Nå enda mer inkonsekvent

Films that make you go HUH?

FILMER SETT SIDEN SIST:

PISTOL OPERA
Det er vanskelig å beskrive en film av Seijun Suzuki til en som ikke har sett noen av hans filmer. Pistol Opera handler om en kvinnlig leiemorder, ranket som nummer 3 av leiemorderlauget, som manipuleres av sin mystiske oppdragsgiver til å stige på lista. På veien henger en ung (men ikke spesielt uskyldig) jente som ønsker å bli leiemorder seg på moroa.

Så langt, så standard. Men hvert eneste bilde, hvert eneste oppsett i denne filmen er helt motsatt av hvordan en actionfilm vanligvis ser ut. Suzuki ønsker å gjøre alt så rart, skjevt og teatralsk som mulig. Jeg fant bare disse dårlige trailerne, men det er uråd å forklare med ord hvordan dette funker,så ta en titt.

Skjønner?

Hver scene i denne filmen er en provokasjon og en parodi på actionsjangeren, og det utrolige er at i halvannen time fungerer dette glimrende. Du har ikke sett en film som Pistol Opera før, hvis du da ikke har sett Suzukis litt mer moderate klassikere fra 60-tallet, Branded to Kill og Tokyo Drifter.

Det siste kvarteret bestemmer Suzuki seg for å riste av seg de som faktisk liker sånt, ved å skru opp rar-o-meteret sitt enda enda et par hakk. Men fram til dit, og særlig i den første timen, er dette film slik man sjelden ser den. Tøft. Og det blir spennende med Princess Raccoon.

_________________

Ikke så mye nytt ellers å melde, men her er en fin engelsk Teaser-poster for Night Watch som jeg har scannet inn helt selv, så det er mulig den ikke fins på nettet fra før.

plakat

Denne lille er fra allmektige Fortean Times. Linken som ikke er leselig går til den engelske Nightwatch-sida.Det var en tosiders i Empire denne måneden også, så det satses litt. Engelsk premiere er 7. oktober.

__________________

Fakta om SLIPP JIMMY FRI, fra finfin artikkel i Dagbladet på Mandag. Blind høne=>korn etc.

-Budsjettet runder straks 100 MILLIONER norske kroner

-Norske stemmer: bla.a. Are & Odin, Kristopher Schau, Mikkel Gaup, Janne Rønningen

-Leppebevegelser etc. times mot den engelske versjonen (sikkert greit hvis noen i det hele tatt skal få igjen noen av pengene sine).

-Engelsk rolleliste GAZ(GEIR): Phil Daniels, ODD: Simon Pegg, SONJA og MARIUS (dyrevernere): Samantha Morton og Kyle McLachlan, ROY ARNIE (Roy Arne): Woody Harrelson , SIRKUSDIREKTØREN: Jim Broadbent.

-Ikke fra artikkelen, men våkne sjeler vil finne små hint om historien i på TO TRØTTE TYPER – dvden, som alle bør eie. Dagbladet går litt inn på handlingen, men bortsett fra at en heroinavhengig elefant (Jimmy) spiller en stor rolle har jeg ikke lyst til å si noe særlig her. Men det var et flott bilde av Jimmy og en kompis i artikkelen.

-Foreløpig slipptid: Vinter 2006 (men er det denne vinteren eller neste vinter?)

-Filmen har stadig norsk filmhistories tøffeste nettside. Der skal det komme en trailer eller en previewsak i løpet av høsten. FØlg med.

__________________
FRED UTs VELDIG LILLE GUIDE (som er kort og kjedelig denne gangen fordi Psycho og Crouching Tiger, Hidden Dragon går samtidig på TV og jeg kjenner at det klør i zappefingeren) TIL VELDIG RARE FILMER DU BØR SE FØR DU DAUER
-Som vanlig i tilfeldig rekkefølge.

1) NAKED LUNCH – For deg som vil bli voldtatt av en skrivemaskin

2) THE HAPPINESS OF THE KATAKURIS – For deg som er redd for at en demon skal ta drøvelen din, at vulkanen i bakhagen skal eksplodere og at zombiene skal begynne å synge .

3) JAN SWANKMEYER’S FAUST – For deg som liker å leke litt for mye med dukker.

4) SANTA SANGRE – For deg som mener at også elefanter fortjener skikkelige begravelser.

5) LOST HIGHWAY/MULLHOLLAND DR. – For deg som vil at filmen du ser på skal vrenge seg på halvveien.

6) TETSUO – THE IRON MAN – For deg som liker metall.

7) UZUMAKI – For deg som liker snegler.

8) PISTOL OPERA – For deg som synes actionfilmer ikke er intellektuelle nok, liksom.

9) DIS – Fordi du har en sterk dragning mot tunneler.

10) GHOST IN THE SHELL: INNOCENCE – For deg som liker å få ting flere ganger.

11) VALERIE AND HER WEEK OF WONDERS – Fordi du vet at før eller siden våkner du opp.


Her hadde jeg klart flere på en våknere dag. Men det får være.

Reklamer

5 responses

 1. Anonymous

  programmet er lagt ut; http://www.filmfrasor.no/filmliste.cfm

  anne

  september 29, 2005, kl. 12:53

 2. sharkbait

  Har du sansen for Suzuki er det bare å glede seg til Princess Raccoon. Filmen er vakker og morsom, og minner mest av alt om en frisk blanding av dansesekvensen på slutten av Kitanos Zatoichi, tanuki-mytologien fra f.eks Isao Takahatas Heisei Tanuki Gassen Pon Poko og de scenografiske elementene fra Kwaidan. Uhyre originalt, og helt sikkert provoserende for mange – på en veldig sjarmerende måte. Jeg elsker denne filmen. 🙂

  september 29, 2005, kl. 15:57

 3. Fred Ut

  Anne: Det blir neppe noen Oslotur. En liten klagesang om festivalprogrammet følger når jeg får tid.

  Sharkbait: Du hevet forventningene mine til Princess Raccoon mange hakk med den beskrivelsen, jeg er svært glad i alle filmene du nevner.

  Men det var vel ikke meningen at jeg skulle få et mentalt bilde av en blind Zhang Ziyi, dekket med skrrifttegn for at demonene ikke skal ta henne og med langt svart hår som vokser ukontrollert fort, som bruker de enorme testiklene sine til å true en lastebil av veien, alt mens hun sakte tar fram sverdet sitt med den ene hånden og dunker en stomp-aktig rytme med den andre.

  september 30, 2005, kl. 04:54

 4. Anonymous

  Bone.

  http://www.telltalegames.com/products?pc=bn0102

  anne

  september 30, 2005, kl. 09:59

 5. cash advance america9

  Sensational blog. I took pleasure in the site and I
  will go back! Surfing online for blogs like this one
  is worth my time.
  I hope you can look through my cash advance fort worth blog.

  februar 5, 2006, kl. 13:39

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s