Nå enda mer inkonsekvent

Engler og Demoner

Angel

I byen Kanjin-cho bor det selvfølgelig en masse mennesker med problemer av forskjellige slag. Kato jakter for eksempel på kjærligheten, Mizuho er så misfornøyd med fjortistilværelsen at hun vurderer å hoppe foran toget og Chii vil at pappa skal være lykkelig. Heldigvis kommer en engel med en forkjærlighet for gin til byen for å ordne opp.

I norge klarer vi å lirke ut en og annen god film om å være fjortis, mens amerikanerne sjelden får det til. Angel er en av de finfine ungdomsfilmene basert på mangaer den japanske filmindustrien ser ut til å kunne produsere i søvne (Ping Pong er fortsatt min favoritt). Hva er hemmeligheten, egentlig? Jeg har en vag teori om at filmenes røtter i mangaer gir dem en kime av originalitet. I overgangen fra tegneserie til film beholdes interessante historier og karakterer, mens (i hvert fall noe av) det litt heseblesende ved mangaen som kunstart kuttes bort. Det ser ut som at de virkelighetsnære mangaene ofte fører til gode filmer.

Angel er langt i fra den beste filmen i sitt slag, men den har mange kvaliteter. Det er noe Altmansk over hvordan de forskjellige personene glir ut og inn av hverandres historier, og engelen er rar og morsom. Det hele blir litt i søteste laget for min del, men en lett hormonell fru ut forsikrer meg om at det skal være sånn, så da skal det vel det.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Film nummer fem i serien lider under å skulle lage en spennende film av den hittil svakeste boka, og til tross for at hovedrolleinnehaverne blir litt bedre skuespillere er dette den svakeste filmen i serien som ikke Chris Columbus har hatt de ekle fingrene sine på.

Problemet er først og fremst manus (og altså boka): i to timer sitter vi og ser på en hormonell Harry og den ekle nye læreren hans mens alle de viktige hendelsene skjer andre steder. Dette er helt i tråd med boka, men i motsetning til i Goblet of Fire klarer man ikke å klippe en historie som står på egne bein ut av en altfor lang bok. Bokserien hadde vært bedre om den hadde bestått av seks bøker istedenfor sju. Ingen enkeltscener matcher ballscenen i dramatisk intensitet heller. Filmen tar oss fra A til B med en god åpning og avslutning, det er det hele. Se Transformers først og ta Potter på DVD hvis du må velge.

På Lundetangen kino klarte man å vise filmen litt ut av fokus (etter at man først viste den i feil bildeformat de første fem minuttene), sånt hjelper heller ikke.

Eklavya – the Royal Guard

Jeg har skrevet om denne her. Fru Ut, Anne og Karen (som fikk sin Bollywood-debut med denne) var godt fornøyd.

____________________________________________________


Venter fortsatt på bekreftelse på leie av katakombene, men jeg har gode (om enn litt kjedeligere: alkohol- og røykeforbud!) lokaler i reserve, så det blir uansett NY KATAKOMBEFEST 6. OKTOBER 2007! Mail meg på gigaloffalfakrøllc2idottnett eller send en meg en PM i Filmantrops forum hvis dere vil komme. Deltakere fra i fjor, medlemmer i Filmantrop-forumet, de jeg lenker til og faste kommentatører og kommentatøser er spesielt invitert.

Når det gjelder årets program er alle som har tenkt å komme invitert til å sende inn forslag. Husk at forslagene er hemmelige, og at du må introdusere filmen(e) dine hvis de plukkes ut. Jeg har allerede fått et par, og har allerede spikret to lange og et par korte filmer. Kravet om felles spisepause er innvilget, ellers blir greia omtrent som i fjor.

Jeg sett mye mange bra dokumentarfilmer de siste par årene, og mange av dem passer fint i katakombene. Så spørsmålet er: HVILKEN AV DE FØLGENDE FILMENE VIL DU HELST SE/IKKE SE I KATAKOMBENE? Bruk kommentarfeltet. Les anmeldelsene hvis du er i tvil. Dette er ikke en avstemning.

Inside Deep Throat

The Man with the movie Camera

The Kid Stays in the Picture

Commandante


Overnight

Ingen av dem

Reklamer

16 responses

 1. Karlos

  Jeg håper jeg får til å ta turen, i så fall har jeg veldig lyst til å se The Kid Stays in the Picture.

  juli 23, 2007, kl. 18:31

 2. Fred Ut

  Du er hjertelig velkommen. tKsitP passer forsåvidt best sånn tematisk sett, men jeg er litt usikker på om mange har sett den (så si i fra hvis dere har!).

  juli 23, 2007, kl. 19:27

 3. Hjorthen

  Vi er ihvertfall bemerkelsesverdig enige om Harry Potter her. Når det gjelder Katakombene så kan du notere opp meg på lista, jeg kommer så sant jeg får bytta bort kinovaktene mine den helgen. Og da regner jeg med at Habben blir med også, helt til en av de gærne ungene hans trøkker tenna løs på parketten igjen.

  Men programmet overlater jeg helt og holdent til dere som er hakket over meg i filmnæringskjeden.

  juli 24, 2007, kl. 19:24

 4. Fred Ut

  El Hjorth, filmnæringskjeden er så flat som det går an. Og hadde den ikke vært det hadde du uansett vært i toppen av den. Setter pris på å se deg og Habben igjen. Habben er forresten mindre og mer veloppdragen enn man skulle tro, og lite flink til å tippe eliteserietabeller.

  Men nok smisk, nevnte du noe om muligheten for avslag på hotellrom for noen måneder siden?

  juli 24, 2007, kl. 21:09

 5. Hjorthen

  Av en eller annen grunn er ikke kommentarfeltet på en del blogger-blogger kompatibelt med jobbe-dataen. Umulig å få lagt inne kommentarer, så jeg forsøkte meg med en mail for å svare på det med hotellrom.

  Når det gjelder filmnæringskjeden så er det sikkert riktig at den er flat som en pannekake, men når det kommer til katakombefilm, som jo er en egen sjanger, så er det nok ikke til å stikke under en stol at det er andre som er bedre egnet til å plukke titler enn undertegnede.

  Habben veloppdragen? Det må i så fall være min fortjeneste.

  juli 25, 2007, kl. 15:25

 6. Nils J. Nesse

  The man with the movie camera er den mest interessante filmen. Mens pornodokumentarer alltid er et bra valg når bander av fulle menn skal se film i en kjeller.

  juli 26, 2007, kl. 13:28

 7. Fred Ut

  Nå ble det overraskende lite fyll i fjor da…

  juli 26, 2007, kl. 16:32

 8. Tor Andre

  Jeg kommer og sender en mail med noen forslag til program.

  Av dokumentarene er jeg ikke så veldig interessert i Commandante, har lyst til å se (men aldri somlet meg til) å se Inside deep throat og kan gjerne se Kid stays in the picture igjen.

  La meg legge inn et ekstra varmt ord for Overnight, en film jeg tror passer bra til publikummet. Litt som å se en krysning av Ed Wood og Entourage. Boondock saints hadde vært en fin oppfølging, nærmere et totalvrak enn et mesterverk, men temmelig fascinerende.

  juli 26, 2007, kl. 21:07

 9. Fred Ut

  Liker Boondock Saints jeg, men tror det er en film de fleste har sett hvis de ønsket å se den. Og det tar litt for mye av kvelden hvis en skulle ryddet plass til den i alle tilfelle.

  Ser ut som om det er flere enn meg som liker de fleste av alternativene.

  juli 26, 2007, kl. 21:45

 10. Iversen

  Nå har jeg sett Potter, og er ganske enig i at den var traurig. Selv syns jeg glatt Columbus-filmene var mer severdige også, for den saks skyld. Bøkene mener jeg lite om, siden jeg bare orka de to første.

  Også tør jeg ikke stemme på noen av dokumentarfilmene siden jeg selvsagt er mest interessert i porrdoku (bonus: Madammen blir kjempeflau!). Ops. Det var kanskje en stemme.

  juli 27, 2007, kl. 18:45

 11. Fred Ut

  Iversen: Fru Ut synes du er slem.

  juli 27, 2007, kl. 19:55

 12. gbang

  Inside Deep Throat er en god doku, men jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til om vi bør se dokumentarer i det hele tatt ( i så fall bør den programmeres relativt tidlig)…

  juli 27, 2007, kl. 20:31

 13. Fred Ut

  gbang:

  Er det bare meg som stort sett synes dokumentarer er like spennende som annen film (Fru Ut sovner svært ofte, så det kan godt hende)? Men vi kjører den ikke sent på kvelden så klart. Film nummer to eller tre, tenker jeg. Hadde litt lyst til å åpne med tKsitP eller tMwtMC, men gode forslag har tikket inn i løpet av dagen, så det blir nok ikke noe.

  juli 27, 2007, kl. 20:54

 14. Asbjørn

  «The man with the movie camera» er ein film eg kunne tenke meg å sjå. Trur det kan lønne seg å ha dokumentaren tidleg i programmet, som foreslått her.

  juli 29, 2007, kl. 13:46

 15. The Evjens

  Jeg kommer, og denne gangen skal jeg legge meg tidlig dagen før så jeg holder hele kvelden. Jeg stiller med en 3-liter og blir sikkert like full som sist gang. Hvis Anne skal kjøre meg hjem i år igjen så lønner det seg å være skitfull (les: hun har fått lappen i posten).

  Felles spisepause er bra. Håper også det legges inn noen minutter (10 el 15) mellom hver film så vi kan ha det litt sosialt mellom slagene?

  juli 30, 2007, kl. 11:09

 16. Fred Ut

  Jeg tror foreløpig at jeg heller mot å kjøre enten Inside Deep Throat eller the Man with the movie camera, litt ettersom hvordan resten av programmet blir seende ut.

  tMwtMC er et lite underverk av en film, og det var egentlig dumt å ta den med i denne avstemningen siden den er noe helt annet enn de andre. Når det gjelder Inside Deep Throat er det flere som har lyst til å se den, og de som har sett den synes den er solid.

  Det er fullt mulig at ingen av dem dukker opp, vi får se…

  august 1, 2007, kl. 20:10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s