Nå enda mer inkonsekvent

"Choke on’em….choke on’em…"

FILMER SETT SIDEN SIST: Day of the dead

Gryntingen ovenfor kommer fra den slemme Rhodes i Day of the dead, i det han blir revet i to og zombiene begynner å kose med tarmene hans i en av de mest grisete scenene jeg har i dvd-hylla mi. Day of the dead er en av mine absolutte favorittfilmer (sammen med Miller’s Crossing, Once Upon a time in the West, Suspiria og et par andre) og den filmen jeg har sett flest ganger. Jeg har mistet tellinga, men det blir vel omtrent tjue ganger nå.

Dette er den eneste filmen som både har fantastiske monologer på flere minutter om jordas skjebne og en fyr som skriker med stadig lysere stemme fordi zombiene river av ham hodet og samtidig strekker stemmebåndene hans til de sliter. Den tar opp skikkelig svære filosofiske temaer samtidig som at skuespillerne overspiller så mye at de fråder (sjekk sersjant Steele i det han vil hive Miguel til zombiene). Et perfekt manus, perfekt fotografering, perfekte effekter (de beste jeg har sett av type blod og gørr), hårete skuespillere, hårete musikk, men den suverent beste tittelsekvensen i noen film noensinne.

(Hovedpersonene lander med helikopter i en liten by et eller annet sted i Florida. De bruker megafon for å forsøke å få kontakt med eventuelle overlevende etter at de levende døde har fortært store deler av menneskeheten: «Helloooo….» «Forget it, Billy Boy…» sier helikopterpiloten John med sin karibiske aksent; «It’s a dead place…like all the othas y’know…listen…you can hear it over the engine.» og nedover gata kommer en HÆR med zombier vaggende.)

En gang i blant, når elevene på skolen har slått hverandre litt for hardt, når jeg er litt for trøtt til å tenke og litt for sur til å snakke og fru Ut (som hater zombiefilmer) er minst en kilometer vekk, MÅ jeg se Day of the Dead. Og snart kommer LAND of the dead. Dere fikk med dere at det var kommet en trailer, ikke sant?

Nok om det. I kveld blir det Revenge of the Sith, og hva betyr det egentlig når Ut jr.tar mammas nyvaskede underbukse på hodet og løper kaklende rundt i huset? Og han så IKKE film med pappa først, bare for å ha sagt det.

Zombiefilmer du må se før du dauer: Night of the living dead (begge versjoner), Dawn of the dead (begge versjoner), Day of the dead, Land of the Dead, Shaun of the Dead, The living dead at Manchester morgue, Zombie Flesheaters, Tombs of the blind dead, Return of the Evil dead, Return of the living dead 1 og 3, Braindead, Shatter Dead, Happiness of the Katakuris, 28 Days later. Jesu siste fristelse (fordi Lasarus var den første zombien, og Jesus den andre).

Reklamer

2 responses

 1. after-dinner

  Charming blog. Your site was off the chain and I
  will return! When I get the time I look for blog like
  this one.
  Oh please, check for the blog site with my lawsuit cash advance!

  februar 2, 2006, kl. 05:47

 2. Tilbaketråkk: En av filmene siden sist: Naar de døde vaagner og vaagner og vaagner « Fred Ut, Sønn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s