Nå enda mer inkonsekvent

Jesse James møter ikke Shirley Maclaine

The Apartment

The Apartment er en sånn film som cineasiaster kjenner ut og inn, men som jeg ikke hadde rukket over ennå. Den omhandler en kontorrotte (Jack Lemmon)som stiger i gradene ved å låne ut leiligheten sin til sjefer med damer på si samtidig som han forståelig nok prøver seg på heisoperatør Shirley Maclaine.

Billy Wilder er uangripelig i sitt svartsyn og sin tekniske genialitet. Scenen der en sørpe full Jack Lemmon finner ut at han like gjerne kan sjekke opp drita kvinnfolk han som alle andre er det noe av det tristeste jeg har sett på en stund, siden jeg ikke er så mye på byen. Som Sunset Boulevard føles denne filmen veldig forut for sin tid; scenen der Lemmon forsøker å se en film på TV er ikke bare en slu kommentar til mediet, som truet filmindustrien da the Apartment kom ut, det er postmodernisme før noen hadde brukt tenkt på å bruke uttrykket om film.

Jeg foretrekker uansett Sunset Blvd. The Apartment er litt treigere og, modige betraktninger rundt selvmord, sex og makt til tross, føles litt mer som en kosefilm. Se den likevel.

Fin men absolutt ikke remastret trailer

Jesse James meets Frankenstein’s Daughter

Fillern. Et så gyllent konsept, også ender vi opp med en episode av Bonanza med et monster som er en stor mann med badehette. Til og med tittelen er feil (det er barnebarnet).

Sjefen trailer

Midnight Movies: From the Margin to the Mainstream

Skuffende dokumentar om hvordan man fant på å vise sære filmer for et kjemisk forbedret publikum ved midnatt. Den er basert på en bok som sikkert er bra, og filmene den tar for seg i hvert sitt kvarterlange segment (El Topo, Night of the Living Dead, the Harder they Come, Pink Flamingos, the Rocky Horror Picture Show og Eraserhead – Night, Rocky og Topo er blant de beste filmene jeg vet om) er jo interessante, det er bare at det hele er kjedelig og billig satt sammen.

DVDen er verdt å sjekke ut tross alt, bonusmaterialet er uklipte intervjuer med regissørene (å høre Romero diskutere Night uavbrutt i tjue minutter er fint i seg selv), selve boka i PDF-format (genialt) og en ekstra disk med filmene Night of the Living dead og Reefer Madness i helt ålreite versjoner. Sånn lager man DVD! Pakka anbefales deg som aldri har hørt om disse filmene på det sterkeste, vi andre kan se midnattsfilmene om igjen med kommentarspor i steden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s