Nå enda mer inkonsekvent

Ikke noe nytt, men av de fine helgene igjen.

FILMER SETT SIDEN SIST:

Salmer fra kjøkkenet
Bent Hamers film er en nydelig liten komedie om forholdet mellom by og land (og Norge og Sverige), og er en av de mest finslepne norske filmer noensinne. Ikke fullt så morsom som Eggs, kanskje, men en nydelig liten film som vil funke like godt uansett hvor i verden du ser den. Hvis det fantes mange nok norske filmer til at jeg kunne lage en topp ti – liste ville denne være høyt oppe (jeg prøvde, men klarte bare å finne seks norske filmer jeg virkelig har digget).

Strings
Anne, Marchus og Allis lot seg imponere. Så vidt jeg har registrert er det bortimot er det bare Tor Andre i hele verden som ikke har latt seg overbegeistre av denne.

Kamikaze Girls
Anne likte denne også, men siden jeg sovnet som en stein etter en hard fridag kan det hende hun bare lot som at hun så hele for alt jeg vet.

________________________

AKKURAT LEST FERDIG:

Dan Simmons: Illium

Illium er ikke en lett bok å sammenfatte på få ord. I sin Amazon-anmeldelse gjør en herre ved navn lawrance M Bernabo et hederlig forsøk:

«The Trojan War is being reenacted on Mars by a race of metahumans who have assumed the roles of the Greek gods of classical mythology. Our vantage point to this exercise is Thomas Hockenberry, a scholar who is pretty sure he is dead and remembers little of his life on earth, but knows Homer’s epic poem chapter and verse, and along with the rest of his colleagues is cataloguing where the action diverges from the «Iliad.» It seems that Homer played around with the chronology when he wrote his epic thousands of years ago, which begs the question of why Hockenberry is now watching it played out and getting involved in a way that goes well beyond academic interest, beginning with a night in the bed of Helen of Troy herself. Meanwhile, a couple of robots with a propensity for quoting Shakespeare and Proust are leaving Jupiter to head to Mars to check out the strange readings they are picking up and back on Earth a group of humans living in a post-technological world where mechanical servants take care of their every needs are starting to rethink the way things are. When the latter meets up with Odysseus, we have another substantial clue that (surprise, surprise) these three plot threads are all parts of the same puzzle.»

Litt av et opplegg, ikke sant? Og etter bortimot 600 sider har jeg veldig mange ubesvarte spørsmål som forhåpentligvis blir besvart i del to, Olympos. Handlingen er altså delt i tre, og jeg må innrømme at de to delene av historien som foregår på Mars er mye mer interessant enn resten. Historien om menneskene (hvis man kan kalle dem det, og det tror jeg at jeg kan) på jorda preges av dumping av eksposisjonsklumper og et par skikkelig kjipe actionsekvenser (noen må lære seg at å skrive biljakter er det motsatte av å lage filmversjoner av bøker; ofte funker det ikke i det hele tatt).

Men alt i alt er dette den mest spennende boka jeg har lest siden denne bloggen ble startet opp, uten at det gjør den til noen klassiker. Anbefales de med sans for Illiaden, de har mye å glede seg til her.

_______________

Fred Uts Skiveanbefaling # 10
Tim Scott McConnell – 13 Songs

Herr Scott gjestet Lundetangen Pub for en gratiskonsert på lørdag, og spilte fletta av oss ti som gadd å følge med. Maken til konsert av en ensom gitarist har jeg ikke sett. Han spiller på Mono i oslo den 13, oktober, og er absolutt verdt å få med seg. I motsetning til de fleste plater man kjøper etter en bra konsert levde denne opp til forventningene. Ikke fullt så mye rå energi som på scenen, men de samme fine låtene forsiktig produsert. Gleder meg til å spille denne for fru Ut.

Reklamer

2 responses

 1. Anonymous

  strings var utrolig bra, vakkert laget. kamikaze girls var morsom, selv om det en kort stund var vanskelig å avgjøre om det var faren til hovedrolleinnhaversken som snorket eller thomas i stresslessen ved siden av meg… begge filmene anbefales! anne

  oktober 10, 2005, kl. 16:38

 2. amaretto-mudslide

  Captivating blog. I love surfing the web for the
  type of blogs that you do. It had me on the edge of my
  seat and I kept going back to again and again!
  Come as you are and look at my cash advance kansas city blog.

  januar 28, 2006, kl. 23:37

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s