Nå enda mer inkonsekvent

Hyllest til legestanden / Indias Brando

FILMER SETT SIDEN SIST:

Redbeard

Selv om operasjonen på bildet over foregår uten bedøvelse er Redbeard først og fremst enda et bevis på at Akira Kurosawa er den mest menneskelige av de store regissørene. Han lager ikke politiske filmer, men troen på at mennesket er en skapning som er i stand til å bruke kreftene sine i det godes tjeneste fins i alt jeg har sett av ham.

Rødskjegg handler om en ung lege som blir mer eller mindre lurt til å jobbe på en klinikk for fattige styrt av Rødskjegg (Som het brunskjegg i tekstingen på min billige hongkongutgave, dette har vel noe med kinesernes overtro angående rødt hår og skjegg å gjøre?), som spilles av fantastiske Toshiro Mifune. Gjennom sterke møter med klinikkens fattige (og ofte døende) pasienter legger den unge legen fra seg sin arroganse og forstår ettervhert at det å redde liv er en belønning i seg selv.

Det hele tar drøye tre timer, og med Kurosawas vanlige øye for detaljer skulle en tro det ble kjedelig, men pasientenes historier er så spennende, og karakterene så interessante, at filmen greier å si noe veldig sant om hva som er vitsen med å leve. Ikuru er kanskje litt mer teknisk spennende, men dette er en film som potensielt kan forandre synet ditt på livet, og større kompliment enn det er det vel egentlig ikke mulig å gi. Kurosawa kan bare sammenlignes med seg selv.

Sarkar

Fred Ut, Sønn handler jo mye om at jeg sitter i den tomme kirken min og banner, så la meg først si at jeg har mye mer sans for Amitabh Bachchan(i midten på bildet over)enn Marlon Brando. Jeg er glad i Gudfaren, men den. beveger. seg. veldig. veldig. sakte. En blasfemisk indisk remake var helt på sin plass, etter min mening.

Og denne Bollywood-versjonen (Beskrevet i forteksten som en «hyllest») begynner strålende, med scener knabbet rett fra originalen, men med et litt høyere tempo og veldig tøff fotografering. Skuespillerne er veldig bra, klisjeene mindre fremtredende enn vanlig, og etterhvert avviker handlingen nok fra origialen til at det blir spennende å se hva som kommer til å skje også.

Men så er plutselig hele greia slutt, nesten før den har kommet ordentlig i gang. Dette må være første gang i indisk filmhistorie at en film virkelig hadde trengt en ekstra time! Sarkar er faktisk litt kortere enn originalen! Ikke er det noen sang- og dansenumre her heller. Kjipern.

Som den står føles Sarkar som en pilot for en superbra tv-serie. Hovedpersonene introduseres, men jeg har lyst til å bli bedre kjent med de av dem som fortsatt er på beina på slutten. En oppfølger er varslet, jeg håper den er litt mer episk anlagt enn denne. Anbefales Coppola-fans.

__________________

Nytt

Weinstein-brødrene (tidl. Miramax) har kjøpt rettighetene til the Promise, og de har selvfølgelig gitt den et idiotisk nytt navn (Master of the Crimson Armour) og utsatt den et halvt år. Nå sier siste nytt at de skal kjøre den i L.A. en uke for å kvalifisere den til Oscar-priser, men det trenger ikke bety at de bryr seg. Miramax(e) har sine år som en del av Disney kjøpt opp bøttevis med fine asiatiske filmer som de klipper og dubber for så å sørge for at de ikke er å få tak i i sine opprinnelige versjoner. Filmer som Shaolin Soccer, Legend of Zu, Fist of Legend, Iron Monkey, Hero etc. ble utsatt i årevis i USA, mange av dem har fortsatt ikke kommet ut. Og en film som Drunken Master II (Jackie Chans kanskje beste film) er bare tilgjengelig klippet og dubbet. Jævler.

Jeg lovet dere en X-men 3 trailer, her er en X-men 3 trailer. Ser skikkelig Badass ut. Denne filmen har fått mye negativ forhåndsomtale på grunn av kort produksjonstid, dårlig manus og kjip regissør, men jeg fikk litt av håpet tilbake. Frasier ER Beast.

Her er trailer for Marie Antoinette, den nye filmen til Sofia coppola (Virgin Suicides, Lost in Translation). Asia Argento, Marianne Faithful og Kirsten Dunst? Sånt trodde jeg bare skjedde litt langt bak i den mer private delen av hodet mitt…

S.P.L og Sympathy for Lady Vengeance kommer etter sigende på DVD i Januar. Følgende er for øvrig på vei til bunkersen: Howl’s Moving Castle, Serenity, Battlestar Galactica sesong 2 del 1, March of the Penguins og Election. I «skal se»-hylla ligger for øyeblikket Paheli, The Rising og Churchill: The Hollywood Years.

_________

Ti Gangsterfilmer du må se før du dauer


1) Miller’s Crossing
Cohen-brødrenes beste, tidenes beste gangsterfilm og en av de fem beste filmene jeg vet om. Filmen som fikk meg til å elske sangen «Danny Boy».

2) Ghost Dog: The way of the Samurai
Det mer gatenære bildet av italienske gangstere som gjør at vi elsker Sopranos dukket først opp her. Enda en perfekt film.

3) Infernal Affairs 1-2
Spennende politi og røver – lek som blir episk når man ser del 1 og 2 sammen. Del tre har jeg ikke sett, men den er vel ikke like bra, tror jeg.

4) Goodfellas/Casino/Gangs of New York
Slapp av, jeg skal klare å skvise inn en god del mer klassiske ting her også. Scorcese er for gangstere det Romero er for Zombier. Og jeg gleder meg vilt til The Departed

5) Scarface
Den beste filmen fra 80-tallet som handler OM 80-tallet. Og GTA:Vice City er tidenes beste dataspill.

6) The Godfather I-III
En millimeter svakere enn det alle lurer deg til å tro, men likevel klassisk.

7) Once upon a time in America
Leones svanesang er ikke på høyde med westernfilmene hans, men den har mange magiske øyeblikk. Overgangen til flashbacket er på høyde med klippingen fra kjøttbein til romskip i 2001.

8) Mad Dog & Glory
Bill Murrays seriøse skuespillerkarriere startet her, som gangster med svært lite talent for stand-up komedie. Finfin film.

9) Innocent Blood
Pen fransk vampyr i kamp mot italienske gangstere. Robert Loggias boss stjeler showet. Mange morsomme cameoer fra kjente regissører. Ujevn film, men vampyrgangsterne måtte få en plass her.

10) Sarkar

Reklamer

4 responses

 1. Fred Ut

  Miller’s Crossing er forresten svaret på Lytterkonkurransen til Cinecast, Massacre Theatre, denne uka!

  desember 10, 2005, kl. 12:24

 2. djtokyoboogie

  Har bestilt Sympathy For Lady Vengeance på koreansk DVD, forresten! Den slippes enten 21. eller 30. desember.

  desember 13, 2005, kl. 12:17

 3. Fred Ut

  Forsøkte å få den på en bestilling fra Yesasia, men jeg gadd ikke vente den ekstra uka det ville tatt å få den sendinga. Bestiller den og Sha Po Lang i Januar.

  desember 15, 2005, kl. 06:21

 4. luvz-gift

  Unusual blog. I liked the site its from so much I
  have to visit it again! I surf the web for blogs like
  yours in my spare time.
  Hey why don’t you peep my faxless cash advance blog site.

  januar 25, 2006, kl. 12:14

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s