Nå enda mer inkonsekvent

Filmer fra en våt Danmarkstur (I synkende rekkefølge…)

The Proposition

Solgrillet, møkkete australsk outback-western av ypperste slag. Overraskende streit manus fra St. Nick Cave, likevel blodig og nattsvart. Dette er virkelig verdens ende. Nydelig.

Commandante

Oliver Stones beste film siden JFK, og et viktig historisk dokument nå som Fidel er i ferd med ta kvelden. Utrolig at Stone får slippe så nært innpå en av verdens mest forhatte menn. Ikke noe filmteknisk mesterverk, men sjelden (Fog of War) har gir en film deg følelsen av å ha nærkontakt med verdenshistorien i samme grad. Og hvis du lurte på om det var morsomst å drikke med Krutsjov, Bresjnev eller Jeltsin får du svaret her.

Star Fleet: Save the Earth (1.1-1.2) og Revenge of the Robot (1.3-1.4)

I Japan het serien X-Bomber, men vi som hadde en skikkelig god barndom vil for alltid huske den som Star Fleet, en japansk romopera med dukker. Karakterer og historie er tungt inspirert av Star Wars, men i motsetning til de fleste tingene jeg likte på åttitallet har Star Fleet holdt seg godt. Mulig det blir tregere etter hvert (det fins noe sånt som fjorten episoder), men starten er det ingenting å si på. Herlige romskipslagsmål. En remastret DVD-boks som kan erstatte min piratversjon er høyt ønsket.

Idlewild

Det kunne ha blitt total katastrofe, selvfølgelig, men Outkasts 30-talls hiphopmusikal er overraskende sprek. Både Andre 3000 og (spesielt) Big Boi er helt ålreite skuespillere, musikken er selvfølgelig feit, og hadde de spennende gangsterelementene fått mer plass til fordel for litt stereotype kjærlighetshistorier kunne dette ha vært en liten perle. Absolutt verdt en kikk for musikalfans.

Idiocracy

Mike Judges oppfølger til Office Space, King of the Hill og Beavis & Butthead starter lovende, men alle gode gags brukes opp i løpet av det første kvarteret. Skrekkelig manus og skuespillere dreper de fleste tilløp til fliring. Skjønner faktisk hvorfor ingen gadd å satse på denne.

Killer Flood: the Day the dam Broke

Latterlig tv-film om en dam som brister med ikke så veldig spesielle effekter, Michelle Green fra lov og rett i L.A. og Bruce Boxleitner som er altfor, altfor koselig til å spille slimete kapitalist. Night of the Lepus, bare med vann i steden for kaniner, og ikke like bra.

Wild Hogs

Så denne på ferja siden Ut jr. og hans kompis hadde kapret den bærbare DVD-spilleren for å se på den lille moldvarpen og dermed forhindret meg i å se ferdig the Enigma of Kaspar Hauser. Dette var det jævligste jeg har sett på mange år; kjedelig, infantilt, homofobisk, lett rasistisk, platt, ideløst. Målt mot denne er City Slickers Citizen Kane. Hvis du har valget mellom å se denne og å få testiklene dine skamfert med ostehøvel bør du i det minste sjekke om den er riflet eller ikke først.

Reklamer

One response

  1. Asbjørn

    Du har stått på ser eg. Fekk lyst til å sjekke ut Star Fleet no…

    juli 8, 2007, kl. 19:27

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s