Nå enda mer inkonsekvent

Jägshemash!

FILMER SETT SIDEN SIST:

Oasis of the Zombies

En gjeng nazizombier passer på noe gull (tror jeg det var) ute i ørkenen, og gnafser velvillig på alt som kommer i nærheten. En bra sjangerfilm begraves i unødige flashbacks og mislykket drama. Etter tjue minutter så jeg meg nødt til å se resten av filmen på dobbel hastighet med enkelte stopp når noe artig var i ferd med å skje. Elendig bildekvalitet (Dette er en av filmene i boksen 50 Movie Pack: Chilling Classics) hjelper selvfølgelig heller ikke. Når zombiene slår seg løs er dette brukbar underholdning for de av oss som liker sånt, men en film som i rette hender kunne ha vært Indiana Jones og jakten på Zombienes Gull blir i steden Jess Franco prøver å regissere en film og klarer det nesten, del 150. Velfortjent snitt på 2.0 på imdb.

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Joda, Borat er vår mann, og Sacha Baron Cohen har prestert den morsomste filmen jeg kan huske å ha sett på denne siden av årtusenskiftet. Nå sier ikke det så mye. Jeg lo mer enn de fleste av Napoleon Dynamite, og Team America: World Police, men jeg er egentlig ikke mannen med mest sans for filmer som går for krampelatteren absolutt hele tiden. Som det framgår av lista under er de morsomste filmøyeblikkene ofte pakket inn i filmer med andre mørkere eller mer fartsfylte sider.

Den første traileren gjorde at jeg måtte se Borat ved første anledning, men jeg var likevel litt skeptisk. Å se folk som driter seg ut pleier å gi meg utslett; jeg klarer ikke mer enn fem minutter av gangen av the Office eller Curb Your Enthusiasm. Jeg var også spent på om Borat kunne være morsom så lenge som i snaue halvannen time, og Fru Ut var urolig for at det hele rett og slett ble for drøyt og for slemt. Ingen av delene var noe problem. Filmens historie henger overraskende godt sammen til å egentlig bare være et par dusin sketsjer, og Cohen er slu nok til å holde kjeft og la de virkelige idiotene (og dem er det nok av) henge seg selv. Det er nok ingenting som er like morsomt som åpningssekvensen i Kazakhstan, men det er nok å le av hele veien.

Litt overraskende er en politisk undertone som helt sikkert medvirket til at filmen ble trukket fra mange amerikanske kinosaler i siste liten. Det og tidenes nakenslagsmål. 11-årsgrense på denne filmen er nesten barnemishandling. Uansett: Jo hvitere og mer konservative folk er, jo mer dritt får de. Og en sekvens på bibeltreff sender filmen inn i Michael Moore-territorium. Greit nok for meg. Den religiøse høyresiden i USA trenger mer pepper enn den får.

Borat er først og fremst en sykt morsom liten film fra en lang tynn mann med baller av stål, og ikke bare i bokstavelig betydning. Anbefales voksne.
_____________________

15 Hysteriske filmøyeblikk – mulig du dauer av latter
Det fins komedier som er fantastiske filmer (som Dr. Strangelove eller His Girl Friday), det fins komedier med et enormt høyt antall krampelattere per minutt (Airplane, Team America: World Police), men på samme måte som pornofilmer sjelden har de mest erotiske øyeblikkene kommer de aller morsomste scenene som nevnt ofte i filmer med litt andre ting på hjertet enn å få deg til å le absolutt hele tiden. Ikke alltid, riktignok.

Her er noen ting som får oss til å humre bare vi tenker på dem, og samtidig benytter jeg anledningen til å offisiellt ønske min nye medskribent, Fru Ut, velkommen! Hun har vært konsulent på denne lista, så hvis du er uenig i rangeringen av de ti øverste er det hun du klager til.

15) Make’em Laugh – Singing in the Rain
Hvis Gene Kelly danser som Jet Li sloss er Donald O’Connor Jackie Chan. Sjelden har noen prøvd så hardt på å få meg til å le og lykkes så godt med det.

14) Den syngende busken – The Three Amigos
Den synger og synger og synger…

13) Stonehenge – This is Spinal Tap
Tommer=», Fot=’ . Eller var det motsatt?

12) Jesussangen – Drop Dead Gorgeous
Denise Richards har kjøpt, drept og horet seg til favorittstempelet i den lokale missekonkurransen. Så kommer hun til talentnummeret sitt. Klasse.

11) Are you in love with me – My Left Eye Sees Ghosts
Sammi Cheng ser spøkelser med det venstre øyet sitt (et ordspill på den kinesiske tittelen på filmen The Eye, My eyes see ghosts omtrent). Og et av spøkelsene er forelsket i henne. Hun spør ham om han er forelsket i henne, og som enhver herre med stil ville gjort svarer han med å kaste seg i svømmebassenget. Jeg må se denne omigjen snart.

10) I only attack ONE – Attack the Gas Station
Sikkert vanskelig å tro for alle som sov seg gjennom denne i katakombene, men første gang vi så Bulldozer bevise at han faktisk kun slåss med en med en person av gangen var latterkrampen påtrengende for flere av de tilstedeværende.

09) BUHNNY! – Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas
Påskeharen får seg en støkk. Sikkert enda morsommere i 3D-versjonen. Det meste blir jo morsommere i 3D.

08) Jødeløpet – Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
Skal ikke spolere denne, men den er fin.

07) Åpningsmonologen – Plan Nine from outer Space
«Ladies and gentlemen; we are all concerned about the future, for that is where we are going to spend the rest of our lives…» Er det ikke sånn den begynner, omtrent? Jeg burde slå opp sånt, men klokka begynner å bli mye.

06) Nedskalling med løpefart – Kamikaze Girls
Ingenting er morsommere enn overraskende vold.

05) «Jeg hater jævla parkeringsvakter!»-Lock, Stock & two smoking Barrels
Og hvem gjør vel ikke det?

04) Ibo bommer døra stygt – Kebab Connection
Ikke en original ide, men mesterlig gjennomført. Synes likevel fru Ut ville ha denne vel høyt.

03) Snorting av atombombe – Mars Attacks
Gææk, gææk, Gæææææk!

02) Froskefisking – Trillingene fra Belleville
Du trenger 1 stk. gammel dame, 1 stk. krakk, 1.stk håv, 1. stk paraply, 1 stk. tyskprodusert håndgranat (en såkalt «potato masher»)og et egnet fiskested.

01) «Faen, Kælle, du har stært en bil uten frontrute! – Slipp Jimmy Fri
Som dere skjønner bor det mer enn en Christopher Nielsen-tilbeder her i bunkersen. Håper ikke jeg spolerte denne for noen (men hvis du ikke har sett filmen ennå kan du egentlig bare ha det så godt…).

Reklamer

16 responses

 1. m@rqs

  hehe.
  Det tok faen meg lang tid før dere oppdaget det.

  Bra liste. Jeg så Trillingene fra Belleville i går og den var helt fantastisk. Stor fan av bikja.

  MS

  november 6, 2006, kl. 13:47

 2. Fred Ut

  Før VI oppdaget hvada?

  november 6, 2006, kl. 15:30

 3. m@rqs

  Fortsettelsen på:
  Faen, Kælle, du har stært en bil uten frontrute!

  november 6, 2006, kl. 17:22

 4. gbang

  Flott at du fikk plass til Slipp Jimmy fri (på førsteplass til og med). jeg tror ikke jeg har gapskrattet så mye og så lenge av en scene i en film noensinne. Ellers er jeg ikke så storveis begeistret for flere av filmene her, men om jeg skulle laget noe tilsvarende ville nok HELE Shaun of the Dead fått plass. Det er kanskje ikke stuereint å like den filmen så godt som jeg gjør, men jeg flirer likevel fra begynnelse til slutt. Ellers er den scenen fra Harold & Maude der Harold tenner på seg selv i hagen, mens morens nye fruemne til hen ser det gjennom vinduet helt hysterisk. Oj… jeg kunne holdt på lenge her…

  november 6, 2006, kl. 17:38

 5. Fred Ut

  Harold and Maude er en av dårligsamvittighetfilmene mine, har ikke sett den.

  Rart det der med Shaun of the Dead. Sjelden har en film vært mer spesiallaget for meg, og jeg liker den veldig godt, men det er ingen øyeblikk der som hadde kommet inn på denne lista. Sånt som scenen der de diskuterer hvilke LPer det går an å kaste på zombiene fikk meg til å humre, men det er liksom summen av det hele som gjør den morsom. Monty Python & the Holy Grail, Army of Darkness og The Big Lebowski er andre sånne filmer.

  Her er sju som ikke fikk plass blant de femten, forresten:

  Good Ash vs. Baad Ash – Army of Darkness

  Nihilistene angriper og Steve Buscemi får hjerteattack – the Big Lebowski

  Selvmordspatruljen – Monty Python’s Life of Brian

  Falsk Tunnel – Death Race 2000

  et høydepunkt i Fovekslingsfarsens historie – Kahbi Alvina na Kehna

  Det hemmelige passordet for å komme inn i terroristbula – Team America -World Police

  You’re all gonna Die – Sarah Silverman: Jesus is Magic

  november 6, 2006, kl. 18:38

 6. Fred Ut

  M@rqs: Åja. Hjernen min koblet inn skjermspareren der et øyeblikk.

  november 6, 2006, kl. 18:39

 7. Anonymous

  hei, jeg skal se film med noen venninner på fredag og trenger tips – kjærlighetsfilm.

  men jeg nekter å se søppel, så foreslo eternal sunshine of the spotless mind (kan jo sees igjen). og flere kommer jeg ikke på! hva med dere andre? forslag takk:)

  anne

  november 7, 2006, kl. 16:59

 8. Fred Ut

  Førsteforslaget mitt er Kebab Connection, se forrige post. Hvis ikke det er noen som skikkelig hater tyrkere der så er jeg ganske sikke på at den gjør susen. Hele filmen handler jo egentlig om en mann som forsøker å få dama til å skjønne at han er noe å satse på.

  Eternal sunhine er et ypperlig valg. Ellers har vi jo filmer av annet slag med sterke kjærlighetshistorier: the Princess Bride, Amelie, House of flying daggers, The Constant Gardener, Hedwig and the angry Inch, Shaun of the Dead…

  Dere kan jo bare ta den helt ut å leie Dirty Dancing? Ikke Naken er en fin norsk ungdomsfilm fra et par år tilbake. Kommer sikkert på fler når jeg har fått i meg litt mat.

  november 7, 2006, kl. 18:18

 9. Tor Andre

  Fikk du sett The Departed? Jeg tok refresh hele helgen i håp om å få motbør på min lunkne kritikk.

  Borat gir jeg meg bare ende over til. Akkurat som djtokyoboogie på gjemmestedet, så lå jeg på gulvet under slåsskampen mellom Borat og produsenten. Med en sånn scene kan jeg godta ganske mye som nærmer seg å gå over streken. De blottstiller seg selv (bokstavelig talt) like mye som mange av ofrene sine.

  Av andre hysterisk morsomme scener ville nok jeg trekke frem Army of darkness og Ash som prøver å mumle frem de magiske ordene han har glemt.

  Dessuten tar jeg gjerne med den første rene drømmescenen, Stephane med store hender på jobb, i Science of Sleep.

  november 7, 2006, kl. 19:24

 10. Fred Ut

  Prioriterte Borat, men skal prøve å få sett Departed til helga. Du har sikkert allerede lagt merke til at jeg ofte går glipp av de filmene jeg venter mest på på kino (Miami Vice er et ferskt eksempel) tilfeldighetene har en tendens til å konspirere mot meg. Hvis jeg har tid så er jeg for sliten etc. Men Departed SKAL jeg se.

  november 8, 2006, kl. 05:37

 11. gbang

  Jeg har litt av samme problemet; jeg går og gleder meg til filmer i over ett år og når de først dukker opp på kino går jeg og ser noe obskurt eller smeller i gang en dvd i stedet. Forstå det den som kan 🙂

  november 8, 2006, kl. 06:37

 12. gbang

  Til anne som skulle se kjærlighetsfilm: ser at den nydelige Shogirl er å få i videohyllene om dagen. Den er det alt for få som har sett. Se den! Og ikke la deg skremme av Steve Martin. Han er lite dominerende og en fin karakter i denne.

  november 8, 2006, kl. 10:57

 13. gbang

  Shopgirl skulle det være…

  november 8, 2006, kl. 10:58

 14. Anonymous

  takk, takk!

  kebab connection og the princess bride skal jeg prøve å selge inn til resten av gjengen. ta den helt ut? dirty dancing tåler ikke så mange flere gjensyn (de andre filmene du nevnte? åja).

  skal gi deg referat på lørdag fra «kvelden single jenter ser kjærlighet på film». blir det stille sipping, krampegråt eller tømming av barskapet? følg med!
  anne

  november 8, 2006, kl. 14:12

 15. Anonymous

  takk gbang, shopgirl er på lista:) selv om jeg blir uvel av steve martin…

  november 8, 2006, kl. 14:45

 16. Anonymous

  jepp, fortsatt uvel av steve martin! uvel på en ny måte i tillegg, filmen shopgirl anbefales ikke til venninnekveld, egentlig til ingen kveld som helst…
  basert på en bestselger? er det mulig!??

  synd vi ikke begynte med alkohol tidlig på kvelden. positivt? tja kred for kostymer og kulisser, selv om step ble litt amper for fargen på stueveggen… og clair daines gjorde en bra rolle.
  anne

  november 13, 2006, kl. 10:13

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s