Nå enda mer inkonsekvent

Fjellklatring og Schmåschtoff

FILMER SETT SIDEN SIST:

TOUCHING THE VOID
For. Noen. Syke. Mennesker. Og for en film. Touhcing the Void er den helt sanne historien om to fjellklatrere som bestemte seg for å være de første som besteg et 6000 meter høyt fjell i Himalaya. Det går selvfølgelig galt. Filmen er enkelt bygget opp. Klatrerne (og en tilfeldig kompis som bl med for å passe basecamp’en) forteller sin historie, samtidig som vi får se den dramatisert.

Det høres ut som standard Discovery Channel – opplegg. Men for det første liker jeg sånt.

For det andre er det en HELSIKES bra historie som fortelles, dønn ærlig. Her beskrives skader, psykoser, dødsangst, fortvilelse og stahet slik at du virkelig ER der på fjellet sammen med de stakkars gærne folkene. Og at de overlevde er så sprøtt at det hadde vært bortimot umulig å få det til å virke troverdig i en spillefilm.

For det tredje er dramatiseringen glimrende gjennomført; flott spilt og glitrende fotografert. Dette er en av de filmene som blir bedre jo større format du ser den på. Den hadde kledd IMAX veldig godt, men var veldig fin på stueveggen min også.

Flott, flott film av den typen som kunne ha blitt en monsterhit med riktig markedsføring. Jeg klarer ikke helt å tenke meg hvem som IKKE skulle like denne.
____________________________________________

Noen spredte nyheter.

Per Haddal, en av en håndfull filmanmeldere det er verdt å lese i Norge, lar seg overraskende nok rive med av OldBoy, andre del av Chan-Wook Parks Hevntrilogi. Typisk eksempel på hvorfor jeg liker Per Haddal. Han er analytisk og faglig grundig samtidig som han er i stand til å la seg rive med av filmer man ikke skulle tro var hans greie i det hele tatt. Jeg må få rotet meg til å se denne. Sympahty for mr. Vengeance var en grim men bra film, og del tre har akkurat tatt Korea med storm.

FILM FRA SØR-festivalen er like om hjørnet, men det eneste jeg har funnet av program er at Howl’s Moving Castle er åpningsfilm. Hvis jeg blir ferdig med rettebunkene og hvis det er husrom å finne, kan det hende jeg tar meg en tur. Jeg har til gode å være med på en skikkelig filmfestival, vi har ikke sånt her ute på landet. Takk (som vanlig) til Tor Andre for påminnelsen.

Quentin Tarantino og Roberto Rodriguez’ samarbeidsprosjekt GRINDHOUSE høres tøffere og tøffere ut. Jeg kjenner at jeg trenger å se en svensk pornofilmtrailer regissert av Tarantino før jeg dauer. Ain’t It Cool News har detaljene.

Harry Potter & the Goblet of Fire fikk traileren sin forrige uke eller så. Her er den, via Twitch.

For alle dere treiginger: Land of the Dead på Dvd! Land of the Dead på Dvd! og et par minutter med ekstra tarmer også. Gleder meg allerede til å se denne igjen.

Night Watch 2 har skiftet navn til Day Watch, som var det alle trodde den skulle hete i utgangspunktet. Reklamekampanjen for del en i europa har startet, og enkelte nettsider oppgir 30. September som premieredato i Usa. Day Watch har 1. Januar 2006 som premieredato, men den kommer sikkert til å flyttes.

_______________________

Reklamer

5 responses

 1. Anonymous

  kjempemorsomt om dere kommer! i tillegg bør du få med deg prosjektoren og lerretet til karen & joachim (og de har oldboy). kjekt med venner, ikke sant?

  anne

  september 22, 2005, kl. 18:47

 2. gbang

  Per Haddal er go’ han, om enn litt korrekt til tider, men Oldboy er en kanon film! Og apropos Film fra sør; de viser et retrospektiv/presentasjon av Shunji Iwai og hans filmer. Glede, glede, glede seg!

  september 22, 2005, kl. 19:08

 3. Fred Ut

  Tipper jeg kommer aleine hvis jeg kommer. Og Oldboy bør jeg vel strengt tatt kjøpe. Ikke det jeg er klar for evt film hos Karen for det…

  september 23, 2005, kl. 05:07

 4. Tor Andre

  Jeg blir jevnlig mobbet av vennene mine fordi jeg liker Per Haddal som filmkritiker. Han er litt Norges svar på Ebert: Respektert og seriøs, men plutselig skjener han ut å liker noe vellaget trash :o)

  september 23, 2005, kl. 21:51

 5. Fred Ut

  Roger Ebert har jo skrevet manuset til Beyond the Valley of the Dolls og Beneath the Valley of the Ultra-Vixens. Så han er vel hakket tøffere tross alt.

  september 24, 2005, kl. 06:01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s