Nå enda mer inkonsekvent

Hvem trenger olje når det fins havfruer? Og kvartfinaler.

FILMER SETT SIDEN SIST:

Across 110th Street
Med Fru Ut og Tante Ut, som begge var fornøyde. Fru Ut og undertegnede var skikkelig kjørt etter bursdagsfeiringen til Fru Ut på lørdag.

Local Hero

En Amerikansk oljemann forsøker å kjøpe opp (ikke bombe) en skotsk fiskerlandsby sammen med sin engelske kollega, men går native så det holder. Den astronomigale sjefen hans spilles av Burt Lancaster. En nydelig, nydelig film. Bygdegutta skildres med varme og humor, og alle er smartere enn de først virker. Hvem ville ikke flyttet dit? Ikke en gang fire (!) spypauser kan frata Local Hero statusen som en av mine absolutte favoritter når hodet bare skal kobles ut. Anbefales alle med et hjerte og sans for saltvann.

_____________________
Nyheter

Jet Li skal ikke slutte med kungfuaktige filmer likevel. Hurra! I følge Twitch mente han å si at han ikke kom til å lage fler filmer der han bruker WUSHU. Wushu er den kinesiske sportsvarianten av kungfu, som blander inn elementer fra frittstående turn. Jet var verdensmester i wushu i sin ungdom, og mener at han ikke kan gjøre noe mer med disiplinen på film.

Den siste wushufilmen med Jet er som tidligere nevnt Fearless. Jeg så en ny trailer på svensk TV her om dagen, og det er få filmer jeg ser mer fram til i år, selv om Michelle Yeoh har blitt klipt bort.

Jets neste film etter Fearless blir Rogue, der han møter Jason (Transporter 2) Statham igjen, som han spilte mot i den skikkelig kjipe The One.
____

Det underlige (men kule) fenomenet som kalles Oslo Koreanske Filmfestival har sluppet programmet sitt, og jeg kan igjen anbefale …Lady Vengeance på det hjerteligste. Mr. Vengeance er heller ikke borte.

Three: Extremes er delt i tre deler, og arrangøren burde kanskje gjøre oppmerksom på at Takashii Mike og Fruit Chan har regissert 2/3 av den filmen, men løp for all del for å se den, den er tøff. Og Tor Andre liker a Tale of Two Sisters veldig godt, så ta med den også.

Shiri (som har vært ute på norsk DVD en stund) og Resurrection of the Little Match Girl (som ikke skal være noe særlig tess) virker som litt rare valg, men dette er likevel en kjempemulighet til å se stor film på stort lerrett. Nå venter vi bare på Seoul Norwegian film festival…
_____

Sundance-festivalen markerer den ordentlige starten på filmåret 2006, og AICN kikker på hva som ser spennende ut.

______


Dark Phoenix. Knabbet fra AICN.
______

Billy (Fry, Zoidberg, Professoren etc.) West bekrefter at Futurama kommer tilbake med fire filmer rett på DVD!
__________

Trailere
Ingen skikkelige höydare denne gangen, men det er nå moro med ting man ikke vet noe om også, da.

SILENT HILL
Whohooo! Tør vi håpe på at dette blir den første BRA filmen basert på et dataspill?

BANDIDAS
Heheheh. Mulig dette er skrot (han voiceovermannen der burde vel ha holdt kjeft?), men dette så da litt gøy ut?

HARD CANDY
Denne har fått en del skryt. Hørtes litt standard ut, men ser ut til å ha litt særpreg.

______________________

Kvartfinaler

49) SINGING IN THE RAIN vs. American Splendor: 7-5
50) MONTY PYTHON & THE HOLY GRAIL vs. Kill Bill Vol. 2: 8-4
51) KUNG FU HUSTLE vs. Salmer fra Kjøkkenet: 9-3
52) THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING vs. The Twilight Samurai: 8-4
53) L.A. CONFIDENTIAL vs. Save the Green Planet: 7-5
54) King Kong (fortsatt 1933) vs. CASABLANCA: 3-9
55) THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU vs. Pulp Fiction: 6-6, Steve Zissou videre på dobbeltstemme.
56) ALIENS vs. Blood Simple: 10-2

Slik gikk det i forrige runde, og her kommer kvartfinalene. Fra og med semifinalene vil jeg bli nøyere med å kun godta stemmer som er begrunnet. Og de som går videre til semifinaler entrer samtidig Tordendomens Hall of Fame, og får ikke være med neste år.
Her er tredje siste runde, med frist omtrent til Fredag:

57) L.A. CONFIDENTIAL vs. ALIENS
Den første av flere umulige oppgjør. Tror jeg stemmer LA denne gangen, akkurat i dag kunne jeg godt tenke meg å se den.

58) CASABLANCA vs. SINGING IN THE RAIN
So it comes down to this: Bogart eller Kelly? Lorre eller O’Connor? Bergmann eller Reynolds? As Time goes By eller You Were meant for Me? Casablanca er blottet for dødpunkter, men Singing når i sine beste øyeblikk magiske høyder. Og Gene Kelly danser som Jet Li slåss, du tror liksom ikke det er sant. Humphrey Bogart er tidenes tøffeste mann, men jeg tror kanskje jeg liker ham bedre i Malteserfalken. En stemme til Singing in the Rain, sannsynligvis egentlig bare fordi jeg så Casablanca sist. Sorry, Bogie (hever glasset). Here’s looking at you.

59) THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU vs. MONTY PYTHON & THE HOLY GRAIL
Denne går til Bill Murray og Co, er mer klar for den akkurat nå enn Monty.

60) KUNG FU HUSTLE vs. THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING
Stemmer Stephen Chow for moro skyld, men blir ikke lei meg hvis hobbitene vinner hele greia.

Stå på, folkens, om en uke er vi endelig ferdige!

Reklamer

25 responses

 1. Tor Andre

  57) L.A. Confidentials har jeg stemt mot i de to foregående rundene, men stemmen min går ditt. Et manus som er bedre enn det hadde behøvd å være, regi som gir godt rom for skuespillerne til å briljere. Aliens er god action som tilfører et ekstra lag av mytologisk symbolikk, men den klarer ikke helt å heve seg over undrholdningen.

  58) Singing in the rain har absolutt alt og kan sees gjentatte ganger. Kan se den når som helst i repreise. Casablanca fortjener kanskje et gjensyn, men jeg brenner ikke etter det.

  59) Nå har jeg gjentatte ganger prøvd å senke begge disse skutene, men Steve Zissou er mest fristende å ta med videre.

  60) The return of the king gir den mest fullstendige filmopplevelsen. Kung Fu Hustle er ypperlig laget godteri, men det kan ikke måle seg med Peter Jackson.

  januar 23, 2006, kl. 17:41

 2. gbang

  Nå begynner det å bli litt lettere. En del av mine favoritter er allerede røket ut, men noen er da med ennå.
  57) Vel jeg har disse L.A. Confidential hele veien og kan derfor ikke gjøre annet enn å stemme på den nest beste Alien-filmen.
  58) Denne var mest vrien og jeg hadde faktisk tenkt meg at den ville komme, men uansett hvor bra Singin’ in the Rain er så er og blir den en musikal. Casablanca får derfor min stemme.
  59) OK. Tor Andre har disses Monty-gutta gjennom hele konkurransen. Ikke hans type humor, og han skal ha rett i at som FILM er kanskje ikke The Holy Grail det helt store. Han er vel ikke så fan av The Life Aquatic heller om jeg husker rett…. Likevel er den en FILM og derfor må den bare gå videre her.
  60) Er det ingen som er hypp på å slå ut dette giganteposet nå? Jeg er det! Kung Fu Hustle får min stemme.

  januar 23, 2006, kl. 18:10

 3. TMwtP

  57) Jeg liker L.A. Confidential veldig, veldig mye bedre enn Aliens. Andre og bedre argumenter vil vel uansett ikke hjelpe den videre, så det er det eneste jeg har å si…
  58) Casablanca er en meget god film. Selvsagt. Likevel, akkurat nå kunne jeg tenkt meg å se den andre. Passer bedre til mitt humør. Singin’ in the Rain it is.
  59) Hehe. Artig oppgjør. Stemmer på Monty.
  60) Kung Fu Hustle. Faktisk. Hvorfor er ikke Two Towers med i konkurransen – så du ikke den i fjor? 🙂

  januar 23, 2006, kl. 21:46

 4. Fred Ut

  Nope. Eneste Ringenes Herre – filmen jeg så i 2005 vat RotK m. kommentarspor, i januar en gang. Dette skyldes at jeg har ventet på å få igjen Rotk av en notorisk upålitelig kompis sånn at jeg kan se alle tre etter hverandre. For øvrig liker jeg Fellowship best, tett fulgt av 2 og 3. Det derre olifantsørfetullet til Legolas er det eneste i trilogien jeg aktivt misliker.

  januar 23, 2006, kl. 22:25

 5. Hjorthen

  LA.Confidential vs. Aliens

  Her er jeg helt på linje med Tor Andre. Intet mer å legge til og vekk med Sigourney.

  Casablanca vs. Singing in the Rain

  Det er fryktelig lenge siden jeg har sett begge disse to klassikerne så sånn sett kan det forsåvidt bli hipp som happ. Men skal jeg velge så blir det Casablanca.

  The Life Aquatic vs. Holy Grail

  Holy Grail kan jeg se gang på gang på gang og le omtrent like mye hver gang. Så til Steve Zissou sier jeg bare «Your mother was a hamster and your father smelled of elderberries!» Heia Python!!!

  Kung Fu Hustle vs Return of the King Size Movie Flick

  Har ikke sett Hustle ennå, skamme meg. Dermed så burde jeg vel kjøre hobbitt her. Det er bare det at jeg ikke har det minste lyst. Faktsk så er jeg så lei av Jacksons tøys og vrøvl i Midgard at jeg sannsynligvis aldrikommer til å se de filmene på nytt. Jeg stemmer Hustle!

  januar 23, 2006, kl. 22:52

 6. Anonymous

  Kvarten:

  57. To helt forskjellige filmer. Aliens har jeg sett tre ganger, det samme med La Confidential. Aliens er underholdende action, men skulle jeg sett en av dem en fjerde gang så hadde det blitt LA Confidential. LA videre.

  58. Heiv meg på «få vekk singing in the rain» i forrige runde. Enig med Gbang, det er en musikal og Casablanca er en film. Casablanca videre.

  59. Holy Grail er dritkul, men ingen stor FILM-opplevelse. Life Aquatic videre.

  60. Jeg har ikke sett Kung Fu Hustle, og må bare tippe på at det gir en dårligere filmopplevelse enn ROTK (selv om jeg er middels fornøyd med peter jacksons filmatisering av Ringenes Herre). Men dog; ROTK videre.

  H@@kon

  januar 24, 2006, kl. 08:51

 7. m@rqs

  Arg min vrede sprer seg. Han tar på seg ‘var’hammen og beveger seg ut i natten.

  57. L.A. vs Aliens er en enkel sak. Jeg er kanskje den eneste som stemmer Aliens, men jeg gjør det rak i ryggen og nesen høyt hevet over alle andre.

  58. Jeg sa tidligere at jeg syns Casablanca var overvurdert. Det fins filmer som alle syns er bra, bare fordi… Fordi hva? Nope jeg synger videre i regnet mens jeg uler mot månen.

  59. Jeg stemmer Monty videre fordi Mary Allen som spiller en av jentene i Anthrax(slottet) spiller Olive i Twin Town. Dere så ikke den komme nei… mwhahahaha host host

  60. Denne var vanskelig. Her går stemmen min til (pause 10 sekunder) (trommesolo) Kung Fu Hustle

  Takk for meg nå står solen opp og ‘var’ hammen forsvinner

  PONG

  januar 24, 2006, kl. 09:22

 8. Anonymous

  http://2006.bloggies.com/

  januar 24, 2006, kl. 10:10

 9. XmasB

  57) Aliens igjen her.
  58) Singing in the rain
  59) Holy Grail. Mest fordi jeg ikke har sett den andre.
  60) LOTR. Disse filmene kan egentlig ikke sammenlignes forøvrig. Begge er svært bra, men det blir som å sammenligne Belgisk sjokolade mot Indrefilet av elgkalv…

  Peace out.

  januar 24, 2006, kl. 11:35

 10. Anonymous

  tordendomen.

  57) L.A. Condfidental. Vanskelig, veldig vanskelig.
  58) Casablanca. Menn som danser og synger i regnvær? håpløst patetisk!
  59)Monty Python. En klassiker, life aquatic var skuffende…
  60) LOTR. Vanskelig, men Jacksons arbeid vil bli stående lenge.

  anne

  januar 24, 2006, kl. 13:32

 11. sharkbait

  57) Denne har krevd endel veiing frem og tilbake. Begge er drivende gode underholdningsfilmer – men ikke mer – og derfor lar man til slutt hjertet bestemme. Da må det bli Aliens.

  58) Denne var derimot lett. Casablanca er en ok film, som av en eller annen grunn har fått en massiv klassikerstatus, men like GOD som Singin’ in the Rain, det er den engang ikke i nærheten av å være.

  59) Mye finveiing, nok en gang, og nok en gang får hjertet bestemme. Kokosnøttridderne klaprer videre til neste runde.

  60) Det enkleste valget. Stephen Chow var småmorsom på nittitallet en gang. Jeg har for lengst gått lei av ham, og Kung Fu Hustle når ikke hobbitene til kneskålene engang. The Lord of the Rings: Return of the King it is.

  januar 24, 2006, kl. 19:44

 12. Fred Ut

  Foreløpig telling #1

  57) L.A. CONFIDENTIAL vs. ALIENS: 7-3

  58) CASABLANCA vs. SINGING IN THE RAIN: 4-6, men her er neppe noe avgjort ennå.

  59) THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU vs. MONTY PYTHON & THE HOLY GRAIL: 4-6

  60) KUNG FU HUSTLE vs. THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING: 5-5, og proteststemmene tårner seg opp.

  januar 24, 2006, kl. 20:04

 13. Anonymous

  57) Denne var grei. Aliens fordi det er den jeg har sett flest ganger og har mest forhold til.

  58) Denne var verre, men jeg tror faktisk jeg skal stemme på (tenker…………….) Singing in the rain, også den fordi jeg har sett den flest ganger, men også for å støtte musikalgenren.

  59) Her vinner Life Aquatic, rett og slett fordi jeg har lyst til å se den hele tida!

  60) Ringenes herre vinner igjen fordi den fortjener det!

  Tonje

  januar 24, 2006, kl. 20:25

 14. m@rqs

  ØY
  gbang stemmer vel for aliens, slik jeg forstår det og da skal stemmene være
  L.A 6
  Aliens 5
  og med tonjes stemme må det være 6-6 hvis jeg ikke tar feil?
  Eller teller jeg feil?

  Gå ALIENS, gå ALIENS

  PING

  januar 25, 2006, kl. 14:02

 15. djtokyoboogie

  vel..denne var grei!
  57)aliens. bedre underholdning rett og slett

  58)at singin’ er en musikal og casablanca er en film er et dårlig argument. singin’ er bedre uansett!

  59)Lett! Her blir jeg med under vann, nok en gang.

  60)mer lei av hobitter enn av kung fu kjenner jeg. Kung Fun!

  januar 25, 2006, kl. 18:31

 16. Fred Ut

  Marchus prøvde seg på en spansk en der, men han hadde rett i at det lå en tellefeil der slik er stillingen NÅ.

  57) L.A. CONFIDENTIAL vs. ALIENS: 6-6, L.A. leder på dobbeltstemmen min

  58) CASABLANCA vs. SINGING IN THE RAIN: 4-8

  59) THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU vs. MONTY PYTHON & THE HOLY GRAIL: 6-6, Steve på dobbeltstemme.

  60) KUNG FU HUSTLE vs. THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING: 6-6, Stephen Chow på dobbeltstemme.

  Halvannen dag igjen…

  januar 25, 2006, kl. 19:04

 17. m@rqs

  Hey, hey
  Konge, djtokyoboogie. Da var Aliens i ledelse. Slikt kan vi like.

  PONG

  januar 25, 2006, kl. 19:22

 18. Anonymous

  eeehhh… synes det blir litt vel mye makt til thomas nå, mange dobbeltstemmer.

  flere må stemmme!
  (slik jeg stemte…)

  anne

  januar 26, 2006, kl. 08:46

 19. gbang

  He he he. Jeg antar at vi må bøye oss for reglene i Tordendomen, men ja… Flere må stemme slik at sjefen her slipper å avgjøre på dobbeltstemmen sin.

  januar 26, 2006, kl. 10:13

 20. Kaja Luna

  57) L.A. Confidential
  58) Casablanca
  59) Monty Python, for lang og tro tjeneste
  60) The lord of the rings…

  januar 26, 2006, kl. 11:57

 21. Anonymous

  Takk Kaja! akkurat hva jeg trengte en helt vanlig torsdag:) Noen flere?

  anne

  januar 26, 2006, kl. 13:43

 22. Anonymous

  57 – L.A. Confidential
  58 – Casablanca
  59 – Monty Python
  60 – LOTR

  Sunny

  januar 27, 2006, kl. 10:24

 23. Anonymous

  Kom igjen Casablanca!

  H@@kon

  (jeg regner med at Hr Ut kun godkjenner stemmer fra anonyme personer som han kjenner…Håper Sunny er en av dem…)

  januar 27, 2006, kl. 11:26

 24. Fred Ut

  Kjenner ikke Sunny, men fra neste runde godkjennes som nevnt kun stemmer med begrunnelser. Det er ikke vanskelig å jukse her, men da ville vitsen ha blitt litt borte.

  januar 27, 2006, kl. 12:50

 25. Anonymous

  jeg har jo prøvd å skremme ut det som kan gå av familie og venner til og stemme. tydeligvis at ikke mange som hører på meg, men synne (sunny) er en oppegående osloboer. både marchus og karen kan bekrefte dette (de så serenity sammen) så ikke no juks her. hun skryter til og med av bloggen til thomas når hun skal vise folk at hun er trendy og leser blogger!
  noe mer dere lurte på?
  anne

  januar 27, 2006, kl. 13:57

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s