Nå enda mer inkonsekvent

I… live… AGAINNN!


__________________________

FILMER SETT SIDEN SIST:

Sky Captain and the World of Tomorrow
Har hatt lyst til å se denne siden den kom, men som så ofte før ble det liksom ikke slik. Dette er er en film med KULTFILM stemplet i panna (eller på filmkannene eller noe sånt, jeg antar at filmer sjelden har panner), så slik sett er det passende at den ikke ble den suksessen selskapet håpet på. Det er mange gode Indiana Jones / Star Wars -tilløp her, og den stilmessige låningen fra gamle Lyn-Gordon serialer og film noir gjør filmen visuelt spennende, men det mangler liksom litt sjel her. Det blir litt mye dataspillkuttscener på en måte.

Jeg personlig har lyst til å gi Gwyneth Paltrow en god del av skylda også, hun gestalter en pappfigur der filmens hjerte burde ha vært. Du kan bare ikke begripe at Sky Captain ikke bare ble i Kina med Angelina Jolie i steden. Jennifer Jason Leigh tygde kulisser så det holdt i en lignende rolle i the Hudsucker Proxy (for en film det er, forresten!) for ti år siden, hun hadde gjort seg her. Resten av skuespillerne er gode nok i sammenhengen, men det hadde vært interessant å vite hva Laurence Olivier syntes om å bli vekket opp fra de døde på denne måten.

SC&tWoT minner meg litt om gode gamle Tron, en annen film som ble hauset opp for effektene sine (og som i likhet med denne gikk teknisk ut på dato veldig fort), men som er skikkelig søt når du ser den med litt nostalgiske briller.

Også sett: 2 episoder Cowboy Bebop, Doctor Who.

_____________________________________________________

Akkurat lest ferdig:

George A. Romero m/ Susanna Sparrow: Martin
Fikk tak i romanifiseringen av Romeros nydelige vampyrfilm for en slikk og ingenting for en stund siden, og den var fin som forventet. Både Martin og Tati Cuda (onkelen/fetteren han bor hos) er mer usympatiske her, ellers var det som forventet å lese en av favorittfilmene mine. Romero som forfatter er litt pulp-aktig, men absolutt leseverdig. Litt skuffende at det så og si ikke er scener i boka som ikke er i filmen (råklippen av Martin var som vanlig en god del lenger enn den ferdige versjonen).
_____________________________________________________

Litt arbeidspress og en god del sykdom har gjort at det har vært stille her den siste uka. Jeg er i fin form nå, så lenge jeg har et pålitelig toalett innenfor løpeavstand.

Innkjøpsstoppen er opphevet, så Seven Swords, Save the Green Planet og OldBoy tar plass i inn-haugen, der ligger Blood Simple, Bichunmoo og Jam Films 2 fra før. Dessuten har jeg tatt meg råd til et par gamle favoritter: The Raven og A Comedy of Terrors, begge med Roger Corman, Richard Matheson, Peter Lorre, Vincent Price og Boris Karloff involvert. I the Raven finner vi i tillegg en ung lovende fyr ved navn Jack Nicholson. Gildere rolleliste har vel aldri eksistert.

Og LAND OF THE DEAD: UNRATED EDITION er selvfølgelig på vei til bunkersen.

Porselensguden kaller, tilbake i morgen.

Reklamer

One response

  1. Anonymous

    God bedring:) anne

    oktober 22, 2005, kl. 07:09

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s