Nå enda mer inkonsekvent

Mordball og Jadekrigere

Murderball

Jeg spilte fotball fra jeg var sju til jeg var tretten, og de litt stusselige lungene mine gjorde at jeg aldri klarte å spille en hel kamp. I går kveld, nitten år senere, etter røykeslutt og to år med over en mil med sykling til og fra jobb hver dag, ble jeg lurt ut fra keeperplassen på Skien kommunes andrelag i bedriftsserien og spilte en hel match i forsvaret uten å kollapse, spy eller hallusinere. Det var stort.

Så hvordan er det da å brekke ryggen, miste førligheten, trene seg opp, oppdage at verdens kuleste sport er laget for deg OG jobbe deg opp til verdensklasse i den? Ikke rart disse gutta er fulle av testosteron.

Rullestolrugby aka Murderball er en enkel sport å forholde seg til. Fire mann på hvert lag spent fast i hver sin Madmaxaktige rullestol på en basketballbane. Det er om å gjøre å bære ballen over baklinja. Det går fort, og det smeller. Vi blir kjent med spillere, en skikkelig bitter trener, familiene deres og en nylig lammet fyr som jobber seg gjennom den første opptreningsperioden.

Dette er en av de aller beste sportsfilmene jeg har sett, og den ville ha vært det selv om den handlet om dressurridning. Dramaturgien er strålende, karakterene fascinerende og avslutningen akkurat passe uryddig. Akkurat i dag har jeg vanskelig for å se noen særlige svakheter i den. Nesten så den må lukeparkeres i neste års katakomber, men det er jo fryktelig lenge til.

Jade Warrior

Er noe så sprekt som et finsk/kinesisk kung fu-eventyr. Hva med å gjøre noe lignende med vikinger her på berget? Desverre er det nesten ingenting som fungerer optimalt her. Handlingen er et ganske søkt forsøk på å kombinere nasjonaleposet Kalevala og kinesisk mytologi. Rollefigurene er i papp, manuset er bare oppbygning uten forløsning og dataeffektene ujevne. Det er så mye nesten her, men til tross for et par fine kampscener visner det hele på rot. Veldig, veldig synd. Nåja, kanskje neste gang. Jeg ønsker meg en mye større skandinavisk (og spesielt norsk) produksjon av sjangerfilm.

______________________________________________________


CONTROL

Denne er rett rundt hjørnet, håper jeg. Superfotograf Anton Corbijn lager film om et av musikkhistoriens aller, aller beste band.

FUTURAMA: BENDER’S BIG SCORE
Bjørnar har allerede postet denne, men hvordan kunne jeg la være? En av de lengste føljetongene her på FU,S begynner å nærme seg slutten. All glory to the Hypnotoad!

SOUTHLAND TALES
Og apropos ting som har tatt tid. Jeg var en av de få som ikke likte Donnie Darko i det hele tatt, men denne ser spennende ut. Og er det bare meg som synes Dwayne Johnson har blitt en helt ålreit skuespiller etterhvert?

WALL-E
Håper på å få sett Ratatouille i løpet av uka og har registrert at flere filmgeeks jeg respekterer høyt holder den som årets film, men dette er den første Pixar-filmen jeg har hatt virkelige forventinger til på mange år, og kanskje det dritigste prosjektet dere noensinne.

SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET
Tim Burton opp og ned og i mente. Denne ser ut til å bli minst like blodig som Sleepy Hollow, har Depp, Bonham-Carter og blant annet Alan Rickman i fin form, og er en musikal. Så dette blir nok fint.

BLACK DEVIL DOLL
Sorry, folkens, jeg måtte bare poste denne. Pornografisk Chucky med Afro? Ta en titt om du tør.

Reklamer

9 responses

 1. Jacob

  Jeg måtte sjekke, og fant igjen Murderball på tittelisten min fra 6.9.2006, der jeg har skrevet «Flott doku om rullestolrugby». Joda, det er vel ikke laget så mange dokuer om den sporten, så dette er vel en av de beste. Nei, litt mer seriøst, jeg har gitt den 7/10 på IMDb uten å huske hvorfor. Den gjorde altså ikke særlig innntrykk på meg. Men Gunnar skrøt av den i en rundbordsanmeldelse en gang.
  http://filmantrop.net/2006/10/06/rundbordsanmeldelse-6-murderball-2005/

  Jadesoturi er ellers en veldig sprek film, hvor de fikk særs mye ut av pengene syns jeg. Flott og spenstig forsøk på crossoverfilm.

  oktober 9, 2007, kl. 16:08

 2. Fred Ut

  Jeg fant igjen anmeldelsen din av Jade Warrior, og kom visst ubevisst til å låne din ide om vikingfilm. Jeg var antakeligvis bare veldig enig. Men JW fenget meg altså ikke.

  oktober 9, 2007, kl. 18:37

 3. Captain Charisma

  Jade Warrior sprudlet ikke akkurat av energi, og det ble kjedelig.

  oktober 9, 2007, kl. 20:51

 4. Fred Ut

  CC: Ikke sant?

  oktober 10, 2007, kl. 07:57

 5. Asbj�

  Control, Futurama, Southland Tales. Mykje godt i vente!

  oktober 10, 2007, kl. 09:03

 6. Bjørnar

  Var ikke meningen å rappe noe altså!

  oktober 10, 2007, kl. 16:12

 7. Iversen

  Black Devil Doll lukter vel neste års Katakomber lang vei, hva?

  oktober 13, 2007, kl. 17:50

 8. Fred Ut

  Jeg greide bare såvidt å se traileren, så da må du eventuelt kjøpe og foreslå den.

  oktober 13, 2007, kl. 21:20

 9. Fru Ut

  Iversen: Da vet jeg i hvert fall når jeg skal sove til neste år, for dette er noe av det mest tragiske jeg har sett i hele mitt liv!! Det gjorde faktisk så vondt å se på traileren at jeg måtte stoppe for ikke å få varige men!

  oktober 14, 2007, kl. 13:08

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s