Nå enda mer inkonsekvent

There´s too much confusion / Can´t get no relief

Battlestar Galactica Sesong 3

(Til dere som ikke har kommet så langt. Det er ingen store spoilere her, men jeg nevner såvidt premissene for et par av episodene, så det er ikke farlig å la være å lese. Kortversjonen: Galactica er fortsatt bra.)

Etter å ha skrevet om Galactica nesten like lenge som FU,S har eksistert har jeg gått skikkelig tom for superlativer, men la meg likevel prøve enda en gang, med den stadig pågående forfatterstreiken i USA kan det jo bli lenge til jeg får en ny sjanse; Ikke siden Twin Peaks har en serie med et stort publikum tatt større sjanser enn Galactica, og aldri har det vært så vellykket. Et femtitalls episoder siden starten, og ikke et eneste skikkelig feiltrinn. Historien beveger seg alltid framover (ikke sidelengs som Lost), overraskelsene tar aldri slutt. Kvaliteten stiger og stiger.

Det vil si: Historien som ble påbegynt med «Landkjenningen» på slutten av sesong to, og avsluttet med avreisen et stykke ut i sesong tre er det beste jeg så av levende bilder i 2007. Ikke bare tas det kjempesjanser med selve formatet til serien og de fleste hovedpersonene, samtida kommenteres også skarpere enn noe annet sted. Hva skjer hvis «de snille» begynner med selvmordsbombing, for eksempel?

Deretter synker nivået ned til kanonbra i noen episoder, før det hele nok en gang avsluttes på en måte jeg aldri har sett maken til. En ganske progressiv serie som Sopranos er tafatt i forhold til Galactica.

Og da har jeg bare snakket om selve historien. Denne sesongen har flere frittstående episoder enn før, og et par av dem er blant seriens beste. Den årlige boksekvelden der alle kan få ut frustrasjonene sine i ringen, for eksempel. Et litt søkt konsept tenner lunta for flere mindre smell blant hovedpersonene i det som følger. Og episoden der vi får se hvordan drivstoffet til skipene raffineres, og hva det koster, skrevet av Firefly-veteran Jane Espenson. Det er så vidunderlig spilt og regissert og lyssatt og fotografert, det er simpelthen ingenting i verden som er så tøft som Galactica på sitt beste.

Tonen er ørlitegrann lysere etterhvert denne sesongen, siden vi lærer mer om alle sider av konflikten får jeg følelsen av at dette ikke kommer til å ende med at den ene parten utslettes eller jages bort. Men vi har tjue episoder til å se fram til før vi trenger å tenke på det, og det spørs vel hvor mye av dette vi får se i 2008. I mellomtiden må vi se alt om igjen, siden de siste to episodene snur det aller meste på hodet. Igjen.

No reason to get Excited? Åjoda.

Dessuten:
The Simpsons Movie sammen med en litt mer enn lunken Fru Ut, jeg synes den fungerer veldig godt som gjensyn på DVD, og Transformers, med kommentarspor av Michael Bay, som virker som en grei fyr. Han vet godt hvem og hva han er, og mistankene mine om at Spielberg var svært viktig for filmen ble bekreftet. Jeg likte ikke planene Bay hadde for Transformers 2. Ellers ble både svakhetene og styrkene til filmen tydeligere andre gang. Hva var vitsen med hackerne? Må man virkelig stikke tunga så langt opp i fua til hæren for å få vise fram de siste (riktignok veldig tøffe) lekene deres?

Men gud høres nok ut som Peter Cullen. Optimus Prime er så tøff, han. Bumblebee også. Og Ironhide. Og Megatron. Og Starscream. Og Barricade. Og han skorpionfyren. Og Jazz…

____________________________________

Først resultatservice:

09) DAWN OF THE DEAD (78, Argentos Cut) vs. BLACK SHEEP
17-4 Dawn, når det er fullt i helsike skal de sløve vandre på jorden.

10) STROSZEK vs. EL TOPO
5-9 Topo

11) THE GREAT GAMBLER vs. DYNAMITE WARRIOR
2-7 Thailandske kåbbåyer

12) CLERKS 2 vs. CHILDREN OF MEN
7-13 Clive

13) FUTURAMA: BENDER´S BIG SCORE vs. NACHO LIBRE
18-0 Til Futurama! Og Nacho må kysse Benders blanke metallræv.

14) EKLAVYA – the Royal Guard vs. SURF´S UP
6-6,og Eklavya går videre på dobbeltstemme.

15) THE MAGNIFICENT TRIO vs. KABUL EXPRESS
1-15 Jeg konstaterer at selv om den er litt unkonvensjonell (ingen dansenumre eller beibs) finnes det i hvert fall EN bollywoodfilm som falt brukbart i smak hos en relativt samlet filmbloggosfære. Lyden du hørte var en gris som fløy forbi for å snowboarde i helvete.

16) A SCANNER DARKLY vs. HOT FUZZ
4-14 Fuzz. Den andre Dick-filmatiseringen kan nok gå lenger.

FØRSTE RUNDE – DEL TRE

17) DJANGO vs. THE BORROWER
Nå hadde låneren vært tøff med hodet til Franco Nero, da. Jeg stemmer Borrower for moro skyld, men Django vinner denne. Minner om at alle filmene er søkbare her på siden hvis du ikke har hørt om en eller flere av dem.

18) MARIE ANTOINETTE vs. I HEART HUCKABEES
Marie Antoinette var en av mine aller største favoritter i 2007, og vinner med en mil.

19) BRICK vs. THE WILD HUNT OF KING STAKH
Ryan Gosling og co får lett match mot filmen som få har sett, men som muligens kan hevde seg godt etter neste års katakomber. Tror egentlig jeg skal få fru Ut til å se den med meg i kveld, og da må jeg vel nesten gi den en stemme siden jeg har lyst til å se den akkurat nå og de ellers står ganske likt i kurs hos meg, dvs. veldig høyt.

20) PAN´S LABYRINTH vs. PRINCESS MONONOKE
Skikkelig knokkelkamp, dette. Men min stemme går til Mononoke.

21) EXILED vs. THE SIMPSONS MOVIE
Exiled var mye bedre.

22) THE ENIGMA OF KASPAR HAUSER vs. BLACK FRIDAY
Vanskelig…vanskeligg. Kaspar vinner sikkert lett, så da kan jo jeg sende enda en stemme til Indias JFK (eller Zodiac), en strålende film.

23) STARDUST vs. TEENAGERS FROM OUTER SPACE
Oi, hvordan går denne da? En stemme fra meg til Stardust i hvert fall.

24) MAD DOG AND GLORY vs. INSIDE DEEP THROAT
Fine begge disse, men uten noen sjanse til å gå langt, tror jeg. DeNiro, Murray og Thurman får min stemme.

Reklamer

19 responses

 1. Flopsy

  Yay, her var det i alle fall noen filmer jeg kjenner til.

  17. Django har jeg sett, og stemmer på den. Ikke at jeg synes den er så veldig fantastisk, men litt småartig er den jo.

  18. Pass

  19. Pass igjen

  20. Pans labyrint, som var en visuell og sterk film. Pale man er dessuten kjempeskummel.

  21. Pass

  22. Pass igjen

  23. Stor stemme til Stardust, som jeg likte veldig godt. Leken film som tar seg selv lite høytidelig.

  24. Mad dog & glory. Lavmælt De Niro-film med god stemning. Liker den godt.

  januar 4, 2008, kl. 20:25

 2. Jacob

  For det første vil jeg si at du endelig har overbevist meg i forhold til Galactica. Jeg skal investere i dette nå, helt sikkert.

  Dernest må jeg si at du har sett mye ukjent for meg også i år. Dette er de 64 beste du har sett… og jeg skjønner at en film som Zodiac ikke kommer til å dukke opp? Derimot er selvsagt indiske varianter av den med. Jaja. 🙂

  17) «Aliens punish one of their own by sending him to earth. The alien is very violent, and when the body he occupies is damaged, he is forced to find another.» Og med Rae Dawn Chong. Denne er nok litt bedre enn Django. 😀

  18) Ikke sett noen, men forbeholder meg retten til å stemme. Jeg tror Marie Antoinette er bedre, i det minste lekrere å se på. Den er også veldig billig nå i kioskene.

  19) Murstein mot Kong Stake. Gir sistnevnte en sjanse, da jeg mot strømmen ikke likte Brick noe særlig.

  20) Prinsesse Mononoke finner nok lett veien ut av Pans labyrint. Morsom duell.

  21) Har kjempelyst til å se Exiled og stemmer på den.

  22) Her er det vel ikke snakk om dagen etter Thanksgiving, som i USA er kjent som Black Friday, men om bomber i Bombay. Hvis jeg har gjettet riktig film. Jeg har derimot Kaspar Hauser liggende og vil helst se den.

  23) Tenåringene skal være sjukt dårlig har jeg hørt. Hmmm, jeg syns Stardust var litt puslete…. stemmer på den likevel.

  24) Vil mye heller Se Mad Dog på nytt.

  januar 4, 2008, kl. 20:49

 3. asbjørn

  Flotte kampar her, eit par titlar eg gjerne vil sjå igjen snart.

  17) THE BORROWER. Begge rimeleg ukjent, men kunne tenke meg aliens og komedie no.
  18) MARIE ANTOINETTE. Søt, søt, søt!
  19) BRICK. Vurderte å kjøpe denne på DVD i går, har lyst å sjå den igjen snart – og anmeldelsen din var stilig som pokker!
  20) PRINCESS MONONOKE. Når det først er fantasi kan løpet køyrast heilt ut.
  21) EXILED. The Simpsons var morsom og eg var kanskje litt streng på Exiled når eg såg den, men den vil nok bli hugsa i ettertid som ein betre film film.
  22) THE ENIGMA OF KASPAR HAUSER. Må bli Herzog.
  23) STARDUST. Var det tvil? TFOS er eit morsomt blaff, men Stardust er (fjor)årets eventyrfilm og topp-10 hjå meg.
  24) MAD DOG AND GLORY. Er meir glad i fiksjon enn fakta/dokumentar.

  januar 4, 2008, kl. 21:23

 4. Fred Ut

  Hvis du er mer interessert i saken enn personene er Black Friday ganske mange hakk bedre enn Zodiac, men det er selvfølgelig en smakssak.

  Aller morsomst er det vel kanskje at Caché og Rattatouille ikke fikk plass 🙂

  januar 4, 2008, kl. 22:16

 5. sharkbait

  17) Django på walkover. Dessuten er det jo et temmelig stilig stykke pastafilm.
  18) Hmmm, jeg må gå for det jeg tipper blir outsideren her – I Heart Huckabees. Herlig kompromissløs i sin forfølgelse av zenfilosofiske ideer.
  19) Jeg har ikke sett den, men jeg mer lyst til å se King Stakh-filmen enn å se Brick igjen, så poeng til den.
  20) Mononoke FTW! Både fordi den er kanonbra og fordi jeg ikke liker Del Toros filmer.
  21) The Simpsons Movie var mye bedre.
  22) Pass.
  23) Har ikke sett tenåringsfilmen, men Stardust var jo en ganske sjarmerende og underholdende sak (selv om det var altfor mange koller og sletter og altfor lite skog i filmen), så poeng til den.
  24) Har ikke sett førstnevnte, men Inside Deep Throat var jo underholdende nok den. Poeng til pornografhistorikerne.

  januar 4, 2008, kl. 22:56

 6. trondjo

  17) Django (Den virker småtøff)

  18) I Heart Huckabees (Marie Antoinette falt ikke i smak, mens den småsære komedien til han som lagde eminente Three Kings hadde sine øyeblikk)

  19) Brick (Selv om jeg ikke tror Ryan Gosling har noe med filmen å gjøre, så likte jeg den ganske godt og Bric får derfor min stemme over filmen jeg ikke engang klarte å finne på IMDb og er usikker på om eksisterer)

  20) Pan’s Labyrinth (Den ene har jeg ikke sett, den andre er en smule oppskrytt, men likevel ganske fin. Jeg velger den jeg har sett)

  21) The Simpsons Movie (Filmen innfridde ikke alle mine forventninger, men Simpsons er fortsatt Simpsons)

  22) The Enigma of Kaspar Hauser (En Herzog-film jeg ikke har sett, og den vinner lett på min nysgjerrighet her)

  23) Stardust (Småfornøyelig eventyrfilm med bonuspoeng for Robert De Niros genistrek av en rolle)

  24) Mad Dog and Glory (Har ikke sett denne siden omtrent den kom ut, men husker den som helt OK, og i hvert fall mer interessant enn en dokumentar om en vulgær film jeg ikke har sett)

  januar 4, 2008, kl. 22:59

 7. Zann

  Nå vil jeg også stemme.

  17. Django vinner mot ukjent motstand.

  18. Jeg stemmer på Marie Antoinette, en av de siste årenes mest undervurderte og misforståtte filmer. Eksistensiell angst i Versaille, en slags moderne variant av Antonionis La notte.

  19. Brick. Popkulturell smartness slår ukjent motstand.

  20. Del Toros mørke eventyr moser en av Miyazakis svakeste.

  21. Tommel opp for Simpsons. Har ikke sett Exiled, ga opp Johnny To etter den gørrkjedelige Election.

  22. Ikke sett noen, men stemmer selvsagt på Herzog, en av verdens beste menn.

  23. Fjorårets positive overraskelse vinner mot (nok en gang) ukjent motstand.

  24. Inside Deep Throat er helt ok, men ikke god nok til at jeg stemmer mot en film jeg ikke har sett, men som jeg mistenker kan være min kopp med et eller annet.

  januar 4, 2008, kl. 23:08

 8. Fred Ut

  En liten telling før jeg tar telling selv:

  17) 5-4 Django. Borrower skårer på folks nysgjerrighet, så denne er overraskende åpen.

  18) 7-3 Marie, denne er heller ikke avgjort.

  19) 5-4 Brick
  Trondo: Noen errataer – Rian Johnson skulle det være. Og the wild hunt… er tittelen min russiske DVD-pusher brukte. Her er den:

  http://imdb.com/title/tt0128164/

  20) 6-6 Mono på min dobbeltstemme. Vinneren av denne kommer til å gå langt tror jeg.

  21)4-5 Homer.

  22) 5-1 Kaspar, ikke overraskende

  23) 9-0 Stardust

  24)10-2 Mad Dog, litt overraskende.

  januar 4, 2008, kl. 23:41

 9. Hjorthen

  Flopsy kom meg i forkjøpet. Er jeg i ferd med å miste grepet?

  17: Django får stemmen mot en for meg ukjent sak, selv om Django ikke på noen måte er fantastisk.

  18: Huckabees får stemmen, den har jeg vært småsugen på å se lenge, og i går vant jo Mike Huckabee (og Chuck Norris) første runde i nomineringsprosessen om å få bli republikanernes presidentkandidat. Lett match mot hu derre Dunst-dama altså.

  19: Brick mot Stake? Brick har på en eller annen måte sneket seg under radaren min, Stake aner jeg ingenting om, men når Stake nevnes som potensiell katakombefilm så må det bli stemme til den. Tjo-hoi!

  20: Pans Labyrinth får stemmen selv om jeg ble litt usikker på om jeg hadde sovet og drømt hele filmen etter at jeg leste favorittblogger Anja slakte den ettertrykkelig på skitsamma.org her forleden. Nåvel, jeg syntes den var mektig jeg da.

  21: Exiled får stemmen på mistanke. Simpsons var helt okay, men ikke mer enn den måtte være?

  22: Her blir det stemme til Black Friday med et høyt hurra for blaxploitation og Fred Williamson (og nå håper jeg at jeg husker riktig film her) Er egentlig litt usikker på om jeg har sett den, men hva gjør vel det når jeg har sett Foxy Brown og Shaft? Mer Blaxploitation!

  23: Stardust uten tvil. Her klarte jeg å glemme mitt kritiske øye og lot meg bare rive med. Sikekrt ingen perfekt film, men for meg var den en av fjorårets virkelig store filmopplevelser. Tenåringene var jo selvfølgelig dritkule da, men de hadde verken Claire Danes eller Michelle Pfeiffer til å trekke opp humøret.

  24: Ikke sett noen av disse. Jeg går får Deep Throat. Uvisst av hvilken grunn. Sikkert fordi jeg er en gammel gris?

  januar 5, 2008, kl. 00:03

 10. Fred Ut

  Hjorthen: Du blander nok sammen Black Friday med Black Godfather eller Black Cobra…

  Black Friday er denne:

  http://fredut.blogspot.com/2007/08/anyone-who-has-nothing-better-to-do.html

  januar 5, 2008, kl. 07:03

 11. Captain Charisma

  20: Pan’s Labyrinth
  21: Her er det ikke noe tvil. Exiled selvsagt. Høy kvalitet, det samme kan ikke sies om The Simpsons Movie.
  23: Stardust

  januar 5, 2008, kl. 09:20

 12. Tor Andre

  17) Har ikke sett noen av dem, men har veldig lyst til å se Django.

  18) Oj, denne her var vanskelig. Begge filmer jeg liker veldig godt, men jeg tror faktisk det er mest fristende å se Huckabees om igjen. Jeg satt og lo konstant under denne filmen, ofte helt alene i salen.

  19) Jeg synes Brick var litt over-hypet, men den er jo elegant og orogianl, da.

  20) Helt enig i at Prinsesse Mononoke er en av Miyazakis svakere filmer, mens Pan’s labyrint var noe jeg hadde lyst til å se på nytt så snart jeg hadde gått ut av kinosalen og er kjøpt på DVD.

  21) Exiled er på listen over filmer jeg har lyst til å kjøpe. Simpson var morsom, men det holder å se den en gang.

  22) Har mest lyst til å se Black Friday.

  23) Greit det er gøy å se en dårlig SF, men i konkurranse med en utrolig sjarmerende film som Stardust er tenåringene dømt til å tape.

  24) Jeg husker Mad dog og glory som en OK film, men jeg har veldig lyst til å se Inside deep throat. En stemme til dokumentaren.

  januar 5, 2008, kl. 10:34

 13. Hjorthen

  Se der ja, der var jeg skikkelig på viddene! Men er det Black i tittelen så er det Blaxploitation samma faen. Jeg opprettholder stemmen min, selv om den sikkert hadde vært enda bedre med Fred Williamson i en av rollene?

  januar 5, 2008, kl. 13:31

 14. Fru Ut

  17) Har ikke sett Django, så det må bli en stemme til Borrower

  18) Denne var verre… Likte begge filmene veldig godt, men jeg tror jeg går for Marie. Tror den tåler flest gjensyn.

  19) Denne var lett, den! Så King Stakh i går og selv om jeg kan se hva Mr. Ut liker ved den, så falt den ikke helt i smak. Den ble for statisk og spesiell for meg. Men det var mye fin fotografering i den! Brick, derimot bør jeg se flere ganger!

  20)Har ikke sett Pan, selv om jeg vel burde ha gjort det. Kammer vel til å se den etter hvert, men i dag blir det poeng til Mononoke. Er veldig glad i Miyazaki.

  21) Har bare sett en Red Bull-boks som flyr i lufta i Exiled, men må nok se den. Har i hvert fall mer lyst til å se den enn Simpsons akkurat nå. Simpsons taper for Futurama!

  22)Herzog, hjelp! Stemme til usett Black Friday. Fred Ut kommenterer ved siden av at jeg MÅ se denne Herzog-filmen, så det spørs vel om jeg slipper unna…

  23)Ble skuffet over Stardust-filmen fordi boka var så mye, mye bedre! Men den vinner likevel overlegent her! Stardust har en fantastisk historie og den kommer nok til å sitte i systemet lenge, selv om det nok kanskje er boka sin skyld.

  januar 6, 2008, kl. 07:48

 15. fred ut

  Some of them want to protect the world. Some of them want to destroy it. Men jeg vil bare telle litt på søndagsmorgenen:

  17) 7-5 Django
  18) 9-7 Marie
  19) 9-6 Brick, sikkert fordi den er så orogianl. Og Hjorthen, Brick er som skapt for katakombene den også, men alle unntatt deg har sett den.
  21) 12-5 Exiled, Johnnie To gruser Homer.

  22) 5-5, og akkurat nå er terroristene i Mumbai videre! Blir det sånn er det en skikkelig skrell. Inderne gjør det skarpt i år.

  23)16-0 Stardust, men jeg tror lett motstand spiller inn her.

  24) 10-5 Mad dog. Tonje, glemte du å stemme på denne?

  januar 6, 2008, kl. 08:13

 16. Jacob

  Når er neste runde, Thomas? Gjerne med en grovsmidd tidsplan for semifinaler og finale også.

  januar 6, 2008, kl. 16:44

 17. Fred Ut

  Tenker jeg tar siste del av første runde i kveld alt. Ellers bruker jeg et par tre dager per runde (de aller fleste er jo frampå det første døgnet), men jeg må nødt til å tilpasse det hele til når jeg har tid til å poste, så mer spesifikk enn det kan jeg ikke være.

  januar 6, 2008, kl. 17:47

 18. Hjorthen

  Jeg synes det er brillefint at det tar et par-tre dager med hver runde. Jeg vet ikke hvordan det var i fjor, men da hadde jeg følelsen av at det hele gikk alt for fort, i år derimot er det perfekt. (Kan det skyldes mitt eget tempo heller enn Tordendomtempoet tro?)

  januar 6, 2008, kl. 18:37

 19. Fred Ut

  Tror ikke det går spesielt mye saktere i år, egentlig, men har ikke sjekke. Holder på å trekke nå, poster ny runde om et kvarters tid.

  januar 6, 2008, kl. 18:40

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s