Nå enda mer inkonsekvent

Sliten nå. Igjen. Det tar på å slappe av.

FILMER SETT SIDEN SIST: Steamboy!

Bleik men fattet, etter to avsluttede helvetesuker og en helvetes fin helg i Oslo. Øl og brettspill på fredag (basert på Rosens Navn, en fin bok og film) På Lørdag ble det en tur på den eminente bruktsjappa Råkk & Råll bortenfor Youngstorget der jeg plukket opp The Fog, Dr Phibes Rises Again og Blueberry, samt fem skiver, etterfulgt av øl, bursdag, whisky og mer øl. Søndag droppet vi 1.mai-toget for å sove, og ved et lykketreff rakk jeg Steamboy på Klingenberg før Lou Reed-konserten på konserthuset. Fine helgen.

Steamboy var knall. Jeg har ikke fått sett Sky Captain and the World of Tomorrow enda, men jeg blir overrasket hvis den er kulere enn denne. Når det er sagt er dette neppe noen klassiker; den er enklere enn Innocence, ikke fullt så teknisk imponerende som Appleseed og har mer til felles med Metropolis enn Akira (Katsuhiro Otomo som har laget denne har en finger med i begge), men bevares. En kan ikke forvente noe særlig mer enn dette av en film. Og for en gang skyld var det helt greit med den engelske dubben, siden filmen foregår i England. Hundre tusen unger rundt om i landet burde ha sett denne. Da ville de lært om forholdet mellom vitenskap og etikk, og fått se London bli sprengt, knust og fryst til is. Dermed var Anime-året 2005 nesten over, nå mangler bare Howl’s moving Castle. Av de ti beste filmene jeg har sett hittil i år uavhengig av når de kom ut har minst seks vært animerte.

Kom hjem fra jobb i dag med litt for få timers søvn i kroppen, men på posten lå Akira Kurosawa-boksen og ventet. Dæven. Den er svær nok (men altfor pen) til å spise lunsj på, og oppi lå ni mesterverker på 11 disker. Jeg sjekket sju samuraier, og lyd/bilde var bedre enn den billige utgaven jeg kjøpte i Sverige (som også finnes i norge i «Toshiro Mifune Collection» – serien). Eneste problem er at det ikke er noen engelsk tekst på coverne, så det kan være litt trøblete å vite hvilken film som er hva!

Da gjenstår bare et av livets vanskelige valg: Blir det the Fog eller Throne of Blood i kveld?

Theproducerofthisblogwouldliketoextendahugethankyoutothefollowingpeoplewithoutwhomthisblogentrywouldneverhavebeenpossible. Eller rett og slett folk jeg må hilse til før jeg dauer: Jarl (du må ringe Tore, traff han på konserten), Karen og Joakim, Anne , Alle som var hos Ben, for eksempel Marchus, Allis og han morsomme uten hår, og Trond. Og Lou Reed. Og Christian på jobben, som ble pappa i helgen.

Reklamer

One response

  1. Anonymous

    stuntet deres i tigerstaden var så bra at vi krever en rerun!

    mai 5, 2005, kl. 11:10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s