Nå enda mer inkonsekvent

En Helt Vanlig Post hvori tre Potensielle Klassikere Gjennomgås, for en gangs skyld litt Ordknapt

Caché / Skjult

Ligner en giallo (bortsett fra at den ikke er spesielt blodig eller italiensk og at den ikke har kul musikk; faktisk har den ikke musikk i det hele tatt) i kunstfilminnpakning.

Bortsett fra noen virtuose ting her og der (hva er overvåkningsvideoer og hva er den faktiske filmen vi ser?) ser den ut som en middels detektimeepisode. Kvalitetshåndverk i alle ledd, men mer treg enn dyp. Grei nok, overvurdert.

Mountain Patrol – Kekexili

Det meste er sagt andre steder, jeg slutter meg til. Tragisk økologisk western i verdens aller mest golde landskap. Nydelig. Føles som en dokumentar. Tenk på disse folkene neste gang du irriterer deg over piggdekkavgifter, CO2-kvoter og Melkekartonger i grønn dunk.

Children of Men

Fantastisk iscenesetting av dystopisk England klarer sammen med gnistrende foto og flotte skuespillerprestasjoner å kompensere for et manus som svikter nå og da. Minst en monolog for mye. Jeg skjønte at de kom seg ut av huset, men hvorfor fikk de bare gå sin vei?

Litt 28 Days Later, men mye bedre. Av de tre filmene jeg gledet meg mest til i første kvartal (Marie Antoinette, Pan’s Labyrinth) er dette den svakeste, men den anbefales likevel sterkt.

_________________

Et par småting bare:

Det har aldri vært snakk om noe annet enn at herrene Bangsmoen, Olsen og Spydslaug (tidligere herrene Gbang, The Man with the Plan og Dj TokyoBoogie) topper filmbloggernes elitedivisjon. Etter å ha kikket lengselsfullt etter hverander i lengre tid har endelig D7U og Gjemmestedet slått seg sammen, og resultatet er FILMANTROP.NET . Familien Ut gratulererer og håper et fortsatt samarbeidsklima preget av gode filmdiskusjoner ispedd forsiktig kødding.

Ellers har lenkelista i høyremargen fått et nytt medlem, Bygdefjompen og hans filmguide er mye bedre enn navnet tilsier.

Og siden vi først er inne på nye skribenter; Kompis og Katakombeveteran Haakon bygger hus, og har samtidig kastet seg ut i bloggosfæren med The Evjens. Morsomst for de som bygger, kanskje, men han skriver jaggu godt også.

Og et forsinket gratulerer med lille Jacob, Karen og Joakim! Jeg har det fra sikre kilder at han ikke er kalt opp etter filmbloggeren fra Trøinndelagen.

Det skulle vel være det.

_________________


Lenge siden sist jeg har skrevet om podcaster også, her er imidlertid to filmrelaterte som fortjener sin egen plass. Britisk invasjon! Og snart er filmantropene på lufta også, sies det…

MARK KERMODE
Den godeste doktoren er en av englands mest notoriske filmanmeldere, og prater slik jeg liker det; saklig med en smule mangel på folkeskikk i bunnen. Har sklidd opp som den nest beste filmpodcasten etter the Movie Blog for meg.

MONDO MOVIES PODCAST

Folka på Mondo Movies er like siviliserte i tonen som herrene på Filmspotting, men diskuterer like gjerne kannibalfilmer som obskure Altmanklassikere fra søttitallet. Trivelig.

Reklamer

5 responses

 1. Jacob

  Hei og hå! Jeg gratulerer også Karen og Joakim – uten tvil blir Jacob en kjekk kar. Også med c da gitt.
  Takk også for reklamen, Thomas. Hils familien også. Håper btw at det snart kan prates Katakomber igjen – august hadde vært fint 😀

  mars 12, 2007, kl. 23:19

 2. Fred Ut

  Foreløpig ser det ut som om det er enklest å legge katakombene der de lå i fjor, men jeg er selvfølgelig åpen for forslag. Tenkte å dra i gang det der i forumet deres etter at det er endelig på plass.

  mars 13, 2007, kl. 05:34

 3. Anonymous

  Tusen takk for hederlig omtale. Jeg bruker bloggen til å både lære meg html, python, javascript og c++. Siden jeg ikke er kommet lenger enn H i HTML kurset, så sliter jeg med å få bloggen der den hører hjemme (www.zak.no).

  Dumt å ta dette her kanskje, men hørte du visste om noen som kunne fikse Ipod’er (bortsett fra skurkene i Apple…)?

  Og: liker veldig godt dine tabloide referater!

  H@@kon

  mars 13, 2007, kl. 14:50

 4. Anonymous

  JAKOB! Jakob med K
  anne

  mars 15, 2007, kl. 14:17

 5. Tor Andre

  Veldig bra podcast anbefalinger! Jeg hiver ut Cinema Blend og legger inn disse på lyttelisten min. De var så bra at jeg sannsynligvis må høre på tidligere utgaver.

  Filmspotting er nå likevel favoritten min, selv om de er litt svake på filmer utenfor USA.

  mars 21, 2007, kl. 09:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s