Nå enda mer inkonsekvent

2005 – De andre filmene du må se

FILMER SETT SIDEN SIST: Once upon a time in mexico, Franks Ballerina (råklipp), LotR: Return of the King (med kommentarspor)

Marchus ba meg skrive litt om film til siden hans, så jeg benytter sjansen til å starte opp denne bloggen som et sted å putte all filmravingen min. Et bra sted å starte er vel hva vi kan kose oss med i 2005. Denne lista

http://pub.tv2.no/nettavisen/side2/film/article326949.ece

dekker det meste av de svære tingene; her er noen flere filmer å kose seg med. Mye av dette er ting fra i fjor som er på vei hit, eller som dere må skaffe utenfra selv. I tilfelfig rekkefølge:

ONG BAK

Thailandsk actionfilm for oss som husker den gangen en asiatisk actionfilm ikke var kul hvis ikke minst en stuntmann havnet i koma på settet. Handlingen er rimelig uinteressant, men actionsekvensene (folk faller ned fra høy trær, div. thaiboksing, skliing i spagaten under biler, hopping gjennom flammeringer, TukTukjakt o.s.v o.s.v) er av den typen man egentlig ikke lager lenger. Luc Besson har kjøpt de europeiske rettighetene og kuttet bort noen minutter, og det er en av få ganger det var en god ide. Denne kom på kino i Sverige, men jeg tipper den går rett på DVD her.

NIGHT WATCH/DAY WATCH

Min favorittfilm for 2004, Night Watch, dukker muligens aldri opp her. En svær russisk saga om kampen mellom lys og mørke. Tøffere enn toget. Trailer finner du her:

http://www-download.1tv.ru/sales/chor_34.asf

Dette er første delen av en trilogi, del to skal hete Day Watch, mer info når jeg har det. IMDB har registrert at den er i ferd med å gjøres ferdig.

KUNG FU HUSTLE

Stephen Chow, mannen bak Shaolin soccer, har laget en ny komedie, denne gangen med mer kung fu og mindre fotball. De som har sett den og skrevet om den i vesten er stort sett fra seg av begeistring.

V FOR VENDETTA

Enda en av den geniale Alan Moores tegneserier skal filmes. Det har gått riktig gærent tidligere (LXG, From Hell), men denne er det håp for. Wachowski-brødrene (Matrix)produserer, og Natalie Portman skal spille den ene hovedrollen. I en alternativ fremtid blir England styrt av nazister, og den eneste som står i mot er anarkist/terroristen som bare kalles V. Watchmen skal også filmes, men den kommer nok ikke i 2005.

THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU

Folka bak Rushmore og the Royal Tenenbaums er tilbake med denne komedien om en vindskeiv havforsker (Bill Murray) og folkene rundt ham.

MIRRORMASK

Dave McKean, som vel er mest kjent for å ha laget coverne til Sandman-tegneserien, er i ferd med å sluttføre 2005s rareste film, på et manus av Neil Gaiman. (hvis du ikke vet hvem Neil Gaiman, Alan Moore, Christopher Nielsen eller Dave McKean er får du google dem eller noe. Tosk.)

http://www.sonypictures.com/movies/mirrormask/index.html

SLIPP JIMMY FRI

Christopher Nielsen ser ut til å ha spadd opp nok penger til filmen om To Trøtte Typer og en Heroinavhengig elefant. Dette kan bli den beste norske filmen noensinne.

HOWL’S MOVING CASTLE/ APPLESEED / INNOCENCE / KASSHERN / STEAMBOY

2003 var et gigantår for japansk anime, og jeg har ikke fått sett noen av disse foreløpig. Kast deg over hvis du kommer over noen av dem. Det siste fra folkene som har laget (f.eks) Spirited Away, Akira og Ghost in the Shell.

GODZILLA FINAL WARS

Mannen bak Versus og Azumi (som forresten også får en oppfølger i år). Har fått æren av å lage filmen som etter sigende skal avslutte den japanske Godzilla-serien. Skal være helt hinsides bra.

Ok, nok for nå. Kommer jeg på noen flere tar jeg dem senere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s