Nå enda mer inkonsekvent

" At what point on the graph do cannot and must meet?" Klassiker. Og tre små lykker rir (kanskje) igjen.

FILMER SETT SIDEN SIST:

Nå har det blitt litt for mye asiatisk surrealisme i det siste; da er det godt å kunne ty til de flotte boksene 50 Sci-Fi Classics og 50 Horror Classics. Her er alt fra klare klassikere som er ute av copyright til hylende morsomme z-filmer. Skikkelig fint når man er i humør til sånt. I går så jeg disse to:

The Galaxy Invader
En skikkelig nullbudsjettsfilm fra 1985 om et romvesen som er så uheldig å lande rett ved en landsby full av fordrukne, skyteglade hillbillyer. The Galaxy Invaders er en typisk sådårligatdenerbra-film, men ikke en jeg vil anbefale andre enn spesielt interesserte. Den har noen litt originale vendinger, men hverken historie, skuespillere eller spesialeffekter er bedre enn at jeg kjenner folk som kunne laget maken og mere til.

Robot Monster
Robot Monster er derimot anbefalt på det hjerteligste for alle som er en hund etter b-film. Denne har så dårlig rykte som noen film jeg har vært borti; den er til og med representert på IMDBs liste over tidenes 100 dårligste filmer. Og det er ikke helt ufortjent. Ro-man, monsteret fra tittelen er tross alt en Mann i gorillakostyme med en gammel dykkerhjelm/gullfiskbolle på hodet. Det skumleste vi ser robotmonsteret gjøre er i grunnen å blåse såpebobler, selv om han dreper unger og greier (sjekk hvordan den lille gutten er helt uanfektet når Ro-man nettop har kvalt søsteren hans).

Likevel føler jeg det sterkt urettferdig at denne finnes på samme liste som Manos, The hands of fate, Gigli eller (grøss) Politiskolen 5. Den har ideer som går langt utenfor normalen for denne type filmer (freudiansk drømmesymbolikk for eksempel), selv om skuespillere og dialog er sørgelige.

Den er også veldig søt (det siste forplantningsdyktige menneskeparet bruker tiden på å gifte seg i steden for å forsøke å redde livet, Ro-Man er slave av sine Kingkong-aktige følelser for et menneske), og skikkelig mørk (menneskeheten utslettes, barn drepes).

Hvis du bare skal se en film med en mann med gorillakostyme og dykkerhjelm som blåser såpebobler er det vanskelig å komme utenom Robot Monster. Jeg koste meg mer med denne enn med en film War of the Worlds. A

En underkjent klassiker, anbefales som avbrekk fra Koreanske kunstfilmer og Norske Gangstere.
_______________________________________

Tre Kompiser Gjør Comeback
Hadde ikke tenkt å blogge i dag, men dette var en nyhet/rykte det var verdt å bringe videre:
The Korean Times rapporterer at de tre kompisene Jackie Chan, Sammo Hung og Yuen Biao tenker på å lage en ny film sammen. Dette er første gang de spiller sammen alle tre i noe siden Dragons Forever i 1988.

De tre har masse klassisk HongKongunderholdning på samvittigheten både sammen, parvis og hver for seg, særlig på 80-tallet. Sammo Hung har akkurat fått en god del skryt for den veldig lovende SPL, Jackie Chan får en god del kjeft for den etter sigende veldig kjipe The Myth, mens Yuen Biao har seilt under radaren de siste 15 årene, selv om han hadde viktige roller i Once Upon a time in China og A Man Called Hero.

Trioen er også kjent som en del av the seven little fortunes, fordi de alle tre har felles bakgrunn fra Peking-operaen, og felles læremester.

Så får vi se om det er noe magi igjen.

________________________

DIAMANTER I SØPLA: FRED UTs Lille Guide til Sinnsykt underholdende Skrotefilmer du må se før du dauer:

1) ROBOT MONSTER
«At what point on the graph do CANNOT and MUST meet?»

2) GLEN OR GLENDA
«PULL the STRINGS! Dance to that…»

3) THE MESA OF LOST WOMEN
«Have you ever been kissed by a woman, like THIS!»

4) PLAN NINE FROM OUTER SPACE
«Your STUPID minds…Supid! Stupid!»

5) THE UNDEAD
«Three Witches have heads / But they’ll sever them all / The head of Helen is the third that must fall / All the Kings horses and all the Kings men cannot put the witches together again.»

6) NIGHT OF THE LEPUS
-Brølende kjempekaniner

7) THE WASP WOMAN
-Kosmetikkindustrien er farlige greier

8) THE KILLER SHREWS
-Kunne vært skikkelig skummel, hadde det ikke vært for at monstrene er vanlige hunder.

9) I WAS A TEENAGE FRANKENSTEIN
«Come on boy, I know you have a civil tongue in your head. I know because I sewed it there myself!»

10) En million andre. Jeg liker sånt. Veldig.

Reklamer

7 responses

 1. Anonymous

  http://helpfeedtheaquabats.com/submachine/
  anne

  oktober 10, 2005, kl. 20:44

 2. Tor Andre

  Jeg har lurt på de boksene. Må kanskje få kjøpt dem. Gudene må vite når jeg skal få tid til å se 100 B-filmer, men det høres gøy ut.

  Bela Lugosi er helt utrolig, særlig i ‘Glen or Glenda’. Teksten er absurd dårlig, men skuespillerhåndverket er så utrolig at latterlighetene nesten blir bra.

  oktober 10, 2005, kl. 21:51

 3. Fred Ut

  Presentasjon og kvalitet er riktignok skrantent, men boksene består av 40% ubrukelige ting, 40% ubrukelige men morsomme ting og 20% tidløse klassikere (i hvert fall skrekkboksen). Det vil si at du får ekstremt mye for pengene.

  Det som er fint med dem (og fint med dvd-bokser generelt, egentlig) er at når jeg plutselig er i humør for sånt har jeg alltid et eller annet liggende.

  Hvis jeg fortsetter i det tempoet jeg har begynt vil det ta 10-15 år å se alle filmene i de to boksene, og i det perspektivet har vi vel nok av tid?

  oktober 11, 2005, kl. 06:01

 4. gbang

  Robot Monster er helt ubetalelig. Garantert den morsomste filmen jeg har sett! Anbefaler i samme håndvending, med et lite håp om at de finnes i boksene dine, disse: The Brain That Wouldn’t Die og Beast of the Yucca Flats. Den danske Reptilicus er i så måte også en schlæger.

  oktober 11, 2005, kl. 09:15

 5. m@rqs

  hepp Tor Andre.
  Jeg kjøpte boksene på platekomp. på oslo city for under 200 pr stk. Hvis du skal ha de, så sjekk der.

  De er fantastiske. Spesielt Julenissen og hans kamp mot marsmennene. hehe. Den har en fantastisk sang.

  oktober 11, 2005, kl. 11:12

 6. gbang

  Glemte forresten å si at det er godt å oppdage andre med samme b-filmlegning. Jeg antar det er en tillæringsprosess – når man har sett et visst antall gode og klassiske filmer oppdager man en slags uforbeholden glede over rent søppel. Misforstå meg rett, filmene må ha andre kvaliteter utover det å være stinkere. Ville neppe kost meg gjennom Gigli eller Politiskolen 5, men så lenge filmene forsøker å opprettholde en viss naivisme, realisme eller pretensjon om å bli likt eller trodd uten å få det til, ja da er jeg solgt.

  oktober 11, 2005, kl. 14:12

 7. dat-girl

  Suitable blog, its very good. I liked the site its
  from so much I have to visit it again! I surf the web
  for blogs like yours in my spare time.
  Please proceed to my blog when you find the time.

  februar 1, 2006, kl. 21:18

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s