Nå enda mer inkonsekvent

Javisst gör det ondt när knoppar brister (og andre rare referanser til Haibane Renmei)

FILMER SETT SIDEN SIST:

Welcome to Dongmakol

Koreas største kassasuksess i fjor er basert på et populært skuespill, og forteller historien om noen nord- og sør-koreanere som blir inspirert av de trivelige innbyggerne i Dongmakol til å legge uenighetene sine til side.

Teknisk eleganse, godt skuespilleri fra et lokalt stejernelag(«Hye-jeong Kang fra Old Boy er blant dem som imponerer i en helt annen rolle), nydelige innslag av magi (popkornpopping med håndgranater, morsom villsvinjakt) og fin musikk av Joe Hisashi (Myazakis faste komponist) bidrar til at dette er solid underholdning, men likevel føles dette som en misbrukt mulighet til å lage noe helt spesielt. Siste akt henfaller til krigsfilmklisjeer og ødelegger mye av helhetsinntrykket.

Haibane Renmei (ep. 1)

Kjøpte et par billige bokser med anime på trivelige Five Star Laser (billige bokser av litt variabel kvalitet er et møst for meg når jeg skal teste anime, de vestlige utgivelesene har jeg aldri råd til), Ghost in the Shell: S.A.C. sesong 2 og denne.

Haibane Renmei innledes med at vi møter ei jente, Rekka. Hun faller gjennom luften uten å huske hvem hun er eller hvordan hun kom dit. Det viser seg at hun ligger inne i en kokong, og er i ferd med å bli (gjen?)født i den trivelige lille landsbyen Guri. I Guri bor det en flokk jenter med små vinger og glorie, de er Haibane (som beyr «fjær-» ettellerannet). De er tilsynelatenede som folk flest, men forlater aldri landsbyen.

Stilen er fascinerende fredelig/underlig. Jeg har ikke sett noe som ligner, men stemningen minner meg litt om dataspillet Ico. Guri ser ut som et koselig sted, og det blir gitt noen store hint om hva som kommer til å skje videre. Scenen der Rekka får vingene sine var utrolig sterk, det mest smertefulle jeg har sett siden Ut Jrs fødsel! En ekstremt vakker, ekstremt annerledes serie jeg gleder meg veldig til å følge videre.

MirrorMask
Fru Ut, Anne, Elin, Kenneth og Karen var alle godt fornøyde.

_________________________

Fred Uts Skiveanbefalinger 2006 #2-3

PUBLIC ENEMY feat. PARIS- Rebirth of a Nation

Dette er en av to PE-skiver som dukket opp i fjor, nå har den kommet hit. Dette er nok den sterkeste av de to, men jeg må selvfølgelig ha begge. Har sett anmeldere kalle dette et strålende comeback, men det har jo blitt sagt med rette om alle PEskiver de siste 10 årene. Det viktigste er at denne er like tøff som alle de andre.

DIV ARTISTER – The Rising OST

Fikk denne i posten i dag. Jeg har som nevnt sett filmen fire ganger, og det hadde ikke latt seg gjøre uten en dödare av et soundtrack. Jeg kjøpte skiva fra Nehaflix for rundt tredve spenn (+ porto, riktignok), nesten like billig som å stjele den på nettet! Inneholder blant annet Ansgarprisvinneren for beste sang.
_________________________

Trailerparken

Ikke så veldig mye nytt på denne fronten, men et par større trailere har vist seg siden sist, spesielt X-men 3, som virkelig fullstendig badass ut, all den dårlige hypen til tross. Magneto vs. brua er antakeligvis billettprisen i seg selv.

Will Ferrel og Sacha «Ali G» Baron Cohens nascarkomedie Talledega Nights ser lovende ut, men jeg har vel mer tro på den filmen der Ferrel og han fra Napoleon Dynamite skal spille mannlige kunstløpere (husker ikke hva den het).

Oscarvinnere (særlig) liker å ta den helt ut i en dårlig actionfilm etter seieren, så også Phillip Seymour Hoffman. I traileren til Mission Impossible III gjør han det de fleste hadde lyst til etter 2005; han fillerister Tom Cruise litt. Filmen ser ikke veldig interessant ut, men det smeller litt og greier.

Reklamer

5 responses

 1. Razorhack

  Filmen ser ikke veldig interessant ut, men det smeller litt og greier.

  Beste beskrivelsen jeg har sett på den traileren. Jeg har lurt litt på hvorfor aintitcool gutta er så over seg på grunn av denne?

  mars 14, 2006, kl. 00:51

 2. Fred Ut

  En del av dem, spesielt Hr. Knowles selv, er jo forholdsvis lette å fyre opp. Jeg har møtt ham en gang (på boksigneringen hans i London), og han gjør verdens beste Tarantinoetterligning netttopp fordi han er av samme ulla.

  Jeg likte ikke enern spesielt godt, men synes det var nok John Woo-galskap i toern til at den var artig. Treern mistet jeg vel egentlig interessen for når David Fincher droppa ut, men det passet liksom å poste den sammen med X3-traileren…

  mars 14, 2006, kl. 15:29

 3. sharkbait

  Spilt Shadow of the Colossus, Fred Ut? Hvis ikke, kjøp! Nå!

  mars 14, 2006, kl. 18:43

 4. Anonymous

  lekker film og hyggelig selskap, kvelden kunne ikke bli bedre.
  anne

  mars 14, 2006, kl. 21:09

 5. Fred Ut

  Har ikke spilt SotC, desverre. Det ser fullstendig strålende ut, og min gode venn Marchus på Fylleangst koser seg fælt med det (han anbefaler forresten å kjøre det på prosjektor). Den eneste spillemaskinen jeg har for tiden er min høyt elskede Nintendo DS, der koser jeg meg med Mario & Luigi – Partners in Time og Tony Hawk.

  mars 15, 2006, kl. 10:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s