Nå enda mer inkonsekvent

Svaner er ålreite dyr

Hot Fuzz

Det handler om forventninger, selvfølgelig. Shaun of the Dead ventet jeg fryktelig lenge på, og selv om den gjorde jobben ble jeg litt skuffet. Jeg var dermed ikke mer enn middels superklar for Hot Fuzz. Forrige uke droppet jeg den til fordel for Sunshine. Denne uka havnet jeg på den litt tilfeldig, fordi Kill Buljo gikk for seint på kvelden. De negative kommentarene har gått på at den er for lang, at den ikke er like bra som Shaun og at slutten ikke passer ordentlig med resten. Tull, tull og tull.

De fleste vet hva Hot Fuzz handler om nå (heh, de fleste har sett den), så jeg skal ikke mase om det, men der Shaun of the Dead er Day of the Dead inne i Fire Bryllup og en Gravferd inne i Braindead er Hot Fuzz Bad Boys 2 inne i the Wicker Man inni Kopps (det er lov å lese akkurat denne setningen to ganger før du går videre, siden den er litt innviklet og jeg er spesielt fornøyd med den).

Herrene Pegg/Frost/Wright har tilsynelatende tatt både forfatter-, skuespiller- og regissørleksjoner siden sist, og alle ferskingifagetsymptomene fra Shaun er borte. Vi får en helt kurant historie, avsindige actionsekvenser, mye morsommere gags og teknisk og stilmessig helhet som Shaun manglet. Alt funker, rett og slett.

I tillegg er alt som var bra sist gang bevart: sjefne skuespillere i birollene, Frost og Wrights kjemi, evnen til å kødde med og elske med en filmsjanger på samme tid, og , overraskende nok, de morsomste splattereffektene siden Braindead. Den med kirketårnet var kanon; ansiktsuttrykkene til fjortisene ved siden av meg var nesten like bra som Fru Uts da hun så Inside Deep Throat.

Hot Fuzz er en herlig film. Treffsikker parodi, herlige karakterer, et skvett eller to, et halvt alvorlig øyeblikk, omlag et dusin sjangere som kolliderer. Årets beste så langt, overraskende nok.

Dessuten
Ytterligere seks episoder Twin Peaks, og And then they were None, en helt ålreit filmatisering av Agatha Christies bok (som en gang het Ten Little Niggers, så Ten Little Indians, så And then they were none) fra 1945 som ble en aning for mye gammel humor og for lite grøss. Noen burde greie å lage en skikkelig skummel filmatisering av denne en eller annen gang.

___________________________________________

STARDUST
Denne traileren har vært ute en stund, men jeg hadde ikke sett den. Fortsatt en av årets mest etterlengtede filmer for min del.

EDGES OF DARKNESS

Twitch har gravd opp denne; zombier, vampyrer og annet. Billige zombiefilmer med noe på hjertet er alltid velkomne.

THE WARLORDS
Har jeg ikke trailer til, desverre. Krigsdramaet med Jet Li, Takeshi Kaneshiro og Andy Lau fikk en tidlig trailer på Youtube, men den er borte nå. Dæng.

EVAN ALMIGHTY
Traileren er verdt en kikk fordi dette etter sigende er tidenes dyreste komedie, med et budsjett på rundt en kvart million dollar, markedsføring inkludert. Ikke at det syns noe særlig.

POSTAL
Måtte ta med denne også, selvfølgelig. Uwe Boll lager komedie om 9/11. Noen kommer til å drepe ham denne gangen.

Reklamer

2 responses

 1. Gunnar

  Puh! Det var godt du likte Hot Fuzz da! Vi er sjokkerende uenig noen ganger, men her tror jeg de fleste filmbloggerene er overraskende samstemte gitt. Sans for god underholdning har vi i det minste.

  april 27, 2007, kl. 23:45

 2. Bjørnar

  Synes heller ikke traileren til Evan Almighty lovte alt for masse. Mulig dette er Waterworld om igjen. Masse penger er underlig nok ikke synonymt med god film.

  p.s. Må få sett Hot Fuzz snart

  april 28, 2007, kl. 14:41

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s