Nå enda mer inkonsekvent

Gangstere på valg (og filmer, som vanlig)

FILMER SETT SIDEN SIST:

Election (2005)

Triadetoppene («onklene», en kinesisk æresbetegnelse) av et distrikt i Hong Kong skal velge sin leder for neste periode. Valget står mellom den litt stillferdige og lojale Lok (Simon Yam) og den mer utagerende (for å si det sånn) Big D (Tony Leung Ka-Fai). Bare en kan vinne, ellers blir det mer blod i gatene enn vanlig, og politiet er alltid i hælene på både kandidater og valgkomite.

Johnnie To er en regissør jeg har stor sans for. To er en dreven tekniker som har sluppet 16 (!) filmer siden tusenårsskiftet, og har tre filmer i produksjon for øyeblikket. Han lager ikke alltid mesterverker, men du vet liksom at han ikke kommer til å skuffe deg. Han har selv sagt at han lager to filmer i året for studioet sitt, og en for seg selv. Dette var likevel den eneste filmen han slapp i fjor, og dette er vel den filmen han har fått mest skryt for siden (overvurderte) the Mission i 1999.

Election er en intim, men samtidig episk skildring av gangsterliv i nåtidens Hong Kong som smaker både Scorcese og Sopranos. Dette er en skikkelig gangsterfilm av den typen jeg aldri får for mange av, men en avslutning av den grimme sorten føles upassende. Anbefales gangster- og To-fans, men nysjerrige nybegynnere får sikkert like mye ut av

Fem Filmer regissert av Johnny To du må se før du dauer

1) RUNNING ON KARMA

En sjefsfilm. En forunderlig blanding av alle sjangere To har jobbet innenfor (og den inneholder plotelementer og andre ting fra en hel drøss av de tidligere filmene hans). Andy Lau spiller bodybuilder som ser folks skjebne. Cecilia Cheung spiller interessert (og ekstremt lite troverdig) politidame. Et ekstremt grimt klimaks gir filmen en uventet dybde. Tos rareste film.

2) FULLTIME KILLER

To leiemordere (den ene spilt av Andy Lau igjen) konkurrerer om å være tøffest, og om en dame? Kanskje den beste John Woo-filmen som John Woo ikke har laget.

3) BREAKING NEWS

En gjeng ranere med politiet i hælene gjemmer seg i en diger boligblokk. Litt Die Hard, med et snev av mediekritikk. Simon Yam spiller politimann. Sekvensen uten klipping i starten er noe av det mer ekstremt tøffe jeg har sett på film noen gang.

4) P.T.U

En tvilsom politimann mister pistolen sin, og kompisene hans bruker en natt på å lete etter den. Man får inntrykk av at To ikke har særlig mye mer sympati for politiet enn han har for gangsterne i Election. Se gjerne denne først, og Election etterpå. De passer godt sammen.

5) MY LEFT EYE SEES GHOSTS

Svært mange av Tos filmer er romantiske komedier av forskjellige slag, og mange av dem ser lite tiltalende ut, men denne liker jeg. Nuttelige Sammi Cheng spiller tittelrollen i denne løse parodien på the Eye, en dame som altså bare ser spøkelser med venstre øye. Morsom film.

_______________________________

Her er de endelige resultatene av de siste kampene i første runde. Nå skal jeg i gang med å trekke igjen og greier, runde to (16-dels finalene) starter i morgen eller torsdag.

Filmene som går videre til neste runde står med STORE BOKSTAVER.

17) Team America: World Police vs. THE RAVEN: 5-6.

18) THE TWILIGHT SAMURAI vs. Ping Pong: 7-3 (Jarl, hvis du leser dette, har du lånt den?)

19)KUNG FU HUSTLE vs. Unleashed a.k.a Danny the Dog: 9-2

20) THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU vs. Eternal Sunshine of the Spotless Mind: 7-4

21) LORD OF THE RINGS – THE RETURN OF THE KING vs. søttitallsNosferatu: 7-4 j

22) TOMMY vs. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith: 8-2

23) THE WICKER MAN vs, Across 110th Street: 6-2

24) Martial Arts of Shaolin vs. BLOOD SIMPLE: 3-5

25) SCARFACE (den med Al Pacino) vs. Steamboy: 7-3

26) SALMER FRA KJØKKENET vs. Dr. Phibes Rises Again: 8-0

27) TOUCHING THE VOID vs. Once upon a time in mexico: 5-5, Void vinner meget fortjent på min dobbeltstemme.

28) THE SEVEN SAMURAI vs. Martin: 9-2

29) MONTY PYTHON & THE HOLY GRAIL vs. Seven Swords: 10-1.

30) CASABLANCA vs. My Best Fiend: 11-0!

31) THE CALL OF CTHULHU vs. the Bird People of China: 7-2.

32) AMERICAN SPLENDOR vs. Army of Darkness: 5-4. Den største overraskelsen i første runde etter min mening. Folk foretrekker tydeligvis høye panner framfor mandige haker.

Reklamer

One response

  1. Anonymous

    http://www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=15033

    januar 11, 2006, kl. 13:32

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s