fin innfallsport til Star Trek for de som ikke er frelst, selv om ikke alt er like fint. Fellesnevneren her er altså Klingonene, en egentlig ganske kjip rase romvesener som liker å drepe hverandre. Det er episoder fra alle de forskjellige seriene her, og kort fortalt er den originale fra 60-tallet helt konge (William Shatners tilnærming til skuespillerkunsten kan vanskelig beskrives med ord), The Next Generation ok men ujevnt (høydepunktet er en episode skrevet av Ronald D. Moore, senere hjernen bak Battlestar Galactica), Deep Space Nine veldig ålreit (om enn litt bleikere enn Babylon 5), Voyager stusselig og Enterprise bedre enn man skulle tro.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s