Nå enda mer inkonsekvent

"Jeg har sluttet å bruke kameramenn siden den episoden med nesehornet.."

FILMER SETT SIDEN SIST:
Tim Burton’s the Nightmare before Christmas
Halvfast rituale på lille julaften, som i år ble fulgt opp med halve the Princess Bride.

King Kong (1933)
Koner er kjekke å ha. Jeg fikk denne til jul:

Jeg så originalkong for første gang i jula en gang på åttitallet, enten på svensk TV eller på ærverdige gamle Super Channel (der jeg for første gang møtte Romeros zombier og Doctor Who også), og Kong har skylda helt alene for at jeg mistet fordommene mot gamle filmer i svart/hvitt i forholdsvis ung alder.

Det eneste som er litt kjipt med å endelig få se en helt uklipt og remastret versjon av Kong er at noen av effektene viser alderen sin, ellers var dette som å se den for første gang. DVDen har en ekstremt bra dokumentar om regissøren, Merian C. Cooper, som var virkelighetens Carl Denham. Fyren kan best beskrives som en blanding av Indiana Jones og Fridtjof Nansen, og er han verdt en film i seg selv. Kommentarsporet (med Cooper, Ray Harryhausen og Ken Ralston) er et av de beste jeg har hørt i år.

Jeg skal se både nye King Kong og Narnia i dag, men det er litem sjamse for at noen av dem når denne filmen over skuldrene. Hollywood slik vi liker det startet her.
___________________________________

Smack my Pitch Up: Fem filmer hollywood må lage før jeg dauer

1) HISTORIEN OM GULLGRUVENE I GRASBERG

Discovery channel kjører en dokumentar om Grasberg med jevne mellomrom, som alltid får meg til å legge bort fjernkontrollen. Det hele begynte med at en oppdager fant gull på en fjelltopp langt pokkerivold inne i regnskogen på en øy i Ny-Guinea, og byggingen av gruven på 70-tallet var en kamp med elementene verden sjelden har sett maken til. De høvlet toppen av fjelltopper ved å fly inn bulldozere av forskjellig størrelse med helikopter, de kjørte traktorer ned nesten loddrette (!) fjellvegger, de laget taubaner og akvadukter og veier der man måtte grave åtte meter ned i søla for å finne fast grunn.

Potensialet for drama er nærmest ubegrenset, og det er før jeg nevner at en av de viktigste menneskene involvert i prosjektet døde på mystisk vis, og at prosjektet har en stygg miljøpolitisk side som blir feid til side i dokumentaren.

PITCHES SOM: Indiana Jones møter Markens Grøde. Her lukter det Oscar!
DRØMMEREGISSØR: Scorcese eller Oliver Stone.

2)ELFQUEST: FIRE AND FLIGHT

Den første historien om Alvefolket er fantasy av beste merke, og bør nok helst lages animert. Men alle fortjener å bli kjent med Skarpegg, Lille Vismann og alle de andre. Dessuten er historien enkelt og filmatisk fortalt, overgangen bør være enkel. Og Leetah/Skarpegg-arken er noe av det mest romantiske som er skrevet. Denne har vært av og på i tiår nå. På tide å komme i gang.

PITCHES SOM: Den neste Ringenes Herre
DRØMMEREGISSØR: Hayao Myiazaki eller til nød John Lasseter

3) MANNEN BAK KONG:

Les litt om livet til Merian C. Cooper her.
PITCHES SOM: Indiana Jones møter the Aviator
DRØMMEREGISSØR: Steven Spielberg eller Peter Jackson.

4) CLOAK AND DAGGER

Lufta er litt i ferd med å gå ut av superheltballongen, men disse to bør få en sjanse. De er lys/mørke, håp/fortvilelse og Romeo/Julie på samme tid, de mest visuellt interessante av superheltene i Marvels stall. Senk alderen på dem og gjør dem til det jeg alltid har oppfattet dem som; redde ungdommer som elsker hverandre men hates av resten av verden på flukt gjennom New Yorks aller mest møkkete bakgater og undergrunn.

PITCHES SOM: Harry Potter møter Spider-Man møter the Crow
DRØMMEREGISSØR: Fincher eller Aronofsky

5) OUR LADY OF DARKNESS

Basert på Fritz Leibers bok. I San Fransisco får en forfatter og eks-alkoholiker problemer når han oppdager at flere av byens bygninger rett og slett er ONDE på avstand.
PITCHES SOM: Heh, jeg vet ærlig talt ikke…
DRØMMEREGISSØR: Argento, Romero eller Terry Gilliam.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s