Nå enda mer inkonsekvent

Bølger i håret / Fjær i bølgene

The Great Gambler
Noen ganger har man bare flaks. Å plukke opp tilfeldige indiske årgangsfilmer fortoner seg som å lete etter intelligent liv i universet; det er så mye å rote gjennom at sjansen for å finne noe er liten, men uendelige muligheter betyr også at før eller siden finner du noe skikkelig tøft.

The Great Gambler er et typisk eksempel på noe skikkelig tøft. Jeg mener, indisk James Bond med skikkelig feite koteletter, slemme skurker, bil- og båtjakter og blodfunky diskobhangra? Tøft.

Amitabh Bachchan
(som faste lesere og til og med tilfeldige NRK2-tittere bør ha kontroll på nå)spiller gambleren Jay, som blir sendt av sin sleske gangstersjef til Portugal for å gifte seg. På veien blir han forvekslet med politimannen Vijay (ikke så rart siden Big B spiller han også) som er på vei til Venezia for å stoppe en spionring som smugler ut indiske statshemmeligheter i kodede musikkvideoer.

Det hele er selvfølgelig litt mer komplisert enn dette, filmen er tross alt borti tre timer lang. Det er imidlertid stilen som er poenget her; jeg hadde ikke blitt overrasket om Ernest Blofeld eller Austin Powers dukket opp. Alle logikkfeil, overdrevne rollefigurer og actionsekvenser i dobbel hastighet bidrar til underholdningsverdien. Og hvem hadde trodd at den etterhvert tilårskomne Bachchan i simn ungdom løp rundt i elvisdrakt og banket skurker som Jackie Chan? En unødvendig tullefilm på tre timer som anbefales.

Surf’s Up
Selv om vi har kommet langt siden den norske dubben som voldtar Mary Poppins fins det fortsatt svakheter i norske versjoner av store filmer; Kristopher Schaus «rolleprestasjon» senket for eksempel nesten Slipp Jimmy Fri, og skilpadda i Oppdrag Nemo er et lite irritasjonsmoment i en ellers perfekt film. Surf’s Up er noe så sjeldent som en prikkfri norsk bearbeiding. Alt av gags fungerer; slangpreget surfespråk blir til uanstrengt fjortisnorsk, og det er vanskelig for meg å tro at hanen er like morsom når han ikke kommer fra Hønefoss.

Surf’s Up forsvant uten å gjøre noe særlig inntrykk på hverken kritikere eller kinogjengere i usa tidligere i sommer. Verden trengte liksom ikke flere pingvinfilmer.

Likevel har jeg ikke blitt så positivt overrasket over en film på aldri så lenge, for det er ikke bare den norske bearbeidingen som sitter. Det er egentlig…vel…alt. Å lage en dataamimert liksomdokumentar om surfing er ikke noe utbrukt konsept akkurat, humoren sitter, teknikken er upåklagelig (bølgene er selvfølgelig spesielt flotte), til og med det rocka soundtracket sitter (Green Day på fortekstene!).

Så den eneste tabben var nok å bruke pingviner. Rottatouille og Tekkon Kinkreet må være skikkelig bra for å ta fra denne tittelen årets animerte for min del.

_________________________________________________________

FIDO
En zombiefilmbølge skyller over filmbloggosfæren, og sammen med Diary of the Dead gleder jeg meg enormt til å se denne. Ute på DVD i statene nå, tror jeg.

WANTED
Timur Bekmambetov, mannen bak deilige NightWatch og DayWatch, forflytter seg til Hollywood uten å forandre noe særlig på stilen. Men blir dette like tøft uten Russland?

I’M NOT THERE
Musikkfilmen lever. Sammen med Control gleder jeg meg nok mest til denne.

THERE WILL BE BLOOD
Har lenket til denne før, tror jeg, men her er endelig en trailer til årets største Oscarfavoritt med ålreit kvalitet.

________________

PS! TORDENDOMENSKJORTA ER HER (se under et eller annet sted)

Reklamer

One response

  1. asbjørn

    Ratatouille er ganske bra og anbefalast ved sidan av Surf’s Up, held nok ein liten knapp på den første.

    november 8, 2007, kl. 07:21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s