Nå enda mer inkonsekvent

Birds do it/bees do it/even educated flees do it…

FILMER SETT SIDEN SIST:

De-Lovely

Cole Porter er i ferd med å forlate denne verden, og får besøk av en engel som bokstavelig talt får livet hans til å passere i revy. Hovedfokus ligger på forholdet melleom Cole og kona Linda, som elsket ham for talentet hans til tross for hans stadige uskeielser av ymse slag, spesielt seksuelle.

Jeg digger Cole Porters musikk, og har gjort det siden rockeverdenen hyllet ham med samlingen Red Hot + Blue på nittitallet en gang. Den forrige filmen om livet hans, Night and Day, tok også utgangspunkt i musikken hans, men diktet opp alt annet. De-Lovely er noe så sjeldent som en biografisk musikal som både tar sin hovedperson på alvor og får plass til masse, masse av musikken hans. Sånn sett er den et mesterstykke, og Kevin Kline og Ashley Judd gjør begge fine prestasjoner som ekteparet Porter.

Problemet er bare at til å være playboy, skaphomse og gudebenådet komponist var Cole Porter tilsynelatende en ganske kjedelig fyr. Klines portrett føles ekte, men det føles også stivt og tørt. Hele filmen har en litt stiv, tekkelig tone som bidrar til autensiteten, men dreper spenningen. Dette er det fundamentalt motsatte av en film som Moulin Rouge, som kaster alle virkemidler hardt i veggen for å se hva som setter seg fast. Og arrangementer og koreografi av de mange, mange sjefne sangene er gjort forsiktig og tekkelig. Og når man forsøker å ta av litt, som i «Be a Clown» og i avslutningsnummeret, blir det hele platt. En stilren sak dette, men jeg likte ikke stilen.

En film med følgende soundtrack: It’s De-Lovely, Let’s Do It (Let’s Fall In Love), Begin The Beguine, Let’s Misbehave, Be a Clown, Night And Day, True Love, What Is This Thing Called Love, I Love You, Just One Of Those Things, Anything Goes, Experiment, Love For Sale, So In Love, Ev’ry Time We Say Goodbye, Blow Gabriel Blow, In the Still Of The Night, You’re The Top

vil imidlertid alltid være verdt en kikk. Kline synger ikke spesielt bra, men det gjorde ikke Porter heller (og dette nevnes i filmen). Ellers er det mye kjentfolk på artistlista, alle kommer fra det med æren i behold mens noen (særlig likte jeg Alanis Morisette) lager ordentlig fine versjoner. Musikalfans bør nok sjekke ut De-lovely, jeg har en mistanke om at mange ville like denne hvis de ga den en sjanse. Jeg tror jeg setter på Red Hot + Blue i kveld i steden.

_______________________________________________________

Trailerparken

SNAKES ON A PLANE
Kommentarer skulle være unødvendige. Effektene er forresten ikke helt ferdig, men slanger på et fly er nå slanger på et fly…

THE THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA
Tommy Lee Jones’ ikke-helt-western ser mer lovende ut for hver anmeldelse jeg leser. Må nok få sett denne.

GAME 6
Jeg har bare interessert meg for baseball en eneste gang i mitt liv, og det var da jeg leste den fantastiske innledningen til Don Delillos monumentaler roman om den kalde krigen, Underworld. Nå har DeLillo skrevet om baseball igjen; han har laget manuset til denne filmen, med Michael Keaton i hovedrollen. Keaton er en av de skuespillerne som bare blir bedre, så dette virker veldig, veldig lovende. Ebert & Roeper skrøt fælt av den også.

THE MOGULS
The Movie Blogs sjef John Campea har denne som årets nest mest lovende film (etter Superman Returns), og dette ser da artig ut? En gjeng frustrerte menn anført av Jeff «The Dude» Bridges bestemmer seg for å lage pornofilm i en kjedelig amerikansk småby. Det er ikke så lett som en skulle tro (eller så lett som det tilsynelatende er i virkeligheten).

THANK YOU FOR SMOKING
Brannmuren min bestemte seg akkurat for at den ikke liker Apples trailerside, men jeg har hørt lydklipp fra denne på diverse podcaster og tar sjansen på å anbefale den usett. Nick Naylor er talsmann for et tobakksselskap, og legger ikke fingrene mellom når han skal forsvare alles rett til å røyke. Morsommere enn det høres ut, tro meg.

THE SCIENCE OF SLEEP
Noen driftige folk har fått tak i et klipp fra den nye filmen til Michel Gondry. (Via Twitch)

Reklamer

6 responses

 1. gbang

  Science of Sleep-klippet er ganske weird. Lover bra, og med musikk av The White Stripes så det, med all leireanimasjonen, ut som en av Gondrys musikkvideoer.
  Vil bare også nevne at Tom Waits’ versjon av Cole Porters «It’s All Right With Me» var hjernen min sitt soundtrack i opptil flere år. Og så tror jeg muligens at jeg er en av få streite mennesker som har nikket og sunget med på opptil flere FYC-låter, inkludert den som er på Red, Hot + Blue-skiva. Gikk ikke inntektene til AIDS-forskning eller noe slikt?

  mars 21, 2006, kl. 19:15

 2. Fred Ut

  Joda,Aidsforskning. It’s all right with me var mitt aller første møte med Tom Waits, og som så mange andre tenkte jeg «Hva faen er dette?» Tok litt tid før jeg skjønte greia. Favoritten min er vel en deling mellom Pogues/Kirsty Maccoll og Iggy Pop/Debbie Harry, men det er veldig mye fint på de skivene.

  mars 21, 2006, kl. 19:57

 3. Tor Andre

  Soundtracket er mer spennende enn filmen når det gjelder De-Lovely, men jeg beundrer ambisjonene med å lage en sånn musikal. Lurer nesten på om jeg må få den inn i DVD-samlingen bare på grunn av det.

  Ellers gir entusiasmen for ‘Snakes on a plane’ meg troen tilbake på menneskeheten. Enkle gleder! Siste Audioedition ga meg latterkrampe på meny i sin intense beskrivelse av hva denne filmen burde inneholde.

  mars 22, 2006, kl. 01:06

 4. Fred Ut

  Audio edition er konge. Jeg ble nesten kastet av bussen (i hvert fall fikk mange medpassasjerer bekreftet sin teori om mentalhelsa mi) da jeg hørte på diskusjonen deres om Paris Hilton som Moder Theresa.

  mars 22, 2006, kl. 05:49

 5. gbang

  «It’s like getting Eminem to play Ghandi!»

  mars 22, 2006, kl. 09:39

 6. TMwtP

  Red Hot + Blue høres ut som en kjempesamling, må sjekkes ut. Har hørt en del, da. David Byrnes Don’t fence me in er jo flott, har selvsagt også hørt Debbie Harry / Iggy Pop.

  mars 24, 2006, kl. 08:10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s