Nå enda mer inkonsekvent

Christian Slater pumper opp volumet mens Vincent Price dræper folk. Ikke noe nytt, med andre ord…

Pump up the Volume

Christian Slater har høy stjerne her i bunkersen, og han har sjelden hatt mulighet til å briljere som i Pump up the Volume. Mesteparten av filmen er Slater (som piratradiovert Hard Harry) alene i et rom som roper ut sin misnøye med verden. For en gammel mann på trettito føles vel Harrys budskap litt lettvint, men jeg var femten da jeg så denne filmen for første gang i 1990, og det føltes som han snakket rett til meg.

Som film føles Pump up the Volume som et forsøk på å lage en klassisk highschoolkomedie med substans, men den sitter for fast i sjangerkonvensjonene (alle voksne er onde og/eller idioter, f.eks) til å bli en ordentlig viktig film. Soundtracket er derimot en glemt perle. Nittitallet startet her, med Pixies, Sonic Youth, Cohen, Cowboy Junkies, Ice-T, Beastie Boys, Henry Rollins og Soundgarden. Blant annet.

trailer

The Tower of London

Roger Cormans geni som filmskaper ligger ikke bare i at han er så gjerrig at han gjerne filmer Shakspeare for tre dollar, litt maling, en brukt tyggis og en knapp; han er også svært god til å kutte daukjøtt fra manusene sine.

I denne filmen (egentlig broder Gene Cormans baby) fortelles historien om Richard den 3. (han med pukkelen) på en time og tjue minutter, med dialog som føles som kioskversjonen av Shakepeare. Det knabbes dessuten kraftig fra Macbeth her. Det hjelper selvfølgelig å ha Vincent Price i hovedrollen. Price er alltid ekstremt underholdende å følge, men dette materialet, med sin blanding av camp og høykultur, er helt perfekt for ham. Ingen spiser kulisser som Vincent.

The Tower of London er ikke fullt så underholdende som f.eks, Poe-filmene eller the Undead, men kombinasjonen Corman/Price er uimotståelig uansett.

Reklamer

One response

  1. Fred Ut

    Åja, også har jeg sett Hot Fuzz en gang til sammen med Fru Ut, som digget den.

    mai 28, 2007, kl. 10:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s