Nå enda mer inkonsekvent

Tenk det at det står en morsom overskrift her

FILMER SETT SIDEN SIST:

Dark Star(83-Special Edition)

Carpenters studentfilm er en oppfinnsomt laget Kubrickhyllest som er vekselvis latterlig og oppfinnsom, både på teknikk- og kunstsiden. Dette er en innflytelsesrik film, Carpenters kompis Dan O’Bannon fikk på grunn av denne sjanse til å jobbe med effektene på en liten film kalt Star Wars. Og O’Bannon skrev skrev også manus til en liten film kalt Alien, som har mye til felles med Dark Star. Også har du jo denne episoden av Futurama, da…der vi kanskje besøker badeballvesenets slektninger?

Den filosofiske bomben er morsom, enkelte effekter imponerer og Carpenters Synth-tastiske soundtrack er som vanlig kult, men der stopper det. Man kan beundre hvor ambisiøse filmskaperne er, og man kan kose seg med å lete etter koblingene til Alien, Star Wars og 2001, men isolert sett er dette er hverken mer eller mindre enn en småartig amatørfilm, i klasse med ting som Star Wreck: In the Pirkinning og Jesus Christ: Vampire Hunter. Skal man være litt urettferdig og sammenligne med de beste filmene laget av ferskinger for veldig lite penger (F.eks Bad Taste, Eraserhead, Clerks, Night of the Living Dead…) faller Dark Star gjennom som Ivar Morten Normark i tippeligaen. Dette er en film du ikke trenger å se før du dauer.

The Name of the Rose

En gammel favoritt som de fleste her sikkert har sett. Endel kompliserte ting fra Ecos flotte roman forenkles (filmen beskrives innledningsvis som et palimpsest av boka, det betyr noe sånt som at man skraper teksten ut av boka og skriver den på nytt), men dette er likevel en av de beste filmatiseringene av en god bok jeg har sett. Mange kjente navn på rollelista; Jeg har tidligere kåret denne til Christian Slaters beste film, muligens er det Connerys også. Hadde det ikke vært for at jeg verken har lest eller sett Da Vinci-koden ville jeg vært fristet til å si at Ron Howard kunne lært noe om filmatisering av bøker med kodeknekking og sånt her. Dette er høykunst og lavkunst, detektivhistorie og skrekkfilm. Godsak.

Nysjerrige Nils

Familien Ut koste seg på kino med årets søteste apekatt, som alltid kommer i trøbbel fordi han er så nysjerrig, og vennen hans med gul hatt. En overraskende bra film, dette. Søt, morsom og stilfullt animert. Mistenker at den engelske dubben er verdt å sjekke ut, Åsleik Engmark er neppe så morsom som Will Ferrell som kløna med gult hodeplagg. Absolutt verdt en titt hvis du har småunger i nærheten. Skal jeg dømme etter Ut Jrs reaksjon er den fem minutter for lang, likevel har han fått en ny personlig favoritt. Morsommere for voksne enn anmeldelsene ellers har gitt inntrykk av.

__________________

Fortsatt for varmt til å samle nyheter og trailere, men denne er vel verdt en kikk. Litt tammere enn forventet?

Reklamer

4 responses

 1. Fred Ut

  At jeg forvekslet Bad Taste med Braindead er vel en like god indikasjon på tilstanden i mitt stakkars kokte hode som noe annet. Forsøkte å fikse det med en edit, men blogger er ikke helt i form i dag. Derfor: Bad Taste, ikke Braindead.

  august 7, 2006, kl. 06:41

 2. Iversen

  Haha, taper! 😉
  Rosens navn så jeg faktisk for et par dager siden, den er like fin hver eneste gang.

  august 7, 2006, kl. 07:04

 3. Anonymous

  http://www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=18940

  august 7, 2006, kl. 10:57

 4. gbang

  Synd du ikke likte Dark Star bedre. jeg synes den er fryktelig morsom. Og den Tenacious D-traileren var da både litt dum og morsom. Akkurat som den skal være med andre ord. Og den funker mye bedre med skikkelig HØY lyd.

  august 10, 2006, kl. 09:03

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s