Nå enda mer inkonsekvent

"First they’ll rape us to death, then they’ll eat our flesh and sew our skins into their coats. And if we’re lucky they’ll do it in that order."

FILMER SETT SIDEN SIST: Firefly (Serenity pt. 1-2)

Joss Whedon er en talentfull fyr. jeg hadde aldri noe religiøst forhold til Buffy, men når TVNorge kjørte det på søndager og det ikke var fotballkamp fikk jeg det stort sett med meg. Det var sjelden spennende, men nesten alltid morsomt. Og Hush og særlig Once more with Feeling, er kommerst TV på sitt beste. Angel så jeg sjelden, siden det gikk sent på kvelden, men jeg ble imponert over hvor forskjellige de to seriene var, til tross for at mange av de samme folkene var med, og at de foregikk i samme univers. Jeg har ikke lest Whedons pågående runde som forfatter for X-men, men den er sikkert flott også.

Men etter piloten å dømme må Firefly være det suverent beste han har gjort. En spaghettiwestern i verdensrommet med litt låning fra både Star Wars (design, kapteinen er litt Han Solo), B5(følelsen av en ekte verden med rot, skitt og vanlige folk som gjør vanlige jobber) og Buffy (humor, pene mennesker). Den nye versjonen av Battlestar Galactica har fått mye skryt, men hvis den er særlig mye bedre enn dette er den VELDIG bra.

Firefly kan fort vise seg å være en av de beste tv-seriene i verdensrommet noen sinne, og da er det bare nye Galactica og den originale Star Trek jeg ikke har sett nok av til å synse om. Men Smak1=bak1 etc.

Og så kommer det jo en Firefly spillefilm, Serenity, senere i høst, og da er det sikkert fint å ha sett serien først.

ROMBASERTE SCIENCE FICTION SERIER DU MÅ SE FØR DU DAUER: Babylon 5, Futurama, Star Fleet, Firefly, Cowboy Bebop, muligens Star Trek – the original series, Red Dwarf, Farscape.

Reklamer

One response

 1. payroll cash advanced0

  Exciting blog. Your site was amazing and will be
  back again! I never get tired of looking for blogs
  just like this one.
  Please examine my crusader cash advance blog as soon as you can.

  februar 7, 2006, kl. 06:42

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s